"Помощ, убиват ме!" – мъжът на Гинева молел съседи с бележки

Учителката залепила собствения си некролог, за да не плаща парно и вода
27 авг 2016 07:30,
72
"Помощ, убиват ме!" – мъжът на Гинева молел съседи с бележки
Снимка: архив, Булфото

 "Помощ! Убиват ме!" Това пишел на листчета пенсионер и ги хвърлял от апартамента си на осмия етаж малко преди да почине в страшни мъки.

За това разказаха съседи от кооперация в бургаския кв. "Лазур" пред в. "Труд".

За смъртта на Димитър Миразчиев бе арестувана 59-годишната бивша учителка Веселина Гинева. В четвъртък бургаският съд остави жената в ареста.

Още по темата
"Никога не ми е минавала такава мисъл - нито подсъзнателно, нито умишлено, нито съзнателно, да му причиня вреда. Аз го взех, за да го възстановя, да оздравее и да живее", коментира Гинева, цитирана от "24 часа".

По думите й той починал на 1 август 2014 г. сутринта в 7 ч. "Впрочем чак до 12 ч го гледах как диша трудно. И всеки момент очаквах да се оправи, защото до последно ядеше. А пък смятам, че човек, който се храни, няма да умре", обясни тя пред съда.

Разследването, което доведе до повдигане на 4 обвинения срещу Гинева, е извършвано в пълна тайна месеци наред. Така няколко факта, които на пръв поглед нямат връзка помежду си, се оказват елементи от общ пъзел.

На 26 февруари 2015 г. в парк "Езеро" са открити човешки останки - череп и кости. Първоначално бе заключено, че става въпрос за останки на клошар.

В МВР обаче получили анонимен сигнал срещу Гинева. Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Веселина се похвалила, че още получава пенсията на починалия си мъж.

Събраните до момента доказателства сочат, че Гинева е личност с висока обществена опасност, твърдят от прокуратурата.

Държавното обвинение набляга на престъпната упоритост, с която учителката е осъществила 2 от обвиненията - противозаконно лишаване от свобода, което е продължило година и 3 месеца, и получаване на пенсията в продължение на 2 г.

Последната сума, която Гинева е изтеглила от сметката на бившия си мъж, е 900 лв. Това е станало на 8 август т.г. Според последните изчисления пенсията на Миразчиев е била 910 лв. Общо тя е ощетила държавата с над 21 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтранноБи имала право, ако не са били разведени. Но пишеше, че той е бившия и съпруг. Тя го прибрала при себе си, защото бил болен и щяла да се грижи за него. От това следва, че най-изгодно би било наистина да полага някакви грижи, за да ползва пенсията му. В противен случай няма право на нищо.
47
1
 
0
 
! Отговори
uchenik преди 7 години
to i az da govorq edni i syshti raboti 35 godini na nai - razlichni pokoleniq ***...mai i az bih poludql :D sry za latein
46
1
 
1
 
! Отговори
До 54 весето преди 7 години
Весе, теб май те мързи да четеш, ама искаш и ти да се изкажеш.Нали казваш, че никой не коментирал за съседите. Ами вземи да прочетеш преди да спамиш
45
2
 
3
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Това за листчетата сега го дописаха, да изглежда версията на прокурора по-реалистична. А за "страшните мъки" е измислица на автора на статията, който няма необходимите морални задръжки да не лъже публично. Нали ако имаше такива листчета, и не те пускат в апартамента, би трябвало нормално да позвъниш в полицията, с доказателство на ръка?За страшните мъки - откъде е информацията на журналиста? Умрелият ли му е съобщил? Защото единственият жив свидетел не говори за страшни мъки.
44
0
 
21
 
! Отговори
Весето преди 7 години
И никой не коментира какви хора са съседите, които са чели бележките, не са виждали с месеци човека и не са информирали социалните служби и МВР. Не останаха човеци в тази държава.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионери вече няма да имаПарите отиват за **********
42
0
 
