Вълци сноват и изяждат дивеча в Смолянско

Хитри са, отстрелът им е много труден, призна ловец
21 сеп 2016 20:02, Анисия Иванова
27
Вълци сноват и изяждат дивеча в Смолянско
Снимка: Булфото, архив

Вълци изяждат дивеча в Смолянско, каза Алекси Инджов, секретар на Ловно-рибарско сдружение "Сокол” - Смолян.

"Вълците са много, има много нанесени щети по дивеча и не само по него. Много хора се оплакват, че има изядени овце и кози", обясни той пред "Фокус".

По думите му отстрелът на вълци е много труден, тъй като те са хитри и много бързи животни, освен това тяхното обоняние е много силно.

"Начинът за отстрел на вълци е да се обхванат големи територии с много хора, другият начин да се правят повече чакала и да се залага стръв и засега това се оказва най-ефикасния метод", обясни Инджов.

Той добави, че през 2015 година отстреляните хищници от ловното сдружение "Сокол" са били 11, а през тази година отстреляните вълци са 4. Според ловеца вълците преминават през границата с Гърция и пребивават и в България, и в Гърция.

"Вече няма никакви заграждения, те преследват дивеча, независимо от коя страна на границата се намира", каза Алекси Инджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Смолянсковълци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Ffg преди 7 години
Де да можеше вълците да плюскат ненормални зоофили, света щеше да бъде едно по-добро място за живеене! Драги набедени зоофили, от зората на човечеството, лова е неотклонна форма на еволюцията, тъй като е бил основната дейност по прехраната на хората. Това, че нямате мозък да го осъзнаете е също процес от еволюцията, за което са виновни вашите предци, които явно са яли корени и семена вместо месо. Та резултата е видим! Лова не е безогледно избиване на животни, запомнете го.
21
0
 
3
 
! Отговори
стпян преди 7 години
До ОБИЧАЩ ЖИВОТНИТЕи любимия ми въпрос, месо ядеш ли
20
0
 
5
 
! Отговори
стоян преди 7 години
До ОБИЧАЩ ЖИВОТНИТЕ, ама всички ли животни обичаш, ами защо не ревеш така за мулионите плъхове избивани годишно, а пръскаш ли за ***
19
6
 
7
 
! Отговори
ОБИЧАЩ ЖИВОТНИТЕ преди 7 години
жалки "човешки същества",наричащи се ловци,природата си я има и без вас,защо си мислите ,че и помагате,дано ви изядат вълците жалки комплексари
18
2
 
11
 
! Отговори
14 преди 7 години
Да се открие ловният сезон на вида кафяв камилар. Ареалът на този вид е в южните погранични райони, вкл. и Смолянско. Така Вълчо ще си хапва и от кафявия камилар, а в същото време и ловните дружинки ще го отстрелват и той ще изчезне като вид по нашите земи. Защото кафявия камилар е вредител.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
алооо, панелните зоофили, не ви ли минава през закърнелите ви мозъчета, че вълците и скитащите кучета унищожават другите животни
16
1
 
14
 
! Отговори
anon преди 7 години
до уплашения от вълк или мечка... по нашите ширини... и да ги срещнеш в планината - трудна работа да те нападнат- вълка ще избяга освен ако не са глутница и са особено гладни или ти със куче и то е женско и разгонено- иначе забрави. за баба меца - също ще избяга освен ако не е с малко мече и тогава ти е спукана работата...
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЯД МЕ Е ЧЕ НЕ ПОМИРИСВАТ КАМИЛАРСКО ИНАЧЕ ЩО МРЪВКА ЩЪКА ИЗ БАЛКАНА.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хапаните от кучета, включително от собствените им кучета, са много.Вълците от Турно Мъгурели няма да преминат скоро Дунава.
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се разреши лов само с лък и стрели!Да ви видим тогава що за ловци сте-шкембелии,пияндета и ченгета
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6.Няма по неприятна уплаха,ако ти се изправи насреща вълк или мечка.Тогава ще се питаш,къде са тези стрелци.Такива смели защитници на природата сме ги виждали и чували,ама като им кажат да си направят резервати в собствените си имоти и да си ги отглеждат тези мили животинки-не щът.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В романа"Голота" на Чингиз Айматов има паралел между две семейства: едното на вълчица, другото на хора. Много хубав роман.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълкът има нещастието да заема екологична ниша, която е в изклютителен ощърб за него. От една страна е разрешен за лов като вреден дивеч/за разлика от мечката/, от друга - основната му храна е "на прицел" през ловния сезон. Като резултат запасите ни от дива *** са що-годе добри, сърните попривикнаха с човешко присъствие, но вълците вероятно имат проблеми при изхранването. Те са хитри и боязливи животни и избягват хората.
9
1
 
22
 
! Отговори
Затворете границата преди 7 години
"Вече няма никакви заграждения, те преследват дивеча, независимо от коя страна на границата се намира" Видяхте ли, че трябва да има заграждения, бе, хайвази, видяхте ли. И сега като надойдат тия ми ти вуци нелегално през границата, и като почнат да искат права и помощи и да точат социалната система...М? Вие знаете ли, че всяка вълчица има по 7-8 вълчета!
8
2
 
11
 
! Отговори
рара преди 7 години
Ако е елен или сърна ще намерите начин,защото се яде.Нали сте МАЙСТОРИ.Аре да ви видим.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълкът е умно животно и по-добро от човека. Българите имаме имена Вълко, Вълчан, ВЪЛКАНА. Немскоговорящите имат Волфганг (Wolf -вълк). Ловците нали имат и задача да подхранват дивите животни?
6
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
стана ми жално сега ,тва животинче на снимката как да го убиеш ми кажи!
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу горките ловци :( Какви нахални вълци само. Да искат да се хранят. Развалят удоволствието на нашите спортисти и убийци. Няма по неприятно същество от ловеца през 21ви век.
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Палите горите, сечете ги, унищожихте екосистемите и хабитатите на животните, замърсявате и унищожавате ежедневно природата!!! Шансът вълците да си намерят плячка е все по-малък! Те са гладни и ги разбирам, но вие ловджиите що за садисти и комплексари сте?! И от какво се оплаквате? Че дивото животно си търси храна и иска да живее?!!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за вълците. Успех в борбата с първобитните им желая.