Вдигат паметник на хан Кубрат в... Кубрат

Това ще е първият паметник в страната на владетеля
29 юни 2016 16:37, Красимир Ангелов
10
Вдигат паметник на хан Кубрат в... Кубрат
Снимка: Facebook

Паметник на Хан Кубрат ще бъде изграден в едноименния град в област Разград, съобщава БТА.

Организацията и подготовката на дейностите по изграждането на монумента са възложени на СНЦ "Гражданско сдружение - Кубрат", съобщиха от общинската администрация. Идеята на сдружението е подкрепена и от кмета на общината инж. Бюрхан Исмаилов.

Наскоро общината организира и проведе публично обсъждане на плана на централната пешеходна зона, където има вариант и определено място за паметника, посочват от общината.

От управителния съвет на сдружението припомнят, че в България няма такъв паметник и най-естественото място, на което би следвало да бъде поставен, е именно градът, носещ името на владетеля.

Освен че е държавен символ, самият паметник трябва да бъде и многофункционален, затова мястото му е много важно, смятат инициаторите на идеята за изграждане на паметника. Те призовават всеки, който желае да постави своите въпроси и предложения относно изграждането на паметника може да го направи на електронните пощи на общината и сдружението - kubrat@kubrat.bg и gs-kubrat@kubrat.org".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,княз Крум,,???? 8 века римско робство??? Крум освободител?...Много *** хора пишат тук...Крум не е освобождавал никой той е известен с законите си и строгото управление .А от византииско а не римско робство са ни освободили братята Асен и Петър....
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 7ми, кога е имало ,,8-вековно римско потисничество,, че нещо не мога да се сетя?
6
0
 
0
 
! Отговори
PD преди 7 години
Естествено в Разградска област, в предвид определени специфики Кубрат ще бъде хан. Безконтролно поставяне на паметници, в предвид, все още неопределилата се историческа каста, що е то Български владетел, кан, хан, или княз, е добре, да не се правят смехотворни паметници, като този на Самуил, в чието изображение, бе втъкана пропагандата на ромеите за избодените очи, на българските воини.
5
4
 
4
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Прав е Анонимен 3: у нас има повече руско-съветски паметници,отколкото "пра"-Български: в София например няма паметник на Княз Крум,макар той да е я е освободил от 8-вековно римско потисничество! В Стара Загора няма паметник на Тервел а в Пловдив- на Маламир,пак по същата причина! И титлата на владетеля е Княз,изписана на гръцки като Каназ: спрете да се залъгвате с това фалшиво "кан",което е английска форма на туркомонголската титла "хан"!
4
1
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Браво!Но не само кхан Кубрат...Тервел, Крум, Симеон, Асен, Петър, Шишман и много други държавници заслужат да бъдат печетени по подобен начин!Може би този на Крум трябва да се вдигне на мястото на ония конник дето е обърнат със седалището към парламента. За да им напомня какво значи истински законотворец!
3
6
 
7
 
! Отговори
Ханку Брат преди 7 години
Като бях малък, ходих на концерт на Лили Иванова
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хвала, на родолюбците, които вдигат паметници на български владетели, герои, просветители..!!!Анатема, на националните предатели, които побиха чужд император на кон пред народното събрание и нацвъкаха в цяла България стотици и хиляди статуи на *** на окупационната съветска армия !
1
6
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Кан Кубрат е български владетел, а Хан ще да е някой "аварец" а и дали ще е Кубрат...