Затвориха забавачка във Варна, 23 деца натровени

Четири от тях още са в инфекциозно отделение
28 юли 2016 09:44, Петя Славова
3
Затвориха забавачка във Варна, 23 деца натровени
Снимка: flickrs

ЦДГ №5 "Слънчо" е затворена от 28 юли от Общинска дирекция "Образование и младежки дейности". Забавачницата ще бъде дезинфекцирана. Децата няма да бъдат разпределяни в други детски заведения, каза за Медийна група "Черно море" директорът на дирекцията Лилия Христова.

Това се прави заради събитията от вчерашния ден - 23-ма малчугани от забавачката постъпиха в инфекциозното с температура, повръщане и съмнения за хранително натравяне. Около обед вчера те са имали признаци на заболяване. Вдигнали висока температура, а след повръщането са били и дехидратирани.

23 деца са били на преглед в инфекциозното, 4 в момента още са там, довери ни още Лилия Христова. Те са от различни групи на забавачницата.

"Правим всичко това, за да избегнем евентуална епидемия. Случилото се може да се дължи на вирус, а не на хранително натравяне. Бях в "Слънчо" и видях буквално как децата падат като мухи. От РЗИ и БАБХ взеха материал, но резултатите най-вероятно ще ги има чак в понеделник", добави Лилия Христова.

И допълни, че в други 3 детски градини във Варна, където ползват храна от същата кухня-майка, няма заболели деца.

В момента в ЦДГ №5 "Слънчо" има представители на РЗИ- Варна на проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2, моля посочи според кой нормативен документ детските градини са "забавачки" и пак според кой децата се учат да четат и пишат в тях, и пак според кой детската градина е задължителна, а дали е такава за първа и втора група, не пишете глупости наизуст- имате ресурса- отворете Lex.bg и се просветете.
2
3
 
5
 
! Отговори
ksh преди 7 години
ИВЧО,навремето нямаше "предучилищна подготовка" и "детска градина",а се наричаше "забавачница" и не беше задължителна. Попитай дядо си или баба си, те сигурно си спомнят. Тогава децата не ги мъчеха да четат,пишат или смятат, а наистина се забавляваха, като в процеса на игрите придобиваха знания и умения, които ще им бъдат необходими при постъпването им в 1-ви клас. Така,че "забавачница" не е измислена дума!
1
1
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хайде стига с таз измислената дума забавачница.