6-и наближава – 250 лева за спа у нас, над 500 при комшиите

500 хил. българи поемат на път за дългата четиридневна почивка
29 авг 2016 07:37,
4
6-и наближава – 250 лева за спа у нас, над 500 при комшиите
Снимка: flickr

Нова серия от празнични дни предстои в началото на септември – около Деня на Съединението, 6 септември.

Над половин милион българи се очаква да пътуват за дългата почивка, съобщиха от Института за анализи и оценки в туризма.

Според експертите около 380 хил. души ще изберат да пътуват в страната – в родните курорти и на гости при роднини и приятели. Други 140 хил. пък ще изберат чужбина и ще се насочат предимно към съседните държави като Гърция, Сърбия и Македония.

Тези, които ще почиват у нас, ще отделят средно по 240 лева на човек за септемврийската почивка. Докато българите, избрали да почиват в чужбина, се очаква да похарчат малко повече - по 520 лева, пресмята bTV.

Туристическите агенции отчитат, че за предстоящите почивни дни по-евтините пакети от три нощувки в планинските курорти могат да се намери и за около 150 лв. На места по морето е дори по-евтино.

Тези, които разчитат на по-големи отстъпки в цените, могат да се ориентират към дните след 6 септември, когато търсенето на туристически услуги намалява. В края на септември ще е най-евтино по-морето, но ще поскъпнат пакетите за спа хотелите.

Всички, които още не се резервирали почивката си обаче, могат да се окажат неприятно изненадани, тъй като местата в много от хотелите с 4 и 5 звезди у нас са 100% продадени.

На 90 на сто е резервирана и легловата база на Халкидики, където традиционно се отправят по-голямата част от сънародниците ни.

Справка в сайта booking.com показва, че са останали изключително малко свободни стаи, където да се настаним по време на предстоящите празници.

Традиционно Охрид е една от популярните дестинации по време на националните ни празници. Хотел 3 звезди предлага почивка за семейство с деца срещу 117 лв. Разбира се, цените стигат и до 800 лв., ако искаме да почиваме в луксозна вила.

За четирите почивни дни все още има свободни места и в Сърбия. Хотелите са заети почти на 60% заети, но все още имате възможност да намерите уютно място, където да релаксирате със семейството.

Срещу 205 лв. може да почивате в Белград в 3-звезден хотел. Срещу 329 лв. друг хотелиер предлага и закуска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
младен преди 7 години
Е па я моа си СПА и у нас, никой пари не ми иска!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
240 лева в България, 205 лева в Белград, Сърбия, но в чужбина било 520 лева......Май пак са сравнявали ябълки с круши.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден нали беше отбратното - сега кво стана за 3-4 дни. Обърна се палачинката.