Хем в ареста, хем шеф. Как става това?

Тихомир Вълчев ползва отпуски и заплата, но е в затвора
26 юли 2016 14:24, Петя Славова
10
Хем в ареста, хем шеф. Как става това?
Снимка: БНТ

Председателят на Общинския съвет в Роман е в ареста, но формално все още е и шеф .За абсурдната ситуация сигнализираха жителите на община Роман. Председателят на общинския съвет Тихомир Вълчев отдавна е в ареста с постоянна мярка за неотклонение, но формално все още е шеф на местния парламент, съобщава БНТ.

Това стана възможно след като през  пролетта Вълчев бе арестуван от ГДБОП заедно с други служители на Държавната автомобилна инспекция. Някои от задържаните бяха освободени впоследствие, но Тихомир Вълчев остана за постоянно в ареста.

Още по темата

Три месеца пребиваващият в ареста председател на общинския съвет в Роман ползва отпуски и получава заплатата си. Когато изтича и последната възможност за отлагане, местният парламент се събира, но един глас не стига да се реши освобождаването на председателя. Насроченото за следващия ден извънредно заседание пък не се провежда. Хората от града са възмутени от ситуацията.

След ареста на Вълчев ролята на председателстващ поемат на ротационен принцип шефовете на комисии. От общинската администрация също смятат, че ситуацията е абсурдна.

Според изпълнителния директор на Асоциацията на председателите на общински съвети на българските общини Делян Дамяновски, правомощията на общински съветник се прекратяват, когато той отсъства от три последователни заседания. „Тогава Общинската избирателна комисия се сезира или се самосезира и му прекратява правомощията".

Председателят на Общинската избирателна комисия в Роман Цветан Тодоров каза, че все още очакват мнение от Специализираната прокуратура в София дали Вълчев да бъда освободен като председател на местния парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Бе той Юнкер го хванаха с финансови машинации като премиер на Люксембург и евро-парламента отказа разрешение за разследване та ние ли ще сме по-назад.
5
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Негодник на власт,най естественото състояние на политическия ни живот
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мила родна картинка!
3
1
 
9
 
! Отговори
Кмете, кмете! преди 7 години
Някой гледал ли е великия български филм "Кмете, кмете!"?Еми ако не сте, гледайте го, там всичко е показано... За комунизма!Същият е и този случай - със шефа в ареста който си остава шеф!
2
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е в ареста, но не е осъден. Все още се води следствие, а всеки човек е невинен до доказване на противното.Вярно, че отсъства от заседания, но това е по обективни причини.Просто няма никакво правно основание да уволняват човека.
1
1
 
23
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Колко да е абсурдна ? За нас си е нормална ..ситуация ..