Без мозък, черен дроб – единият сиамски близнак без шанс

Вероятността другото бебе да оцелее е около 25-30%
31 авг 2016 15:52,
53
Без мозък, черен дроб – единият сиамски близнак без шанс
Снимка: Reuters, архив

Без мозъчна дейност, черен дроб и функциониращ бял дроб е единият от сиамските близнаци, които се намират в момента в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, съобщи зам.-директорът по лечебната дейност Марин Атанасов.

По думите му при това състояние момченцето не може да живее. Усилията на лекарите сега са насочени към спасяване на братчето му.

Още по темата

"Засега се въздържаме от прогноза какви са неговите шансове, защото световният опит показва, че при разделяне на сиамски близнаци вероятността за спасяване на здравия е около 25-30%", уточни доц. Атанасов пред "24 часа". 

В момента се правят подробни изследвания на бебета. Те са в кувьоз, в интензивното отделение на Клиниката по детска хирургия. Поставени са под 24-часово наблюдение.

Така медиците извършват консултации с републикански специалисти, за да решат какви действия да предприемат, тъй като този случай е първи в Пловдив. 

Не се изключва възможността хирургичната интервенция по разделяне на сиамските близнаци да бъде извършвана в друга болница на страната.

Родителите на бебетата - 14-годишната ромка от Сливен и нейният втори братовчед, са посетили вече УМБАЛ "Св. Георги", добави доц. Атанасов.

От тях трябва да бъде взето информирано съгласие за разделяне на децата им. Проблемът е, че майката е непълнолетна и ще се наложи да се иска разрешението от нейните родители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
19
 
! Отговори
Из ъма на братчеда преди 7 години
Ех Айше, Айше, Какво нещо е живота! Родихме се брат и сестра, после станахме мъж и жена, а сега си ми тъща.
30
14
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Заглавието на статията и доста голяма част от коментарите показват пълна липса на човечност и чувствителност! Не се самозабравяйте! Става дума за живи човешки същества!!!
29
2
 
11
 
! Отговори
ined преди 7 години
Щом няма мозък става за полицай или за военен, ама това че няма черен дроб е проблемация.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Без мозък, черен дроб единият сиамски близнак без шанс ..." С това заглавие в първия момент си помислих че пак са гръмнали някоя мут.ра
27
1
 
15
 
! Отговори
znaiko преди 7 години
До vargНяма справедливост в този свят, варги.Тебе за едни порно снимки на гробището в Шумен, те прибраха да метеш конака.А за ромчето, и награда може да има!ПП. Не трий бе катър!
26
2
 
24
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Всичко ще мине и отмине. За непълнолетни държавата плаща и преплаща здравни осигуровки.Бащата може да не е осигурен , но майката се води дете - ученичка.Ще им излезе " евтино" тази пътека. Може и да не им я платят от здравната каса.Остава за сметка на болничното заведение.Е.....как да ги обичаш такива пациенти?! Те бъркат в джоба на всички от съответното здр. заведение. Лечението е за " Бог да прости"
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко политици са без мозък и си живеят живота. Виж, за черния дроб вече е проблем.
24
5
 
30
 
! Отговори
Гласувал за ГЕРБ преди 7 години
абсурдна държава - Бойковото правителство и неговите закони не мислят изобщо за народа - а това ето - рефлектира на всички ни - малолетна ражда - държавата почва да дава помощи 4 години по рано ! Съответно бащатата на детето е РОДНИНА - следват генетични проблеми от кръвосмешението - държавата плаща за операции ! Малолетната не работи - детето се изхранва от няма какво друго - кражби и следва - още едно ограбване на Българските граждани ! Е няма ли СЪД бе ЦАЦАРОВ -явно не, Бойко те подкрепя !!!
23
0
 
18
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До 26: Сиамските близнаци са много рядка аномалия, и независимо от утежняващите обстоятелства, като близкото родство, и младата възраст на родилката за лекарите е интересно да се занимават с този случай, тъй като се среща изключително рядко. Реално дори и да ги разделят успешно и този със всичките си органи да оцелее след операцията вероятността да живее дълъг живот едва ли е много голяма. Интересно ми е само как са изплакали и двамата, когато единия няма ни мозък, ни бял дроб...
22
0
 
48
 
! Отговори
Кафяв ариец преди 7 години
За мутри и кафеви се харчат милиони левове ,а редовия бял човек ако не си плати умира като куче.
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога ще цари това безумие - малолетни да раждат. Няма ли закони в тази страна?
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, сега тея доктори ще похарчат една камара с пари да се занимават с този безнадежден случай! Или просто им е интересно...
19
1
 
59
 
! Отговори
. преди 7 години
Всъщност голямата част от ц'иганите си живеят съвсем безгрижно без мозък и от това имат само ползи.В последните месеци стана ясно, че за да се грижат за теб най-добрите лекари е необходимо да бъдеш или наркодилър или мутирал ц'ганин, роден от малолетна в резултат на кръвосмешение...
18
2
 
32
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ЗА ОПЕРАЦИИ?
17
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе заравяйте ги тия и стига толкоз! А щастливия баща сега няма ли да го съдят , че е забременил 13 годишна? Да не говорим , че има и кръвосмешение..
16
5
 
48
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Кой плаща за целия този цирк? Здравната каса, от нашите и вашите вноски.Не вярвам , шведите да са внесли там и 50 стотинки.Шашава държава, и е закономерно, че пропадаме.Грижим се за шведите и правата им, като че все едно са основните данъкоплатци, че цялата държава се крепи на тях. И те ни се качват на главите.Бас ловя, че на ебача ще му се размине всичко, и секса с малолетна, и кръвосмешението.А ние ще плащаме масрафа.
15
5
 
43
 
! Отговори
Шпеер преди 7 години
Българинът явно е много ***!Щом позволява да живеят на негов гръб и да се размножават тези ***?
14
2
 
49
 
! Отговори
Кака преди 7 години
Като видя млада ромка пред банкомат , имам асоциации за кръвосмучещ ***.
13
2
 
63
 
! Отговори
rm преди 7 години
14-годишна с 2-ри братовчед.Прокуратурата, нещо?
12
40
 
11
 
! Отговори
хмм преди 7 години
Толкова много негативни коментари за две душички дето с нищо не са виновни че са се родили така... Не че ще го направят много хора, но попрочете малко повече за сиамските близнаци преди да бълвате толкова негативизъм. Дано да има шанс поне едното бебе