Юли идва с температури от 12 до 39 градуса!

Най-топло ще е след 20 юли, твърдят от БАН
30 юни 2016 11:07,
2
Юли идва с температури от 12 до 39 градуса!
Снимка: архив, Bulphoto

Температурите през юли ще бъдат близки до климатичните норми за този период от годината, съобщи синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев.

Най-ниските стойности, до които ще пада живакът, ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите – 34-39 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони - от 70 до 120 л/кв.м.

По-интензивни превалявания ще има в периодите 2-4 и 8-9 юли, каза още Стоев пред Нова тв.

По-хладно ще бъде през първото десетдневие на настъпващия месец. Слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Между 10 и 20 юли температурите отново ще бъдат сравнителни ниски за сезона. Най-голяма вероятност за преминаване на студени атмосферни фронтове и условия за превалявания и гръмотевици има на 12, 17 и 20 юли.

През повечето дни от третото десетдневие на юли въздушната маса над страната ще бъде устойчива. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат и ще стане горещо. Около 23 юли и в края на месеца може да има краткотрайни валежи и усилване на вятъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
р4ртъг преди 7 години
До Анонимен 1Приятна почивка!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре. Тъкмо от 18 юли съм на Обзор.