Джулая в Тутракан: Точното време с точните хора!

Джон Лоутън за десети път у нас: Фантастично е!
1 юли 2016 09:22,
16
Джулая в Тутракан: Точното време с точните хора!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 2000 души се събраха снощи край красивия бряг на река Дунав край Тутракан, за да посрещнат изгрева на 1 юли. Там на живо пя легендарният Джон Лоутън. Той свърши своето изпълнение точно в 05:30 часа, а час по-късно напусна сцената.

"Това е десетата ми година тук. Фантастично е", сподели световноизвестният рокаджия пред Bulgaria ON AIR.

"Доколкото знам България е единствената страна, в която се празнува Джулай морнинг по този начин. Обичам страната, мисля, че е чудесна, обичам хората, защото те са много гостоприемни, харесва ми и времето", сподели той.

Изпълнителите на БТР подгряха преди качването на рок легендата.

"Според мен се получи много хубаво. Страхотна локация, която е предоставена от кмета на Тутракан. Няма нищо по-хубаво от това да си на точното място с хубавото слънце, което да изгрее и да си с точните хора и музика", каза Наско от БТР.

"Чуден изгрев, чуден Джон Лоутън и Наско, любими песни", така присъстващите определиха нощта. "Това е едно зареждащо начало на лятото", допълниха те.

Сред известните личности, които са на брега на Тутракан в първия ден на юли са Христо Мутафчиев, Васко Кръпката и дори депутатът Валери Симеонов, който сподели, че е личен приятел на Джон Лоутън.

Актьорът Христо Мутафчиев каза, че за пръв път идва и посреща Джулай морнинг на брега на Дунав.

"За мен посрещането на слънцето всяка сутрин е като раждането на нов живот. Аз съм луд фен на рока. Много близки приятели сме с момчетата от БТР, а и с Джон Лоутън", сподели той в ефир.

"Посрещам Джулая за втора година. Първата ми година беше в Каварна и в момента, в който политиката се намеси в културата, ние се преместихме в Тутракан. Не бих казал, че има някаква особена разлика между посрещането на изгрева на морето и на брега на реката, мога да кажа само, че е вълнуващо, защото тук като видиш колко е голяма реката и сърцето ти започва да бие по-лудо", допълни актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
анти преди 7 години
Кой е казал че само на морето може да се посреща Джулай морнинг.Има ли желание - настроение и горе в планината може да се посрещне.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таковам ви се на джулая и всички смешници.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че имам нещо против Тутракан, но традицията е да посрещнеш изгрева над морето. И не ми е нужно някаква кметица да ме "организира".
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема ли Juzni Vetar на Жулая,никакъв Жулай не е!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех .. кметицата, че кметицата ... имаше си сцена и празник и на Камен бряг ама почти никой не го видя... както и Jeremy(същите които подгряваха Queen само преди седмица)От друга страна на морето на Шабла имаше доста повече които пяха и се забавляваха с Легендите.Политиките нямат работа на такива места. А за ком. 3 Как така е спряла рок концертите като за 6 май пяха точно Uriah Heep a утре започва 2 дена рок феста с Axsel Rudi Pell Avantasia и други?
4
3
 
0
 
! Отговори
Валерий Смионов преди 7 години
"депутатът Валери Симеонов, който сподели, че е личен приятел на Джон Лоутън."Шшш, еййййй, аз го 'нам тва мче ееее, ний с негу колку ракиии сми пили, по *** сми одили зайно... ай дан разпраам... уважааами са с него, веее ееййй, шшшшШШШш! Мой чуек е той!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало традиция ама кметицата на Каварна е от онези - идеологическите противници на джулая.Явно в Тутракан главния враг на селищната система(Роналд Рейгън) е спечелил, но другарката от Каварна няма да се даде така лесно.Вярно спря рок концертите и покани Йосиф Кобзон да пее ама това е край но недостатъчно в борбата със запада.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами откровенно отказа на кметицата на Каварна да се проведе това мероприятие си е дивотия.Всичката Мара втасала,че този отказ ще оправи нещата.А там имаше традиция с години.В кръвта ни е направено нещо хубаво да го развалим....манталитет...
1
2
 
29
 
! Отговори
СС преди 7 години
Браво на тях, предлагам им всеки джулай да го посрещат на Дунава но в различен град защото във всички градове пък и села по дунава е много живописно и красиво има невероятни места на който може да се прави джулая. УСПЕХ