20
 
! Отговори
Пинтии преди 7 години
Само аз ли имам усещането, че не хвърленият в езерото труп е разтревожил инстанциите, а получаваната неправомерно след смъртта му цяла пенсия от 900 лв.Докато мен хич не ме безпокои, че вдовицата му е вземала пенсията му (впрочем, в редица държави така си е по закон), а ме тревожи само да не би действително да му е приближила смъртта. Което не звучи доказано.
41
1
 
5
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Странно. Тя е имала правото да получава 20% от пенсията на починалия си съпруг. Вярно, разликата между 180 и 900 е голяма, но пък рискът да я разкрият като убийца или поне укривателка на труп е още по-голям.
40
2
 
3
 
! Отговори
До: 48 Анонимен преди 7 години
И мен ме е срам че си Българин, така че бягай на Югоизток през телената ограда там за тебе питат. Отивай и не се обръщай!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това го правят много хора и на запад. Особено когато деца гледат родители. Наскоро писаха че една американка държала майка си в хладилник з месеца за да и взема пенсията. Накрая я обявила за изчезнала за да спечели още малко време и пари, продала къщата на майка си на майка с всички мебели. Естествено хората които я купили при отваряне на хладилника не били приятно изненадани. Не разбирам този човек нямал ли е роднини и деца които да го чуят или видят поне веднъж в годината...?
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Либертофонски мозъкБългария има закон че който остае жив от съпрузите до края на живота си получава 25% от пенсията на починалия съпруг. В Изарел е 70% което е доста по- голяма сума. В Гърция мисля че е 60%. Ако едно домакинство се подържа от две пенсии и едната изчезне на този който остане жив ще му е трудно да вързва двата края на мескца. Учителката е извършила престъпление срещу държавата, независимо че държавата законно извършва тройно по по-голямо престъпление срещу населението.
37
5
 
17
 
! Отговори
баба Муца от Пловдив преди 7 години
Какво е работил този, та взима 910 лв. пенсия? Аз затова не го затривам моя дядо, защото за 100 лв., не си заслужава масрафа.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бас ловя, че след като успеят да й измъкнат 21.000 лв в полза на държавата, които ще потънат в нечий чиновнически джоб, делото ще спре и ще й сложат я глоба, я условна символична присъда. не си мислете, че на някой му дреме за починалия човечец. важно е да се вземат пари и да не се дават, който умрял, умрял.
35
2
 
4
 
! Отговори
До 41 и 21 преди 7 години
Човека реагира. Събра в апартамента полиция, лекари, пожарна, за да разбият вратата... Обаче резултата е този.Не обвинявайте, като не знаете
34
1
 
11
 
! Отговори
Либертофонски мозък преди 7 години
До АнонименДа бе , какво им е на Българите? Гърците редовно получават пенсиите на 100-120 годишни умрели преди 30-40 години !
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившите учителки имат много психически отклонения и вероятно лесно могат да бъдат оправдани за невменяемост!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21"Човека" който е намерил и прочел бележките верно ли не е реагирал ??? Той/тя е за съд също. Нямам думи.."----------Това не е племе!Не е болно!Не е изродено!Не е долно!
31
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да си учител е диагноза.
30
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Никак няма да се учудя,ако учителския синдикат направи така,че да не я осъдят.Спомням си за учителката,която нахлу с пистолет в банка и я "осъдиха"да живее във Франция.Може и на тая да и помогнат.Дори и за кокошка не трябва да има прошка.
29
1
 
0
 
! Отговори
Аде бе :)) преди 7 години
До До 22ЧЛ. 80 от КСОНаследствени пенсииПраво на наследствена пенсияЧл. 80. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г., бр. 99 от 2012 г., в сила от1.01.2013 г.) Личните пенсии могат да преминават в наследствени, с изключение на пенсиите загражданска инвалидност, социалните пенсии за старост, социалните пенсии за инвалидност иперсоналните пенсии.(2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) Право на наследствена пенсия имат децата, преживелиятсъпруг и родителите.......