Куриоз! Контрольор поиска карта за... 2-месечно бебе

Случаят се разиграл в автобус във Велико Търново
29 юли 2016 14:44, Петя Славова
77
Куриоз! Контрольор поиска карта за... 2-месечно бебе
Снимка: архив, Булфото

Майка алармира, че в градския транспорт са я накарали да плати билет на двумесечното си бебе. Случаят е станал във Велико Търново.

Румяна Христова се качила в автобус, купила си билет от контрольора, но останала изумена, след като той я задължил да плати и за невръстното си дете.

От транспортната фирма потвърдиха за случая и обясниха, че техният служител не е нарушил закона, тъй като майката не е представила карта на бебето за градския транспорт.

Според нови правила, влезли през 2015 г., карти трябва да имат всички деца в цялата страна, за да не пътуват с билет, обясняват от транспортната фирма пред БНТ.

Родителите са длъжни да представят карти на дечицата си, които се издават безплатно в общината при представена лична карта на майката и акт за раждане на детето.

По думите на родителя при такива случаи възниква въпроса, ако някой реши да се качи от родилното с бебето, а то още няма акт за раждане как ще му бъде издадена подобна карта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Да му извади на малкия служебна карта на милиционер и ще се вози като колега безплатно.
67
0
 
16
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Дали има наредба или е едно. Съвсем друго е че от мухата направиха слон и се хванаха за двумесечно бебе. Други проблеми както знаем няма за оправяне в ГТ та той бил и във Велико Търново та се захванахме да изясняваме проблемите с двумесечните бебета. Толкова ли не можеше въпросния контрольор само да информира майката какво трябва да направи?
66
15
 
5
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Наистина, какво толкова роптаете? Има си наредба - добра, лоша, има я. Един път в годината се вади е безплатен. Цяла година преди това имаше разяснителни бележки по автобусите и пак има неразбрали и недоволни. Иначе по кафенетата с цигарите са първи. Толкова е просто. Или просто искат да водят спорове в буса за разнообразие?
65
0
 
8
 
! Отговори
quattro преди 7 години
Е*аси ***...
64
0
 
12
 
! Отговори
БХК преди 7 години
за ромите билет в автобуса не трябва да се изисква,защото им се нарушава елиментарните им права.Цената на белета трябва от 1 януари трябва да стане 2 лева.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бургас кондукторите издават безплатен билет. Трябва само да представите копие от акта за раждане.
62
1
 
28
 
! Отговори
F преди 7 години
Картинката:3-*** миризливи индо-азиатци гледат лошо без билет в рейса.2 места по-напред контолата се заяжда с българка с 2 месечно бебе за карта.Случайност?не мисля
61
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
По времето на социализма картите за ЦГМ издадени в София важаха на територията на цялата страна.
60
12
 
1
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
До до Спиро и сиеСам си отговаряш ! Безплатен билет. Безплатен, но билет ! Ако и това не можеш да схванеш се сърди на даскалите от помощното училище !
59
0
 
40
 
! Отговори
Абсурдистан преди 7 години
Нашата държава е създадена единствено да мачка гражданите си. И нещо дори и да е безсмислено и грешно, не се отменя, ами напротив започват повече да държат на него.
58
1
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
В сайта на ЦГМ пише че на деца до 7 г. се издават безплатни карти, срещу документ осигуряващ неговата възраст и адрес. Демек ако отида на гости с детето ще трябва да му вадя билет за 1.60......Абе така ли се борите със задръстванията, като карате хората да ползват личните си автомобили ?
57
0
 
33
 
! Отговори
do 49 преди 7 години
За мен е мързел на управляващите да мислят. В част от закона може и да има малка логика, но е твърде малка. Вадиш карта на бебето, става инцидент и получаваш някакво обезщетение. Но при положение че тази карта е безплатна какъв е смисъла. Отиваш на гости при някой в София с малко дете. Решавате да се разходите 1 ден из града трябва да ходиш и да му вадиш карта която най-вероятно ще бъде готова след 2 седмици или ще ти кажат че не може понеже не си от София.Пълен та**к
56
0
 
35
 
! Отговори
bix преди 7 години
А за бременните какво правим???може да ми издадат безплатна карта и за сперматозоидите ми !
55
1
 
21
 
! Отговори
до Спиро и сие преди 7 години
Защо самолетните билети са безплатни за бебета на 2 месеца а имат застраховка ? Ами те утре в Търново могат да приемат закон да правят задължителен сюнет на детето ако не се разписваме в общината всеки ден. Чакам отговор за самолетния билет. Обаче знам ,че ще се покриеш .
54
0
 
11
 
! Отговори
5 годишен преди 7 години
Този чичко Спиро може ли да ме придружи един ден с автобуса до Биад- смятам да пийна едно уиски там, а него една лимонада ще го черпя, че не знам дали е пълнолетен.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спиро, май ти не изтрезняваш като те гледам....
52
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както каза Джедая тази карта може да се иска ако детето ти е около 7 годишна възраст, но да искаш от родителя карта на пеленаче...това идиотизъм!
51
30
 
5
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
До 47Знаеш ли, trans penis ми е за селските ви драми, кой, какво откраднал, каква кола карал и на кого жена му таковали !В статията става въпрос за една безотговорна майка, която при положение, че такъв е закона си позволява от мързел или от пинтилък да вози детето си без застраховка.Или много пиеш, или малко мислиш, или и двете.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата до 7 години не пътуват сами, те винаги се придружават от някой възрастен. Това за застраховката е пълна глу--пост. Щом на някой му трябва документ, то билета на възрастния, важи и за детето с него. Най-вероятно ГЕРБ искат да гушнат още едни пари - формата, която издава карти за бебета, както и от хората от други населени места, които съвсем естествено нямат карти за бебетата си и това не е мързел.Явно трябва със закон да се забрани да се издава превозен документ за бебета.
49
1
 
11
 
! Отговори
Търново и Герб преди 7 години
Представете си общинския съвет /основно от Герб/ как гласува цената на билета на колегата си. Е това нормално ли е? От другата партия която ги подкрепя на общинаря дават 1 милион да коси парковете....Сега преди месец гласуваха 800 000 за охрана на 1 парк за 3 год. пак на фирма на съпруг на общински съветник .