Опасен надлез изкара на протест Елин Пелин

Уж от 1 юли трябвало да ремонтират моста, но...
12 юли 2016 09:52,
2
Опасен надлез изкара на протест Елин Пелин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Протест при село Гара Елин Пелин заради опасен надлез. Целият мост е осеян с дупки, а под асфалта се вижда и самото желязо, което е останало. Хората  твърдят, че така е от години. По съоръжението често пъти минават тежкотоварни камиони, поради факта, че в близост има много логистични центрове, а жителите се опасяват, че този надлез не може да издържи.

"Състоянието на този мост е просто недопустимо и предполага непрекъснато пътнотранспортни произшествия. Колите се опитват всячески да избягват тези дупки, които са от двете страни на платната и движението е ненормално", обяснява жител на Елин Пелин пред Bulgaria ON AIR.

"Явно трябва да се случи най-лошото в нашата държава, за да се активират всички по-горни институции. Имало е много катастрофи тук. Аз не смея да пусна моите две деца да се качат по моста, за да отидат в долното училище", казва друг живущ в близост до моста.

Протестиращите съобщиха, че преди години техен съгражданин е загинал на моста.

От 1 юли е трябвало да започне ремонт, но вече сме 12 юли и все още не се работи.

"Това, което вече сме направили е да бъде изготвен технически проект, въз основа, на който е стартирана обществена поръчка, избран е изпълнител, но заради обжалване на един от отстранените участъци, не може да започне строителството, тъй като не можем да подпишем договор с избрания изпълнител", обяснява инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура".

Гражданите обаче не разбират защо, след като самият ремонт е забавен, не е почистен пясъкът, който се е натрупал през зимните месеци.

"В новите договори за поддържане е заложено изискването към поддържащи фирми да почистват пясъка след зимата. Там където не са го направили е наложена санкция в размер на 10 000 лева" обясниха от "Пътна инфраструктура", като посочиха, че не могат да се ангажират със срок, въпреки обжалването, тъй като съдът взима последното решение.

"Проблемът с надлеза е най-малкият проблем, защото тук става въпрос за сравнително кратко разстояние, което всички карат бавно. В цялата община има огромен проблем с пътищата", твърди гражданка.

Жителите на Елин Пелин казват, че все още няма изграден обходен маршрут, през който да се минава, след като това съоръжение бъде затворено. По думите им селото остава откъснато и от едната, и от другата страна, трябва да се правят обиколки от повече от 30 километра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Дан преди 7 години
Минавал съм веднъж по тоя мост и беше ужас. А тези хора всеки ден са принудени да минават от там. Нека го блокират всеки ден и да пускат само тези с местожителство в Елин Пелин, товарните автомобили не са за тоя път. Нека си използват алтернативни! Редно е строителството на нов мост!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето когато сърбите го направиха дадоха му 20години гаранция и изкара а сега всяка година го кърпят и нищо не става