Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна

България да почита международно признатите процедури, пише в съобщението
Обновена: 25 сеп 2016 08:22 | 24 сеп 2016 21:30,
615
Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна
Снимка: Facebook

Според македонските власти паметната плоча на Каймакчалан, унищожена от македонския журналист Миленко Неделковски, е поставена незаконно. Това става ясно от официално съобщение на македонското външно министерство, предава БНТ.

Още по темата

"Плочата е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи. Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите", пише на сайта на македонското външно министерство.

Съобщението завършва със становището, че конфликтите и жертвите от миналото, на която и да е страна, трябва да бъдат мотив за по-засилено сътрудничество в региона и общи усилия за интеграция в Европейския съюз.

Припомняме, че Миленко Неделковски се изгаври с паметта на стотици български войници, загинали в боевете на Каймакчалан през 1916 по време на Първата световна война.

В късните часове на 22 септември – Денят на независимостта на България, той публикува в своя профил във Facebook снимки, на които се вижда как заедно с още няколко мъже разбива с чук поставена от българска страна паметна плоча. Плочата бе поставена от български военнослужещи в знак на признателност към паметта на загиналите войници.

"Каймакчалан, днес, 22.09.2016 година, между 13:00 и 14:30 часа. Мисията напълно завършена. Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”, е написал в своя профил Неделковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
0
 
5
 
! Отговори
Факти преди 7 години
"Понеже последните 25-30 години усилията на целия български народ, както на освободената, така и на неосвободените му части, бяха насочени за освобождението на Македония, и понеже революционните борби се водеха вътре в самата Македония, обяснимо е защо участието в тия борби на македонското българско население бе масово, а онова на другите български области по-ограничено."- Тодор Александров, ВМРО, 1918 г.
451
4
 
0
 
! Отговори
Jas преди 7 години
506 - първият път, когато Тодор Александров заявява че македонците не са българи му е бил и последен. След като сътворява Майският манифест, първият официален документ на ВМРО, където се заявява че македонците не са нито българи, нито сърби, нито гърци, а самостоятелен народ, българските власти го ликвидират. Това е истината за платения "българин" Тодор Попорушев :)
450
7
 
0
 
! Отговори
Jas преди 7 години
Нийо, хубаво ни каза как дядо ти е бил българин в Македония и като такъв си е дошъл в България. Кажи ни как обаче се е озовал дядо ти в Македония - от България ли се е преселил там или е българизиран македонец ?
449
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбските комунисти и русофили като съществото Миленко ги е СТРАХ дори и от мъртвите българи."Ако некой ми каже, дека не съм македонец, ке му отрежа езикот! Ако некой ми каже, дека не съм българин, ке му отрежа главата!" - Тодор Александров, ВМРО
448
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шоп:А шопите са БЪЛГАРИ!
447
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ТЯ И ДЪРЖАВАТА ВИ Е НЕЗАКОННА
446
1
 
14
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Ми тя и държаватаМакедония е незаконна. Те да внимават какво говорят и вършат за да не развъртме ние чуковете! Балканите ще прореват. Няма да е сефте.
445
1
 
14
 
! Отговори
Виц преди 7 години
В македонско телевизионно предаване за любознателни се обажда зрител и отговаря правилно на зададения зрителски въпрос. Водещият тържествено обявява:- Браво, вие печелите най-новото издание на македонската история! Как искате да го получите, по пощата или чрез SMS ??
444
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония е българския блуден син
443
21
 
3
 
! Отговори
Манол преди 7 години
Българският фашистки окупатор обявява всичко живо в Кеннефия за българи,а те сами са ***. 200 години с византийци в леглото, 500 с османци, 50 с руснаци. Долу ***, да живее свободна Ромелия!!!!!!
442
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България по принцип се учи исгория, съчинена от такива псевдопрофесори, като агента-доносник Шибидар Димитров, която кма малко общо с истината. Ползвайте повече чуждестранни и независими източници ако искате да сте осведомени.
441
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големият македонец обаче е мьекащият каракачанец от Русье.
440
5
 
5
 
! Отговори
до 493 преди 7 години
Естествено е Талев да пише за българи. Все пак той е български писател. А романите му са поръчани от ЦК на БКП.
439
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската армия е вършила големи безчинства в окупираните македонски и гръцки земи, както през ПСВ, така и през ВСВ. Затова ни мразят навсякъде пп света.
438
0
 
5
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Македонец мр пита от де съм. Казвам от Русе (Руси). Той ми вика, а прав българин.
437
2
 
27
 
! Отговори
Нийо преди 7 години
Баба ми и дядо ми идват в България 1913г от Македония. Заселват се в София. Дядо ми казваше - да питаш каква е разликата между българин и македонец все едно да питаш за разликата между шоп и българин. Дядо е роден в гръцка Македония и в кръщелното му от 1892г пише българска епархия Емпорики. Не е имало е македонска църква. Талев когато пише преспанските камбани говори за българи. Изкуствено създадена държава, сърбееща се краде нашата история. Замълчахме за Самуил, за цар Борис, Кл.Охридски
436
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
premahvaneto na plochata e stanalo s razreshenie na bulgarskite politici za da otvee obshtestveniq interes kum traino zaselvane na bejancite v BYLGARIA prieto ot ministerski savet na neizlachvano po televiziqta subranie
435
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До factotumТова е манипулация на ЦРУкво ЦРУ бе, македонците сте неуспешна генна манипулация.
434
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи се научи правилно да пишеш,тогава ми се изказвай кой на кого,ще нарежда скапан македонски ***.
433
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя и деот не разбил никаква плоча.На честванията плочата вече е липсвала.Или са я затрупали с камъни да не се вижда от сръбската делегация.Разхвърлял е цветята и венците и е размахвал чук по камъните наоколо.Бурм аджийските медии пък побликуват снимки на плочата и казват че още е там.Само чегилзата е с боядисан детонатор а на оригиналната снимка не е.