Вече има спасители на 5 неохраняеми плажа във Варненско

Трима областни управители получиха 700 000 лв. за постовете
6
Вече има спасители на 5 неохраняеми плажа във Варненско
Снимка: Булфото, архив

На 5 от неохраняемите плажове във Варненска област вече има спасители, като постовете са общо 7. Това съобщи за Медийна група "Черно море" областният управител Стоян Пасев. Камчия и Фичоза са с по 2 поста, защото там плажната ивица е по-дълга.

Във Варненско неохраняемите плажове са 36. Те остават без спасители, защото интерес от наематели и концесионерите към тях няма. Поради тази причина областна управа осигури постове на най-популярните и посещавани ивици.

До проблемите се стигна, защото исканата цена да плажовете се оказа нерентабилна и висока, което отблъсна кандидатите. Свалянето на наема доведе стопани само в Аспарухово, на част от Офицерския плаж и в Кабакум.

Стоян Пасев добави, че отсъствието на инфраструктура реално пречи както на спасителите, така и за осигуряването на навременна медицинска помощ.

Областните управители на Бургас, Варна и Добрич са получили от Министерството на туризма 700 000 лв. за осигуряване на спасители. В късите срокове на туристическия сезон те могат да усвоят едва 1/10 от сумата, защото няма как да се осъществи навреме обществена поръчка – тя ще приключи далеч след края на лятото, обясни Стоян Пасев.

Новата методология, която ще стартира от сезон 2017, ще промени нещата към по-добро

"Спасихме сезона. За другата година се надявам да започнем търговете по-рано, за да няма проблеми", завърши Стоян Пасев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
goso преди 7 години
До Анонименgoso, разчита на разум и опит и догодина пак ще пише глупости. Анонимен разчита на спасители, затова е застрашен самият той.Освен ако не е Анонимен спасител със *** и пресипнал от крякане по плажа глас
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоше, дано да си намериш такъв плаж при много бурно море и догодина да не ти четем глупостите.
2
2
 
19
 
! Отговори
goso преди 7 години
Като цяло това е лоша новина, че на още 5 плажа ще ни тормозят спасители! Жалко
1
2
 
19
 
! Отговори
goso преди 7 години
аз пък не разбирам защо трябва да има спасители по всички плажове. Може би пък да не искаме да ни спасяват толкова. Както и да е, моето впечатление е че спасителите основно се занимават със тормоз на плажуващите, преградили са морето с връв абсурдно близко до брега, ако има малка вълна вдигат червен забранителен флаг, ходят по брега крещят и свирят, пречат ти да почваш на плажа, пречат и да влизаш в морето, напрягат и изнервят обстановката с викове. Аз по принцип търся плажове без спасители