Пътната обстановка в страната се нормализира

Възстановено е движението по автомагистрала "Тракия"
22 сеп 2016 19:01, Петя Славова
5
Пътната обстановка в страната се нормализира
Снимка: архив, Булфото

Възстановено е изцяло движението по автомагистрала "Тракия". Нормализирана е и пътната обстановка по автомагистрала "Хемус" в района на тунела "Топли дол", където заради ремонтните дейности движението се осъществява двупосочно в едната тръба на тунела и по-рано днес се образува колона от автомобили, съобщава пресцентърът на МВР.

Още по темата

Продължава пренасочването на движението - и в двете посоки на изход и вход за София - през Горна Малина-Байлово-Смолско-Мирково, и обратно, заради обърнала се в района на с. Буново цистерна.

Хиляди автомобили се оказаха в капан по магистралите. Най-голямо бе задръстването преди тунел "Витиня".

Ситуацията се усложнява и от камионите, които се движат в аварийната лента, където по-нетърпеливите шофьори на леки автомобили опитват да изпреварят колегите си от двете ленти. Заради тежкия трафик имаше и катастрофи.

Хиляди автомобили се движат с 20-30 км в час по магистрала "Хемус", съобщиха изнервени шофьори. Колоната в три платна посока Варна около обяд е два километра преди тунела "Витиня", съобщава 24 часа.

Малко преди да се влезе в него колоната измамно се отпушва и автомобилите преминават двупосочно през съоръжението, част което е затворено за ремонт за първи път от 25 години. Веднага след изхода на тунела обаче тапата става още по-тежка и е в три колони.

Така е в продължение на десетки километри в посока Правец.

Ситуацията се усложнява и от камионите, които се движат в аварийната лента, където по-нетърпеливите шофьори на леки автомобили опитват да изпреварят колегите си от двете ленти.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2016/09/22/hiliadi-v-kapan-na-hemus-dvijat-se-s-20-30-km-ch.316415
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е органа който трябва да глобява цървулите които карат в аварийната лента? Опс това е бугаристански хаберлер сайт сори за риторичният въпрос...
1
0
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Само кръгъл *** може да изпреварва или да се движи в аварии на лента на магистрала.