Чужденците у нас – масово без винетки, хващат по 100 на ден

Глобата е между 300 и 3000 лв.
27 авг 2016 13:56,
46
Чужденците у нас – масово без винетки, хващат по 100 на ден
Снимка: архив, Булфото

Чужденците, минаващи транзитно през България, масово не купуват винетни стикери. На ден органите на реда успяват да хванат средно по сто такива шофьори, съобщава Нова тв. А много други опитват да измамят системата, като си предават винетката един на друг.

"Доста водачи си позволяват да минават през територията на страната без да заплащат винетни стикери – знаете, че много трудно се поддържа пътната настилка – всеки е длъжен да си закупи винетка", обяснява началникът на „Пътна полиция” – София Тенчо Тенев.

"Платих 10 евро, а нормалната цена е 5 евро – това е много скъпо. Ако парите отиваха за държавата – ок, но сега се продават по магазини, бензиностанции и те взимат голяма част от цената. Това не е нормално", на мнение е Пиер, който пътува от Германия за почивка във Варна.

Много чужденци опитват да си спестят цената на винетката с измама. Чуждите шофьори не залепят добре винетния стикер и го сменят с други шофьори на границата.

Глобата за нарушителите е от 300 до 3000 лева. А нарушителите от чужбина плащат глобите – директно в КАТ. Катаджиите проверяват и документите за покупка на винетките – за да се избегнат крадени стикери. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Сминдух енд чесън преди 7 години
Каквото повикало такова се обадиш.Надлъгването е взаимно.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трафикантите плащат ли винетки?
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете си директно - става дума за турците със западни номера на колите. Туристите от Европа си плащат. Но турците не ги следят, за да не обидим съседите!!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** , където пита , защо трябвало да плаща , за цяла седмица винетка , като минавал няколко часа през Българското пространство .Господин профан , а като минаваш , за няколко часа през унгарското и австрийското пространство , пак си купуваш седмична винетка , а швейцарската винетка е само една , годишна -40 евро .Но в селото ти , нямате тая информация , но поне виж в Интернет .
28
2
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Ами не знаят хората бе, а и мама кой да им каже. Освен това ако реша да мина през българското пространство за няколко часа, защо трябва да платя за цяла седмица? Нали толкова беше най-малкия срок..
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-близката държава с винетки е Словения. Седмичната е 15 евро, месечната -30 и това за около 200 километра. Глобата е 300, ако платиш веднага пплащаш наполовина. Така, че чужденците да не се ослушват, а да си плащат. Там не вярвам да минават метър както у нас, защото при словенците няма лабаво.
26
3
 
11
 
! Отговори
х преди 7 години
На границата вместо Добре дошли в България-напишете ,,Тука е така,,.
25
0
 
13
 
! Отговори
offfg преди 7 години
НА ГКПП НЕ Е РАЗРЕШЕНА ПРОДАЖБАТА НА ВИНЕТКИ ТАЗИ ГОДИНА .ДЪРЖАВАТА Е БОГАТА ПАРИ НЕ И ТРЯБВАТ.
24
0
 
15
 
! Отговори
metachrom преди 7 години
В Унгария не лепиш нищо на предното стъкло, но като напускаш страната, ти искат квитанция за платена винетка. На нея е номера на колата.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТониВ Румъния пътищата са пълни ***. Миналата седмица пътувах от Варна до Бърно в Чехия. Минъх по два различни маршрута на отиване и на връщане. И двата бяха отвратителни. А трафика и камионите са неспирни, особено межди Сибиу и Питещи. Пътя Русе - Варна ми се стори като рай.
22
2
 
11
 
! Отговори
Тони преди 7 години
за тези калпави пътища в България трябва да ми плащат, когато се прибирам , не да искат пари. В България за седмица плащаш 15лв. за лека кола. В Румъния, с по-добри пътища и 2пъти по-голяма - 3 евро ?!. Там където има само магистрали : Австрия - 8 евро, Унгария - 11 евро, Германия - без пари, Франця е по-скъпо , но има много добра второстепенна мрежа, където е безплатно, Англия - безплатно.
21
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
При неадекватни закони и правораздаване нарушители много. Я що неминават така през Швейцария!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Пиер като му е скъпа винетката да минава пеш.За пешаци винетки няма.Аз като ходя в ислямска Франция да не би да ме пита някой дали ми е скъпа винетката за моите доходи?Айде на опашката сега, наглец!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то законите от отдавна важат само за Българите в таз държава и цялата сметка я плащаме само ние!! :-)
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Занимаваме се с глупости - слагат се пропусквателни пунктове, както е в Македония, Сърбия, Гърция, Италия и къде ли не. Просто за да минеш - плащаш. Тука вечно се занимаваме с глупости и простотии. Необразовани хора.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно всички са разбрали,че нищо не трябва да се плаща в този комунизомилиционерски развъдник на непрокопсаници. Защото парите им отиват за да се въдят шведи,милиционери и крадливи комунизогерберасти.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чужденецаЕлементарно, Уотсън!Отнемаш колата в наказателен паркинг докато си плати!
15
4
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Ами гърците са го измислили - свалят им номерата и срещу квитанция за платена глоба им ги връщат
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работете, работете, щом вярвате, че има смисъл и голям процент от парите ви отиват за това, за което трябва да отидат. Колкото и да работите, след 10 години държавата е приключила, няма никакъв шанс, алчността и простотията са мн по-силни от честното трудолюбие в България.
13
5
 
12
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Някой само да обясни ако знае как ще принудят транзитно преминаващия да си плати глобата.т.е как ще му вземат парите