Простреляно, паднало...? Майка и медик в спор за истината

Facebook групата Моята Нова Загора ври от коментари за случката
30 авг 2016 09:30,
67
Простреляно, паднало...? Майка и медик в спор за истината
Раната на главата на момченцето. Снимка: Facebook

Медик от болницата в Нова Загора влезе в задочен спор с майката на двегодишното дете, което тя твърди, че е простреляно край детска площадка в града.

Вчера следобед Марияна Ангелова пусна пост във Facebook групата Моята Нова Загора, където твърди, че синът й е бил улучен от въздушна пушка, даже пусна снимка с раната на малчугана на главата.

В поста си тя иронично благодари на полицията, на лекарите от Спешна помощ, "задето симулираха дейност!".

"Написаното категорично не отговаря на истината", отвръща й в социалната мрежа медик от болницата в Нова Загора, прегледал момченцето.

Още по темата

Доктор Венцислав Василев твърди, че майката "услужливо" пропуска да спомене, че детето е паднало до детската количка, а не е било простреляно.

"Профилът на раната изцяло съвпада с профила на стърчащата метална закопчалка на детската количка. Раната е с диаметър около 10 мм, но плитка, и не отговаря на пораженията, които би нанесъл проектил с диаметър 5,5 мм, а и майката не е чула никакъв звук. На направените рентгенови снимки, разчетени от специалист по образна диагностика (рентгенолог), няма поражения на твърдите тъкани на главата" пише той.

На този статус майката Марияна Ангелова отвръща: "Не съм мерила разстоянието. Нито пък видях вие да сте го направил. Уточних пред органите, че съм видяла кръвта, след като сме изходили 10 метра. Нараняването на детето е отдясно, аз вървях от лявата му страна. В моята реалност ми е невъзможно да съм на 2 места едновременно - от лявата и от дясната страна на детето. Разбира се, вие сте свободен да напишете всичко, което прецените за редно. Явно сте се разхождали с нас..."

В последващ пост тя допълва, че детската й количка е сертифицирана и безопасна и недоумява как синът й хем е паднал на земята, хем е успял да приклекне и със сила да се натресе на металния нит.

"Внимателно огледахте нита и не открихте следи от кръв и косми. Поне така казахте на мен, разбира се, може и да сте ме излъгали в спешното. Доколкото ме убедихте, лекарският екип не е квалифициран да определи причината за нараняването. Изненадана съм да прочета, че все пак не е точно така. Колкото до звук от изстрел, въздушната пушка е не по-шумна от пукане на балон.  Ако знаех, че докато се разхождаме, трябва да се озъртам, припълзявам и ослушвам за снайперисти, повярвайте, щях да го правя. Уви, аз си гледах пътя и видно от думите ви, изобщо не съм си гледала децата", иронично подмята тя.

Лекарят отново се включва и настоява, че никога не е обвинявал жената, че не се грижи добре за детето си.

"Моите също са падали, така растат всички деца по света. Но не съм съгласен с подигравателния Ви тон, при положение, че се погрижихме и за двете Ви деца повече от час. През дългия си стаж съм виждал много огнестрелни рани и няколко от въздушна пушка, затова твърдя, че нараняването на детето не е от оръжие", настоява д-р Василев.

"Като редовен данъкоплатец ми се полагат здравни грижи. За положените грижи благодарих лично. Съжалявам, че се наложи да ми бавите и бебето, но не съм се отделяла от нея за цял час. Всъщност ваша колежка, чието име не разбрах, предложи сама да бави бебето, докато бях в Рентгеново отделение. Ако ми бяхте обяснили, че това е нередно, щях да я взема със себе си", отвръща му Марияна Ангелова и настоява да не бъде замервана от медика с грозни обвинения.

В крайна сметка дали двегодишното дете е паднало или простреляно, ще преценят следствените органи в Нова Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
До Анонимен+1000000000Аман от изкукали
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да, на мен на Глог ми прилича. Тази е скрита лимонка на бг мама. Там разбират от бебета до огнехвъргачки.Аз също съм родител, но не пуша и пия докато детето ми руши в парка, или налага нечие друго дете. Аман от изкукали майки.
49
0
 
10
 
! Отговори
До Черния преди 7 години
22 калибър е.
48
5
 
6
 
! Отговори
Черния преди 7 години
Ами 5.5 мм. е 20 калибър - като флоберката. За пример Илия Павлов го убиха с такъв куршум в сърцето. Струва около 30 ст.Извода: Ако ще да си най - големия милионер, живота ти струва 30 стотинки.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля че лекарят собственоръчно е прострелял детето с пушката, после е изтичал в болницата, облякъл се е с мантата си и е зачакал майката да иде.После всеки ден е висял в соц. мрежата да чака майката да пише, че детето и е простреляно и е започнал да се заяжда с нея.След края на скандала лекарят е облякъл военна униформа и е отишъл в Украйна да постреля с въздушната си пушка и да обвинява руснаците.Само забравих да спомена, че този е лекарят който е стрелял по Кенеди с въздухарката си :D
46
1
 
15
 
! Отговори
SA преди 7 години
Като онова със "счупената" ръка,дето играло 2 часа след това!!
45
0
 
13
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Ами честно казано, раната не изглежда като от някакъв вид куршум, пък било то и от въздушна пушака. Твърде голяма е по размер, изглежда повърхностна(като от ожулено) има и синина като от удар. Все си мисля, че рана от въздушна пушка не би изглеждала така.
44
1
 
