България – прицел на терора още от 2004 г.

Участието ни в мисии ни прави мишена, разясни ген. Кирчо Киров
30 юни 2016 09:30,
4
България –  прицел на терора още от 2004 г.
Снимка: БТА

Още през 2004 година българското разузнаване е получило информация от мощна партньорска служба, че България вече не е разглеждана само като потенциален обект на терористични актове, а е определена като държава, в която да бъдат извършвани такива, обяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Той допълни, че това е заради мекия режим на охрана, заради участието ни в различни операции по света - в Афганистан, в Ирак, заради това, че България е член на ЕС и НАТО.

"Всичко това е една война, която се води срещу цивилизования свят. От тази гледна точка България не бива да бъде спокойна и да се счита за единствено островче на стабилност и спокойствие", заяви генералът пред bTV.

Засега оставаме малко в страни и това е поради обстоятелствата, че не взимаме активно участие в събитията, които се развиват в Близкия Изток, заяви още бившият директор на НРС.

"Но България има друго участие - български фирми търгуват с оръжие, което попада в размирните райони на Близкия Изток и може да послужи като един повод за извършване на такъв акт. Не сме абсолютно защитени".

Принципно е положението, че това, което се случва в двора на съседите, не може да се прехвърли в нашия двор. Трябва да вярваме на нашите службите, че засега няма конкретна информация за заплахи от терористичен акт, категоричен бе генералът.

"Когато бях директор на разузнаването, получавахме информация, че на територията на България и на други сходни страни като Румъния, Унгария, които бяха определяни като държави с мек режим на охрана, мек контраразузнавателен режим, ще бъдат извършвани терористични актове", каза ген. Кирчо Киров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Отговори си сам на т.ъпия въпрос!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо участвахме в разни "миротворчески" акции, да попитам аз? А да отговори Поломон Саси.