Синя зона "бежанец": Мигрантите – в отделни части на градовете

В новите зони обаче трябва да има болница и пазар
Обновена: 31 авг 2016 11:09 | 31 авг 2016 08:52,
75
Синя зона "бежанец": Мигрантите – в отделни части на градовете
Снимка: архив, Bulphoto

Бежанците у нас ще бъдат ограничавани в определени зони. Едно от условията е в тях да има болница и пазар. Зоните може да са квартали или цели градове. Извън тези места те няма да имат право да се придвижват свободно.

Това е една от мерките, набелязани след среща на шефа на ДАБ Петя Първанова и началника на полицията в Харманли Ангел Цанков, събщи "Монитор".

Още по темата

Днес на правителственото заседание ще бъде разгледан и устройственият правилник на центровете за настаняване на бежанци, така че те да станат от затворен тип.

Това ще рече, че ще има части от сградите, където да се отделят хората, които нарушават реда. Те обаче ще имат място за разходка, както и място за срещане с адвокати и представители на неправителствени организации.

След безредиците от неделя вечерта в бежанския лагер в Харманли вече има вечерен час и засилен полицейски контрол.

От Агенцията за бежанците са подготвили и промени в Закона за убежището, които предвиждат определянето на зони за придвижване на лицата в процедура по предоставяне на международна закрила.

Според ръководството на агенцията тези зони няма да засягат човешките права, но онези които ги прекрачат, ще бъдат санкционирани и изпращани в помещения от затворен тип. В същите помещения ще бъдат изпращани и системните нарушители на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз предлагам такава зона да е столипиново...наште римляни мн хубаво ще ги интегрират
52
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 години
Болници ли?А къде са лекарите и сестрите ниВсички отпътуваха за ГерманияВсичките ни болници в момента работят с намален съставА пък от какво ли боледуват тия млади мъже в момента- от "к.у.ро.дървица"
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как ще се интегрират тия хораВиждаме какво става в гетата.
50
0
 
4
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Абе те са все млади момчета, женска компания ще им осигуряват ли? Ба ти т ъ п и т е гербери!
49
0
 
4
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
За нашествениците с препоръка от Брюксел болници, място за разходка, както и място за срещане с адвокати и представители на неправителствени организации, пазар. Альооо, а българските пенсионери само с кофи за отпадъци и осигурено ровене в тях ли ще останат?
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да направят и червена зона - 1 час извън "хотела" = 50 кинта. Да плащат с sms.
47
0
 
16
 
! Отговори
бг преди 7 години
Евреите се оказаха изключително злобно,коварно,сатанинско племе.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не ги натоварят на самолетите и не ги върнат в родините им, ААААААА ?!? Само в Сирия има война, а в тази *** я има 10% сирийци. Другите са иракчани, афганистанци, мароканци, сомалийци...... Да ги връщат обратно - по-евтино ще ни излезе. ЗАЩО ТРЯБВА И ТЯХ ДА ИЗДЪРЖАМЕ ?!?НАЛИ УЖ СМЕ НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ? ЗА НАС НЯМА ПАРИ, ЗА БОЛНИТЕ НИ ДЕЦА НЯМА ПАРИ, ЗА ТЕЗИ ИЗВЕРГИ ОТКЪДЕ НАМИРАТ ?!?
45
1
 
0
 
! Отговори
Байчо преди 7 години
До Дико СашовЧул съм го от хора, които работят в институциите на ЕС в Брюксел. Ти специално в качеството си на какъв се правиш на компетентен?
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие сериозно ли, да не би катар и с. арабия да купуват земя по 100евро/м2 и жилища по 1000евро/м2. Скоро ще стане както в косово, ама ни с толерантни, дори и 2 000 000 да дойдат няма да ги върнем, дори и да не чукат на вратата - думи на ТИКВАТА!
43
1
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Тия управляващи нормални ли са?!Обособени зони които могат да бъдат квартали и градове?!Продадохте ли ни вече *** мръсни?Гербаджийски ибрици!Искате да превърнете България в ислямска държава,но тоя път ще ядете тоягата!Слугинаж на САЩ!
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте какво правят управниците! Затова мисклете как ще гласувате на изборите - мощна подкрепа за Каракачанов и АТАКА!
41
1
 
1
 
! Отговори
Дико Сашов преди 7 години
До БайчоБайчо, това че нещо, отнякъде си чул, не означава, че е истина. Затова, другия път, като чуеш нещо интересно, провери си информацията, за да не се излагаш пред хората.
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката тая дива напаст трябва да се върне в родните им страни, щом от сега организира побоища в такъв мащаб. Тези ислямистки завоеватели нямат елементарна представа от човешки отношения. Как ще им дадете закрила, на такива изверги?Най-после в медиите се призна, че едва 5% от натрапниците-търтеи идват от Сирия. Останалите са вдъхновени от моллите и финансирани то ОАЕ, СА и С*р*с, ислямистки завоеватели на Европа. Народите го виждат, управляващите покорно си затварят очите.
39
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе вие добре ли сте? Нали после тези същите *** ще си създадат гета и ще безчинстват както си знаят в тях. А какво ще стане с българите живеещи в някоя такава зона, ще се изселват или ще мрът? Качвайте ги на влакове и обратно в Турция и започвайте да стреляте по границата, че както е тръгнало ще се наложи обикновените хора да ходят въоръжени на пазар. Писна ми беееее, искам да живея в европейска България като бял човек и не искам да чувам нито да виждам джамия, мюезим или мюсли.
38
1
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Абе, Джаксън ли какъв си - компанията ти за заеми не може ли да си отпусне един заем за домейн, че толкова сериозна фирма с поща в gmail... Да няма 70 кинта за домейн?!? Иначе милиони гледам даваш на заем. И аз давам - сигнал за спам към гугъл хехе
37
2
 
25
 
! Отговори
Дани преди 7 години
ГЕРБ бавно и методично ликвидира страната ни.
36
19
 
1
 
! Отговори
Mr Jackson преди 7 години
Здравейте аз съм на г-н Джаксън, законен и уважавани пари заемодателя. Ние сме най-Jackson Coleman Loan Company. Ние отделяме средства, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, с лоша кредитна или нужда от пари, за да изплати дълговете, сметки или да инвестират в бизнеса. Бил ли си търси кредита? не е нужно да се притеснявате, защото вие сте на правилното място Ние предлагаме заем в размер от 5000 милиона на 5 трилиона през нисък лихвен процент от 2%. Ако имате нужда от заем, любезно се свържете с нас по електронната поща: jacksoncolemanloanfirm***gmail. Моля, Ви уведомяваме, че сме на
35
0
 
20
 
! Отговори
бг преди 7 години
Изпратете всички емигранти ( мигранти според еврейската медия в САЩ) в Чехия,Полша и Израел,те са по-хуманни общества от България и Русия.
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така Тито пусна албанците на Косово и ето какво се случи.А тези са много по опасни и със малка им помош от Турция лесно ше останеме без цялата държава.Но всеки народ си заслужава правителството