22
 
! Отговори
flx преди 7 години
Да качи снимката в БГ мама. Там ще получи най-компетентното мнение. Тя женицата може да иска и раната да е от стрелба с танк,но фактите изглежда говорят друго. Защо обвинява лекаря, затова,че и е помогнал на *** ли или затова,че раната не е от това, от което и се иска.
43
2
 
5
 
! Отговори
Момиченце преди 7 години
Момчета, Cometa Fenix 400 galaxy GP. Мисля, че би ви харесала :)))
42
2
 
21
 
! Отговори
red преди 7 години
Мамата няма работа по цял ден освен да гледа *** и да чете беге мамите. И затова от скука се опитва да създаде сензация. Излиза,че доктора е виновен, че раната не е от пушка. Такива неблагодарни създания като нея не са изключение, има ги навсякъде.Според мен най правилно е жената да влезе в БГ мама и да пита там за мнения и становища. И те ще са най-правилни. Какво ми пита разни доктори, следователи и т.н.
41
0
 
10
 
! Отговори
до Специалист преди 7 години
Даа,даваш ми сериозен повод за размисъл.Суматрата ми я хвалиха от доста места,но всичко е субективно и може да си прав.Ще се замисля може би,за някоя от EVANIX-те.За съжаление не съм от най-младите.Започнал съм като малък с ИЖ-38,минал съм през СЛАВИЯ,мр-512м,513-ка,почти всички модели(пружинни) на ХАТСАН и ГАМО,БАМ-ове и т.н и т.н. и логично следват ПЦП-тата!
40
0
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
За тези пари по-добре си вземи една Комета.Тя поне е с редуктор.Вярно е по-слаба ама с нея и на първия и на 4етиридесетия изстрел ще уцелваш там където си я настроил не 20см по-надолу.И един последен коментар - апелирам да не стреляш по животни!Ужасно е.Суматрата дори голямо куче можеше да убие, аз и по врабче не съм я насочвал.Не знам на колко си години, но ако си по-млад ще мине време и ще съжаляваш,че си убивал невинни животинки.Стрелял съм с пружинка по гълъби и сега ми е супер тъпо!
39
0
 
7
 
! Отговори
Специалист 43 преди 7 години
До до СпециалистВ близко бъдеще(живот и здраве) ще си взема уникална СУМАТРА......Не знам какво ще и е уникалното на тази Суматра.Аз съм имал още докато цените им бяха що годе приемливи - 1050лв за 5.5мм.На четиридесетия изстрел попаденията на 50м са 20см под нулата.Пушката работи в правоток и поради голямата си мощност изразходва много въздух, което и влошава точността й на големи дистанции.С тристепенна помпа помпането е изморително ако се помпи от 130-40 до 210 - 220бара.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
виждам, че вече се заговори по същество, аз реших да не споменавам мощности, защото подозирам, че гладния редактор си няма никаква представа от това, за което говори и очаквах да даде нещо абсолютно нереално.Както и да е, темата е за майката, която също не е ясно каква представа има за нещата, за да спори толкова убедително. Докторът би имал една идея по-голяма представа но също не е човека, и аз не съм ... някой допита ли се до полиция/съдебен лекар?
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Не рзабирам великодушието, с което подминавате един безспорен факт - въпросната мама вилнее саркастично срещу лекарите и полицаите в Нова Загора! Върху тези хора, които, както се оказва, съвършено съвестно са й помогнали в ситуацията, тя изля тонове злъч!Мислите ли, че един лекар или полицай няма правото да защити достойнството си в подобна ситуация?
36
0
 
6
 
! Отговори
до Специалист преди 7 години
В близко бъдеще(живот и здраве) ще си взема уникална СУМАТРА,но съм суеверен и не искам да коментирам предварително!
35
0
 
6
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
До до СпециалистДа разбрах Ви, абсолютно сте прав.
34
0
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
До Гладен редакторАко пушката ти е такава, че пробива варели не на 50м а на 300м ще убие котка.Такава пружинна пушка няма още по-малко китайска.Тези работи където ги пишеш не може да ги направи Kalibrgun Kricket която струва 2400лв. в калибър 5,5 и доста повече във версия 9мм която пак няма да пробие варел дори едностранно.Много фантазираш!
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случаят наистина силно мирише на поредната интернет-злоупотерба от страна на БГ-мама-закрилница-начумереница-зловоница-пръстоклатица. Ако съдебните медици категорично установят, че нараняването е от падане, а не от прострелване с въздушна пушка, то тази мама трябва да бъде призована в съда по иск за уронване на престижа на специалисти и институции!Аман от вилнеещи в нета безотговорни хора, на които всеки и всичко им е виновен!
32
0
 
8
 
! Отговори
до Специалист преди 7 години
Като в предишния си пост се обърнах към Гладен редактор съм коментирал неговото изказване в частта за китайските пружинни пушки и 4-те сантиметра в дървото.Това което той пише е хипотетично възможно,но само за изброените от мен марки и модели(китайски пружинни),пак уточнявам-проникването на проектил в някаква изгнила дървесина.Напълно съм съгласен с теб-това за варела е пълна глупост,но не исках да го обиждам и да му счупвам ентусиазма!Собствениците на първа в. пушка обичат да пруевеличават!