Ясно, слънчево и морско ще е времето утре

Очакват ни максимални температури до 30 градуса
31 авг 2016 17:14, Анисия Иванова
0
Ясно, слънчево и морско ще е времето утре
Архив: Булфото

През нощта над страната ще бъде предимно ясно, на места над западните и централни райони с разкъсана облачност.

Валежи са малко вероятни. Утре над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна след обяд над планинските района. Главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Според прогнозата на НИМХ над Източна България времето ще остане слънчево. Ще духа слаб, в Източните Родопи и Югоизточна България умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София около 25 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб северен, след обяд умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-28 градуса, температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над масивите от останалата част на страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по най-високите ни върхове северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса. /НИМХ-БАН/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари