Катуница помни: 5 години от трагичните събития

Днес ще има траурно шествие в памет на Ангел и Павел
23 сеп 2016 12:49,
9
Катуница помни: 5 години от трагичните събития
Снимка: Булфото, архив

Днес се навършват пет години от трагичните събития в пловдивското село Катуница. С възпоменателно траурно шествие и запалени свещи жителите на Катуница ще почетат паметта на двете момчета - Ангел Петров и Павел Толев, които загинаха при размириците в селото през 2011 година, съобщи за "Фокус" Красимир Юруков, кмет на населеното място.

По думите му траурното шествие ще започне в 19:00 часа тази вечер, като жителите на Катуница ще тръгнат от кметството, ще преминат по надлеза и ще стигнат до лобните места на Ангел и Павел.

"Пет години по-късно Кирил Рашков и семейството му вече не са в Катуница, но раната кърви. Това бяха две дечица, твърде млади, за да си отидат. Едното беше прегазено, а другото почина на следващия ден, 24 септември 2011 година, вследствие стрес, напрежение и сърдечна операция", каза още Юруков.

Той добави, че лозунгът на траурното възпоменателно шествие е същият както всяка година – "Няма да забравим! Няма да простим!".

Припомняме ви, че 19-годишният Ангел беше прегазен от бус, управляван от близък до фамилията Рашкови на 23 септември 2011 година, а братовчед му Павел Толев на 17 г. почина на следващия ден от разрив на сърцето, вследствие на стреса от преживяното.

Случилото се бе последвано от нахлуване на футболните агитки в селото и дни на протести и напрежение от страна на жителите на Катуница. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо на снимката е статоята на Богородица в Хасково ?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Своевременно следвайте примера на Катуница!Не чакайте, докато се случи някоя трагедия.
5
1
 
3
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
ВЯРНО Е ПИЧ НА КИРО Е И ГЕРБ МУ Е ВЪРНАХА
4
5
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До ТАКА Е В БГНе е вярно. Кирил Рашков продаде тази сграда и още е в затвора.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 години? Значи е време да пуснете убиеца за добро поведение. шар киро ще ви се отплати.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам специално да благодаря на сайта днес.бг, който в онези дни беше една от малкото медии, които реално отразяваха това, което се слуваше и не триеха коментари.Хората тогава се разбираха по интернет, защото иначе информация реално нямаше. Медиите 2 дена мълчаха, но интенрт вреше и кипеше. По интернет се разбра всичко, и къде се е случило, хората се организираха спонтанно.Няма да забравим и Бенатов, която нарече българите "хулигани".Бог да ви прости момчета! Завинаги с нас в нашите сърца.
1
5
 
20
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 7 години
И КАТО НАГРАДА КМЕТА НА ПЛОВДИВ ВЪРНА НЕЗАКОННИЯ ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