Влак помете кола на жп прелез, загинаха двама мъже

Тежкият инцидент е станал край горнооряховското село Правда
25 сеп 2016 16:45,
18
 Влак помете кола на жп прелез, загинаха двама мъже
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже са загинали, след като влак помете автомобила им на жп прелез, информират от МВР – Велико Търново. Тежкият инцидент е станал днес около 14.30 часа.

По първоначална информация на охраняем жп прелез, в района на горнооряховското село Правда бърз влак, пътуващ по направление София - Варна е блъснал лек автомобил "Деу Тико".

В резултат на това на място са починали водачът и пътник от лекия автомобил. Предстои самоличността им да бъде установена.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. На мястото има екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Движението на автомобили и влакове в района на инцидента временно е спряно, извършва се оглед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Петя преди 7 години
До ЗзЗВ България вече охраняем жп прелез не означава, че има прелезопазач, а че има сигнализация и бариерите са късички- само в дясната лента, лесно е да се заобиколят. А иначе бариерите бяха спуснати и сигнализацията работеше
10
0
 
1
 
! Отговори
Петя преди 7 години
До анонименКакъв Калтинец??? Инцидентът стана на жп прелеза в с. Първомайци. Влакът подаде звуков сигнал 3- 4 пъти след което последва ужасен трясък. Машината беше спряла на 50- 100 метра от сухия мост, който е в пределите напървомайци. Вие в Калтинец сигурно сте гледали по телевизията.
9
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Тя голяма държава! Много села, много жп линии, много влакове, много прелези- особено в района на гр. Г. Оряховица!!! Човек се ошашява А пък ако е и журналист, че вземе и да го напише, --- върви разбери къде какво е се е случило.....
8
0
 
3
 
! Отговори
погледнете картата преди 7 години
Не става ясно как влак София-Варна пътува по жп линията Горна Оряховица- Русе ? ? ? Може би за по-напряко . . . . . ? ? ? ? ? ! ! ! ! !
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инцидентът е станал на софийската линия, в с. