Внимание: Код "жълто" за опасни жеги утре

Кодът е обявен за всички 28 области в цялата страна
23 юли 2016 21:00,
2
Внимание: Код "жълто" за опасни жеги утре
Снимка: архив, Reuters

Жълт код за потенциално опасно горещо време е обявен за територията на цялата страна за 24 юли. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Потенциално опасно горещо време за високи температури, около и над 35°, са обявени във всички 28 области в цялата страна. 

През нощта времето ще е ясно, а утре предимно слънчево и горещо. В източните райони ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури ще са между 32 и 37 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 30 - 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността. На изолирани места там е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: жълт кодгорещо време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
gios преди 7 години
Идеално за спане и бира
1
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Няма...страшно,който иска на хладно,да дойде в Кривунделово.Ние сме на 1500 - 600 метра + - 200,300 метра и хладина има от всякъде.Мусала с неговите 14 градуса утре,ряпа да яде.