Голям пожар в Ардинско, гасят го и с хеликоптери

Премиерът Бойко Борисов следи ситуацията
8
Голям пожар в Ардинско, гасят го и с хеликоптери
Снимка: БТА, архив

Пожар на над 1000 дка площи гори на територията на община Ардино край село Светулка.

Министър-председателят Бойко Борисов следи ситуацията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът е разпоредил на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", да бъдат положени всички усилия пожарът да бъде овладян и при необходимост да бъде включена допълнителна техника и осигурени екипи.

Главен комисар Николов е информирал премиера, че към момента 140 служители от МВР, горски служители на Регионална дирекция по горите – Кърджали и ДГС Ардино и доброволци работят за прекратяване на разрастването на огъня.

В погасяването на пожара участват още два хеликоптера, 10 пожарни, две водоноски, един булдозер и четири трактора.

Напълно локализиран и ограничен е пожарът в една от махалите в региона. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора.

От Министерството на отбраната съобщиха, че хеликоптер Ми-17 от Военновъздушните сили е излетя в 15:12 часа към района на пожара. Втори хеликоптер се е включил в гасенето в 16:00 ч.

Пресеченият терен и вятърът допълнително усложняват работата и затрудняват използването на пожарна техника, поради което в оперативните действия се включи летателната техника от авиобаза Крумово.

От ОД на МВР - Кърджали съобщиха, че след проведени издирвателни мероприятия са установени двама младежи на 16 години от Ракитово и Самоков, съпричастни към възникването на пожара. Те са ангажирани с дърводобив и лагеруват в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Бойко Борисовпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е доктора кандидат на пожарникарските науки? Следял бил ситуацията!
4
1
 
1
 
! Отговори
tr преди 7 години
Hayde vsuchki bulgari se molete nay dobre vse pak chast ot bulgaria gory.Ama vie ne ste bulgari bulgarkitw si otvat aryar krakata ot 1000 god gde im doyde ta e to rezultata bezmozachen narod kolko stesh phuuuuu
3
0
 
6
 
! Отговори
Abdula III преди 7 години
Борисов изпрати всички да гасят пожарната с Смолян играят карти и почиват защото това не е техен район понеже е на 1 метър и 12 см от зачисленият им район!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Яз съм Бойко преди 7 години
Кат я следя, та големият праз!
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде всички българи! Да духаме на югоизток!