Парализирана баба летя с 200 км/ч за морето

На снимката от КАТ се виждал внукът, но и двамата отричали да е карал той
26 юли 2016 10:37,
79
Парализирана баба летя с 200 км/ч за морето
Снимка: архив, Bulphoto

Баба, която била почти напълно парализирана, летяла с 200 км/час към морето. Възрастната жена била засечена в почти чисто нов автомобил от немска марка на няколко километра преди Пловдив. Там има стационарна камера за превишена скорост.

Когато катаджиите преглеждали записа, свалили номера на джигита, който бил с абсолютно еднакви 4 цифри. При справката се оказало, че возилото се води на името на 70-годишна жена, която имала и последна степен на инвалидност, пише "Монитор".

На пътните полицаи им било ясно, че едва ли бабата ще е била зад волана, но изпратили електронния фиш на адреса й.

Най-голямата им изненада била, когато на гишето се наредила едва седящата на двата си крака старица. Тя била придружена от внука си. Носела и шофьорската си книжка, което още повече стъписало катаджиите. Те били сигурни, че зад волана е седял внукът й, най-малкото защото на снимката се виждало лицето на младото момче. Според закона обаче ако собственикът на автомобила не оспори, че той е карал, то тогава глобата се пише на него. Така бабата останала без книжката си за 6 месеца и се наложило да плати солената санкция. Внукът категорично отрекъл да е бил зад волана. Не се разпознавал и на снимката.

Подобни случаи има в цялата страна. Масово младежи регистрират колите си на името на родителите си или на своите баби и дядовци, така чe да не носят отговорност за нарушения, в които са били заснети.

"Това е масова практика. Случвало ни се е 90-годишни старци да идват, за да ги глобим за превишена скорост или за неправилно паркиране в София. Имахме и акция за каране в бус лентите в столицата. Тогава се оказа, че нарушителите са предимно над 60-годишни", коментираха катаджии.

Те нямат инструментариум, с който да залавят истинските нарушители. Разчитат само на това на чие име е регистрирана колата. Тогава собственикът само отговаря пред закона.

"Всеки ден снимаме по над 1000 нарушители, които карат с превишена скорост. Наскоро имахме и пик. Над 2200 души бяха засечени от мобилните камери, че летят с повече от допустимите километри", обясниха от Пътна полиция. Рекордът е бил поставен в рамките на международната акция на TISPOL за контрол на скоростта. Катаджии обаче обясниха, че дори да няма международна операция, те пак залавят приблизително същия брой нарушители всеки ден. В летните месеци дори се наблюдавало увеличение на джигитите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Трябва да се отнеме телка на бабата.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :)Е, аз за всеки случай. Че току виж съм ядосала нещо баба и не иска да каже, че е била тя. :)) Ама, прав си, баба е добричка. Винаги ще твърди, че тя и само тя е шофирала дори и да съм направила нещо във Варна докато тя е била в София, пак тя е шофирала!
65
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Анонимен 73Не разбра ли? не ти трабва да се подстригваш като баба си. И слънчеви очила не ти трябват. Единствено бабати трябва да каже, че тя е била зад волана по време на проишествието. Ако ще да са те снимали с 1000 камери и да са те видели сто хиляди очевдеца, все тая. Щом бабата така казва....
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле как не съм се сетила до сега! Веднага прехвърлям колата на името на баба! И после ще си правя каквито искам простотии на пътя, само трябва да се поострижа като нея и ако съм и със слънчеви очила кой ще докаже дали тя е карала или аз? :))
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класика в жанра! Регистрираме колата на баба или дядо, щото е инвалид после си я караме ние, щото баба не е карала от 1970, но има книжка. Като направим някоя беля твърдим, че баба е карала (нали колата си е нейна!) и да и вземат книжката-много важно, щото тя и без това не кара. Пък и като им дойде в КАТ една мила 80-годишна баба, сърце не им дава да и наложат максималното наказание. При това е инвалид! Та въобще всички са доволни, хем паркираш и на място за инвалиди... абе, екстра!
62
0
 
29
 
! Отговори
dve i dve преди 7 години
И защо КАТ не е е взел книжката на бабата, в момента в който се е парализирала? Защо й е позволил да регистрира МПС на свое име след като не може да го управлява? Че и данък са й спестили!! Само в БГ законите са направени за разни тарикати.
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави сте, не скоростта убива, а рязкото спиране.Особено ако е в някое дърво.Обикновено пътищата са виновни, а не шофьорите. Това е особено валидно за България,където шофьорите са най- добрите в света, но пътищата са много лоши ,мноого.
60
1
 
9
 
! Отговори
Браво на БАБАТА 2 преди 7 години
Явно родителите следят коментарите - вече има 1 негативен!Самият факт, че колата е регистрирана на бабата говори за типичен балкански тарикатлък! Но фактите са доказали, че законите на физиката не можеш да ги подкупиш (за съжаление).Вчера пред мен за малко да блъснат една детска количка на ЗАБРА, на зелено за количката! На пресечката на Евлоги Георгиев и Оборище. Един джип беше спрял точно до пешеходната пътека (нарушение) и тъпака завиваше, но не виждаше майката с количка! Жената направо си
59
2
 
26
 
! Отговори
Браво на БАБАТА преди 7 години
Ето това се казва да възпиташ внука!!! Много добър пример му дава!Евала и на родителите!Като гледам имат всички шансове да го надживеят - и бабата и родителите!Само дано не отнесе някой със себе си на оня свят!
58
0
 
9
 
! Отговори
мама преди 7 години
"...едва седящата на двата си крака старица." В поза лотус?
57
2
 
8
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Бях в ХОЛАНДИЯ и да ви кажа ,че там НЯМА такива изцепки ... който надвиши лимита дори с малко на всеки КМ отгоре по 10 евро ли беше не помня на КМ се плаща . Смарт светофари , хубави пътища , внимателни шофьори ... само емигрантите де*били от ПОЛША и сие си карат както у тяхната си държава понеже системата за глоби май бачка само ако ти е регистрирана там колата . Но 1 път да те хванат там ЖАЛНА ТИ МАЙКА няма 5-6 няма 20лв. под масата и се оправяме !
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГрешкаАз пък прекосих половин Германия - само по магистрали.Не видях нито една катастрофа, нито един ранен.Прав си, не скороста убива.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 50Изисква се известна доза интелигентност, за да се схване, че в пост 50 говоря за "белите" държави, а не за България. Съжалявам, че този артикул е в недостиг при Вас...
54
0
 
9
 
! Отговори
12345 преди 7 години
До ГрешкаДжеръми Кларксън беше казал, че високата скорост никого не е убила. Рязкото спиране прецаква нещата.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видео запис има, доказателства няма.Живот в Република България!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е толкова просто, по-големи наказания= по големи рушвети за КАТ и един куп др. простотии.
51
4
 
12
 
! Отговори
Грешка преди 7 години
Не е напълно вярно, че скоростта убива. Много го превъзнасятествате тая скорост. Убиват пътищата с една лента в едната посока, или с други думи челните удари, които дори и да са с 40 км са убийствени. В неделя когато пътувах към морето имаше две катастрофи на магистралата с двама ранени при висока скорост.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния безнаказан Бо***к, които добре че не е утрепал някой, за сметка на баба си. От това вече нестава държава.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
джигит...
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журнал.я, спрете да използвате думата "джегит". Малко ли думи имаме? Отвратителна е!