Спорът на партиите: Без боси и голи в Бургас... Но къде?

ГЕРБ искат забрана за центъра, РБ - за автобуса
25 юли 2016 19:25,
16
Спорът на партиите: Без боси и голи в Бургас... Но къде?
Снимка: "24 часа"

Партиите в Бургас влязоха в кръстосана схватка за дрескода на жителите на града.

След като от ГЕРБ поискаха да се забрани на боси и голи до кръста мъже и жени по бански да се разхождат в центъра на града, от РБ контрираха с друго предложение. Те настояват забраната да важи, но само за градския транспорт в Бургас.

"Като туристически град се опитваме да привлечем летовници, а в същото време искаме да ги санкционираме, заради неподходящо облекло", мотивираха се Реформаторите. Общинарят Тошко Иванов обясни, че според него приличният външен вид е морална категория.

"Освен това как да обясниш на чужденеца, който е седнал на заведение в центъра и харчи парите си за почивка в Бургас, че трябва да плати 300 лева глоба, защото е без тениска? Дали следващата година този човек ще се върне отново тук?", пита още Иванов.

Решението, което трябва да въведе или не дрескод за центъра на Булгас, трябва да бъде взето утре. Ако то бъде прието, реформаторът предлага всеки, хванат в нарушение, да иска няколко неща.

"Нека човекът да поиска да му бъдат взети GPS координати и на място да бъде повикан геодезист, който да установи точната му локация. Защото в момента се получава така, че преминаваш пешеходната пътека след Гъбката по бански и вече си в нарушение, изминаваш ул. "Алеко Богориди, завиваш по ул. "Антим I" и изведнъж не си нарушител, но все още си по бански и всички те виждат", разяснява Тошко Иванов.

Реформаторите се обединяват около предложението забраната за боси и голи хора да важи единствено за градския транспорт.

"От чисто хигиенни съображения не е приятно за останалите пътници, когато мъж се качи без тениска в автобуса или някой с мокър бански сяда на седалките, а краката му са в пясък", каза д-р Георги Митев, който ще внесе предложението на РБ.

Реформаторите заявяват още, че ако целта е да бъдат контролирани няколкото здрави момчета, които ежедневно демонстрират мускули, минавайки през най-оживените улици, то те могат да бъдат спирани и от екипите на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: бургасдрескодголибоси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи гей паради може, а нормални хора по бански не може?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общинският съвет да разкара пияните и надрусани клошари от центъра на Бургас, после дс се занимава с хората по шорти.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредицата комунизогерберунгелска измишльотина, която преди да бъде създадена, е ясно че няма да работи. Веднага се сещам за, ефекта от фарове през деня, тютюнопушенето на закрито, шестте години затвор ефективно за дрифт и още поне хиляда глупости,които е ясно че няма да вършат работа. Лошото е че някой уреден некадърник въвежда нещо, става ясно че то не работи и вреди, но следващия крадец с власт не го отменя, а измисля поредната неработеща глупост. И така до безкрай.
9
4
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Дебилщината не се изкоренява със забрани,Бургас- града на трите ленти!:)))
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще глобявали хората по бански !? Хахаха...тия които предлагат такова нещо в 21 век. са психично болни ненормалници бе хаха. Или просто още си живеят в 19 или 20 век. Чудя се как е възможно такива хора изобщо да бъдат допускани до власт.
7
4
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Що не престанете да се вземате толкова на сериозно всичките общински партийни ВЕЛИЧИЯ-разните му там ГЕРБОВЕ,ДСБ-та,БСП-та,средни селяндурски КЛАСИ и не знам си какви ***...На времето комунистите ни учеха как да не ходим с тесни панталони и ни гонеха по същата тази БОГОРИДИ да ги режат с ножици/панталоните де../Нищо не се получи../нямаше GPS-си..ха ха../Но поне ни научиха на известно уважение към ОБЩЕСТВОТО..Сега с вашите партийни разпореждания нищо сериозно за научаване.Ама от КОГО?...
6
4
 
6
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Забраната не важи за мен.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АбвБургас не е малко курортно градче.Дадох пример с Ница, макар че и около този град има по-малки курортни селища - там по улиците можеш да видиш хора по бански.Но Бургас е окръжен град и става въпрос за централната му част - там където се намират административните сгради.
4
8
 
5
 
! Отговори
Какво си мисли този преди 7 години
общинар Тошко Иванов?Прочутият крайбрежен булевард в Ница върви покрай самия плаж - от едната му страна е плажът, а от другата му страна се намират великолепни магазини и заведения.Как Тошко си представя, че в едно такова заведение ще се разположи бос и гол до кръста нашенски ром или тетка по бански, чиито тлъстини се тресат като желе?Същото може да се каже и за булевард Кроазет в Кан.Ами този хипотетичен чужденец, който е дошъл да си харчи парите у нас, нали знае дрескода по света?
3
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Абв(2):Градската управа не решава за частниците - ресторанти, транспортни фирми и т.н.
2
3
 
12
 
! Отговори
Американ преди 7 години
А що не и с връзка?Тия съвсем са изперкали, или може би някой имат магазини за обувки и дрехи в центъра на града.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ha ha