Бабино производство на пазара: Ракия и зеленчуци

Възрастните жени излизат на пазара, за да вържат бюджета
22 авг 2016 07:54,
9
Бабино производство на пазара: Ракия и зеленчуци
Снимка: архив Булфото

Баби припечелват пари за насъщния с продажбата на домашни зеленчуци и ракия. Масово възрастни жени окупират кооперативния пазар в Кюстендил, където предлагат произведената си продукция през последните месеци.

Оказва се, че през тази година най-голямо е търсенето на домати, които за първа година подържат изключително високи цени.

"Всички хора са зле и нямат продукция. Аз си ги произвеждам в парника и сега имам за консервиране и за продажба. Цената пък започва от 1.50лв. в зависимост от големината и качеството им, като може да достигне и 2 лв.", разказва 78-годишната баба Радка пред "Монитор".

Редом с доматите тя предлага и картофи, както и ракия: "Като дойде човек при мен, трябва да има какво да си вземе. Хем мезе, хем домашна ракийка. Имаме много ябълки и грозде, а у нас никой не пие. Ракията върви по около 4 лв. за половин литър". Възрастната жена е категорична, че качеството е несравнимо с това, което предлагат в магазините.

В периода, в който кюстендилци се запасяват с продукти за зимнина, търсенето и предлагането е изключително голямо.

"Аз предпочитам да си купя зеленчуци местно производство. Зная, че възрастните хора не ги тъпчат с отрова и са качествени", обяснява 38-годишният Петър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Аз съм от Бургас. Веднъж седмично ходим до едно село Българово. Там от едни хора си купуваме домати, краставици, чушки. Сега даже поръчах да ми изпекат чушки за да ги замразя във фризера. Кви лидъли, кви кауфланди. От няколко години не взимам нищо от тия.
8
0
 
5
 
! Отговори
Човек от село преди 7 години
В къщи имам градина с домати, краставици, тиквички, царевица, чушки и пъпеши.Оня ден сме затворили 70кг доматено пюре.Краставиците и тиквичките са толкова много, че храним прасето с тях.Чушки колкото искаш.Мястото е не повече от 130квадрата.Не не познахте.Никакви изкуствени торове!Всяка пролет баща ми докарва една каруца овча тор :-) Е трябва и много поливане де, но си заслужава.И зелени домати за туршиите ще има.А който няма възможност да сади вместо от Лидъл да отиде да купи от бабите.
7
0
 
12
 
! Отговори
Ужасен преди 7 години
А бе замислили ли сте се защо купешките марули нямат пръст, кал, буболечки, охлюви. Изплакваш и ядеш. Когато скъсам от двора на нашите - 10 мин не мога да я измия от пръст, листа, които са паднали от дърветата, паяжини....... Миналия месец ходих до Плевен в една ферма. Еми те там краставиците и марулите стоят на едни като лавици и само коренчетата им са потопени в някаква гъста смес, която постоянно циркулира и се добавят разни химикали за растеж. ЕЙ ТОВА ЯДЕМ от пазарите.
6
0
 
12
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Баба и дядо на село, пръскат и торят реколтата - домати, краставици, чушки, праскови. Когато бях на 10 така правеха, сега съм на 27 пак така правят. И пак е в пъти по-чисто от купешките (турски, гръцки, испански).Да не говорим за невероятния аромат.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина а всекидневие, дайте нещо лошо за Турция да ни се такова душата.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Зная, че възрастните хора не ги тъпчат с отровa..."Не е съвсем така, защото аз лично познавам такива "производители", дето пръскат безобразно зеленчуците и плодовите дръвчета, както и ги торят за по-богата реколта. А ги продават като "качествени" и безвредни.Въпрос на морал от страна на такива производители и на предпочитания от страна на купувачите.100% гаранция има само ако сам си произвеждаш продукцията или твой най-близък, който консумира от нея.
3
4
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Внимавайте с тези продукти и не купувайте от първата която видите , особено от ракия имам доста лоши спомени.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PROISVODSTVO AMA BLISKO DO 0,001%.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като прочетат статията ГЕРБ веднага ще пуснат на първо четене данък "баба на тротоара".