Търпение: Още две години ремонти по "Хемус"

Павлова се захваща и с тунел "Ечемишка", започват ремонти
31 авг 2016 19:23,
7
 Търпение: Още две години ремонти по "Хемус"
Снимка: архив "Булфото"

Ремонтите по магистрала "Хемус" ще продължат още година-две, съобщи строителният министър Лиляна Павлова и помоли за търпение.

"Смятам, че е по-добре да имаме търпение още една-две години, за да се оправят всички съоръжения и да пътуваме нормално", каза тя, цитирана от "Фокус".

Министърката съобщи и че ако бъдат започнати ремонтите на съоръженията, които се планират за следващата година, и през следващото лято ще има двупосочно движение в едното платно.

Скоростта на ремонтите пък щяла да зависи от това каква ще е зимата. "Ако има много сняг, ще можем да работим с един темп, а ако е по-мека и лека, ще започнем дейностите по-рано и ще ги завършим по-рано. Някои дейности могат да завършват и до края на годината при добри метеорологични условия, но в момента е много трудно да се ангажираме със срок", каза тя.

Лиляна Павлова каза това от магистрала "Хемус", където отиде да инспектира ремонта на тунела "Витиня". Тя съобщи, че до дни ще започнат строителни дейности и в тунел "Ечемишка".

"Подготовката за този ремонт вече започва и през следващите дни ще започнат строителните дейности", каза тя. Министърката обясни, че ремонтът и в "Ечемишка" ще тече със същата активност, както при "Витиня", тъй като двата тунела са строени почти по един и същи начин, в периода 1984 – 1986 година.

Павлова обясни, че по принцип срокът за ремонта на "Ечемишка" е до края на годината, но не се ангажира с точна дата за завършването му.

"По-важно е качеството и по-важно е, ако излязат извънредни обстоятелства, ние да сме подготвени, защото трябва да пазим живота и здравето и на работещите вътре", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Ясенчо преди 7 години
До azТака е като работиш за 400 лева няма как да се качин магистралата и само си злобееш.
3
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 7 години
Ремонтите никога няма да спрат а положените ще става все по зле!!!!
2
13
 
5
 
! Отговори
az преди 7 години
Дреме ми, че селяните ще висят в задръствания. Тамън ще имат времи да маат лиутеницаа.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а с останалата част от тая "магистрала" между София и Ботевград какво правим точно? Цариградско море ряпа да яде в сравнение с Хемус