Добри практики: Шивачки въртят педали до работа

Колелата са подарък от собственика на цеха в Гоце Делчев
29 авг 2016 17:14, Анисия Иванова
12
Добри практики: Шивачки въртят педали до работа
Архив: БУлфото

Сто работници на шивашката фирма "Пирин-Текс" ЕООД в град Гоце Делчев вече ходят на работа с велосипеди.

Те са им подарък от собственика на предприятието с 3300 служители - Бертрам Ролман. Германският предприемач решил, че по този начин ще е полезен на част от своите подчинени и на природата.

Защото придвижването с колела щади околната среда. В същото време прави по-мобилни шивачите и им помага срещу обездвижването, тъй като работното им време минава на едно място.

"Вече половин месец 100 души идват на работа с велосипеди. Примерът им накара и много други да подадат заявления и да искат да получат колела от нашия собственик. Най-вероятно ще се поръчат още 100 велосипеда.

Тези за дамите са с кошници, за да има къде да поставят дамските си чанти и друг дребен багаж", каза днес Катя Божикова, която е секретар в дружеството, пише БТА.

Засега от новата придобивка се възползват работници от града и от близкото село Мусомища, от което има кратък път до фабриката.

Целта е да се гарантира безопасността на шивачите и да не карат колела по републиканската пътна мрежа, където трафикът е много натоварен. Добрата новина за велосипедистите от шивашкото предприятие е, че няма ограничение да ползват колелата само за придвижване на и от работа, а по всяко време, когато им е удобно.

В момента в двора на дружеството се строи паркинг за велосипеди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срахотна новина. Сега и ако им вдигне заплатите...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да направи човек, все простотии почват да се ръсят.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като го обложат с "данък уикенд" и 10% подоходен данък за личното ползване на велосипедите, и от другия месец ще им купи удобни обувки за ходене.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има служебен транспорт за работещите.Това похвална инициатива, след като има желаещи.По скоро има опасения, че някои ще ги вземат, за да си ги карат децата ими няма да пътуват с велосипед до работното място
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-важно е дали им дава нормални заплати. Тоест минимум 1000 лева. Да не ни хвърля прах в очите с тия колела, щото ако дава пари работничките сами ще си купят.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да знае възможно ли е да се угодин на бай Ганякис по някакъв начин?! Този Бертрам Ролман тепърва има да се научи, че българинът никога няма да остави добрина ненаказана!
1
23
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Аз бих им сложил по едно динамо на колелото и по един акумулатор да се зарежда. Щом има кошнички отпред, там може да се сложат акумулаторите, за какво са им на тия дамски чантички. Ще сложа и норматив - който не напълни еди-колко си ампера, ще му намалявам заплатата. Така осигурявам втори бизнес с безплатна работна ръка!