300 лева годишен данък за таксиджиите в Стара Загора

Това е най-ниската ставка на новия местен данък
2
300 лева годишен данък за таксиджиите в Стара Загора
Снимка: Булфото, архив

Триста лева годишен данък за таксиметровите превозвачи гласува общинският съвет на Стара Загора.

Предложението за това дойде от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съобщи БТА.

Промените в наредбата се наложиха след влизането в сила от 1 януари 2017 г. на нов вид местен данък.

Със закона са определени допустими граници на размера му - от 300 лв. до 1000 лева.

Кметът Живко Тодоров, заедно с общински съветници, проведе среща с представители на таксиметровия бранш, по време на която бе предложена най-ниската ставка.

Общинските съветници приеха с 42 гласа "за" План за устойчива градска мобилност на Стара Загора за периода 2016-2020 г. Стратегическият документ има за цел да удовлетвори нуждите на хората и да създаде по-добро качество на живот в града и крайградските зони. Целта на европейската транспортна политика е системите за превоз да отговарят на икономическите, социални и екологични нужди на обществото.

Някои от мерките за подобряване на транспорта, заложени в плана, са - изготвяне на оптимизирана транспортна схема, обхващаща автобусни и тролейбусни линии от общинската транспортна схема, внедряване на "Интелигентен трафик" с приоритизиране на обществения транспорт на светофарни уредби и получаване на обратна връзка, сигнализация автоматично при настъпили произшествия, въвеждане на допълнителни мобилни услуги за гражданите, въвеждане на гъвкава система за закупуване на автобусни билети и други. В стратегията са залегнали още засилването на контрола при осъществяване на обществения транспорт, както и изцяло повишаване на безопасността на движението.

По време на заседанието на местния парламент бе разгледано и предложението за промяна в Наредбата за устройството и управлението на гробищните паркове и обредните зали в тях на територията на община Стара Загора.

Предвиденото временно ограничение на погребването в гробищния парк край село Хрищени на покойници, които не са имали последен адрес в Стара Загора, бе оттеглено от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов. Той подчерта, че се работи по пускането в експлоатация на нов гробищен парк край село Богомилово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
По 82 ст. на ден... Пфуу ! ограбиха ги ...!
1
0
 
21
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
След 1989 г. по силата на указ 56 се плащаше по 30 лв на месец при 0.30 лв за клм. Наистина, според мен, това е приемлива такса.