Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг

Туристи подали сигнал до бургаската екоинспекция
Обновена: 24 авг 2016 16:03 | 24 авг 2016 07:25,
94
Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг
Снимка: Архив, Булфото

Туристи напуснаха плажа до базата на Министерския съвет в Слънчев бряг, след като минаващата наблизо река Хаджийска плувна във фекалии, пише "Стандарт".

Мръсотиите се появили за първи път миналата седмица и от тогава пясъкът около реката, която се влива в морето, е безлюден.

За проблема алармираха туристи, които почиват в станцията на Министерския съвет и съседните й хотели. Според тях от реката и морето, където тя се влива, се носи непоносима миризма на екскременти.

Туристи са подали сигнал още в края на миналата седмица до бургаската екоинспекция и до "Басейнова дирекция", които веднага са извършили проверки, признаха от двете ведомства.

Инспекция са направили и експертите от отдел "Екология" на община Несебър. До момента обаче не е ясно откъде са се появили фекалиите в река Хаджийска.

"Ние извършихме проверка и установихме, че в реката няма заустване, нито канализация, която да се излива. По случая работят колегите от "Басейнова дирекция", които взеха проби за изследване. Предстои да направим и съвместна проверка с тях, за да установим вида на замърсяването и източника. Хората, които ни информираха, смятат, че проблемът се е появил от повреда в помпите на ВиК, но дали това е така, не мога да кажа. Трябва да се направи анализ и задълбочено проучване", коментира шефката на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.

От "Басейнова дирекция" пък казаха, че резултатите от изследванията на водните проби от реката и морето все още не са готови.

"Има проблем, защото централният плаж граничи с река Хаджийска и с просто око се вижда, че тя е замърсена. Вероятно става въпрос за изпуснати фекалии, доколкото мога да преценя по миризмата. Всички контролни органи са информирани за проблема и очакваме да вземат мерки", коментира концесионерът на централния плаж Венци Левов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66През 2012 статистиката водеше около 75-80 000 легла на Слънчев бряг. Това включваше официалната информация от сайта на НСИ, както и бройките от регистрираните туристически фирми в Министерство на икономиката.По неофициални данни, населението в курорта през летните месеци е наброявало над 200 000. Ако погледнеш в Гугъл Земя, в широкия периметър от Елените до комплексите южно от Ахелой, и навътре в сушата до Кошарица, Тънково и Каблешково, като нищо може да стигнат и 300 000.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ахелой направо е токсично !
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МенТи си мислиш, че не излизат. По стечение на обстоятелствата имах възможността да хвърля едно око на такъв англоезичен наръчник още през 2001-ва. Тогавашният Созопол беше изключен от списъка с препоръчаните места по морето. Предполагам заради произволно заустващите в морето канализации без пречистване. А може би и заради други разни "екстри", описващи нЕкои културологични особености, впечатлили достатъчно списващите справочника.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А няма ли кой да подаде жалба за плажа в Ахелой, вечер към 5 ч, целият залив там се изпълва с непоносима миризма на фекалии, а малко навътре в морето още повече се усеща. Там има детски лагер. Цялото селце трябва да бъде затворено !
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E няма как в курорт предвиден и строен навремето за 15-20 000 почиващи,сега да се...т 100 000 и да не бликнат изпражненията по плажа!
62
1
 
17
 
! Отговори
строим за родината преди 7 години
Я не се тръшкайте!Който почива на Кафяво море би трябвало за знае рисковете от плуващи шишарки...Елате догодина пак!
61
1
 
9
 
! Отговори
Мен преди 7 години
До MaksТо добре че тия новини не излизат по западните сайтове, че тогава ще видят те какво е криза. Почти няма чужденец, който да е повторил тука.
60
2
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Спокойно, има решение! Борисов да обяеи обществена поръчка за 100 Фадрома, багера и Белаза и до другото лято ще приведат комплекса във вида му отпреди 25 години.
59
1
 
16
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Тиквата ни покани да почиваме на нашето черноморие. Наскоро хотелиери реват , че българските туристи са изчезнали и ще реват още по-силно , защото тенденцията е такава.
58
1
 
13
 
! Отговори
без преди 7 години
Съвпада, с излизането на Митето. Започнал е да произвежда. Браво.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фекалии, бетон и престрелки! За 25г. е*ахме мамата на прекрасното ни черноморие! Както и на всичко друго! А колко европари минаха през ръцете на властта!!!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Puk za koito razprostraniava nepravilni vuzgledi po problema-sled dve sedmici na skameikata pri men, ce sGa sum malko na more
55
2
 
2
 
! Отговори
Sudia Chenalova преди 7 години
MA nIdeite Ubizda bednite naznaceni vip-cocialisti na hranilka na Sluncaka,te sa edni nIvinni bozi aguncaCennostta na nashata naciiKATe nI mogat das U vNovniTova kVeto e stanalO i ste bUde dOKmentno dokazano e, ce rekata e podkopala brega i e razkopala septicni iami ot vremeto na Vtoroto Bulgarsko CarstvoTa nali zatova imeto I e Handziiska, kolko hanove e imalo,kVo iadene na koremArhIolozite, da pratiat arhIolozitePuk za koito razprostraniava nepravilni vuzgledi po problema-sled dv
54
2
 
17
 
! Отговори
ужасен ужас преди 7 години
Днес взех навигацията и изтрих ***-морието форевър!
53
2
 
22
 
! Отговори
ужасен ужас преди 7 години
Миналата седмица бях 4 дни в Албена, хотел Пано-р-***, с единствената надежда, че по нашето ***-морие само там става!?! На втория ден жената с гадене и повръщане, в същото време целия етаж под нас настанен с аниматори /оли-го-фре-ни на 18-20 г., цяла нощ пиещи, крещящи, слушащи чалга на макс и друсащи гюбеци под терасата ми/. Последния ден детето с повръщане и температура, 60 лева за нищо и никакви лекарства . Връщам се в събота и в понеделник и мен ме удари, днес се пренесе и на майка ми....
52
1
 
24
 
! Отговори
Министъранафикалсите преди 7 години
Туй щото оня ден в базата на Министерския съвет министрите ядоха развалени миди и се oдpиcкaха !
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОЧИВАЩв Ахелой мирише, но не е на фекалий и не е от морето и не е и през целия ден.
50
1
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И сега фактите,Мин.съвет си почиват и пейзажа в съседство се променил в определена насока.Има ли вина МС за това?
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си много глупава да слагашм минус на нещо което нито си виждал нито си чувал , ето и линк на Док.филм:Die Story im Ersten: Erstickt im Lkw - Das Ende einer Fluchtmediathek.daserste.de/Reportage-Dokumentation/Die-Story-im-Ersten-Erstickt-im-Lkw-D/Video?bcastId=799280&documentId=37295658
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа що, нали е Слънчака и като идете на Какао сте голямата работа... ходете на север бе, няма проблем. Там всичко е "какао".Не че по южното канализацията се отхожда на друго място, но като че ли е 2% по-чисто.Явно за журналистите е странно как в този лъскав курорт плуват ***, нищо, че всяка година се изсипват и едни други евро *** от целия контитент.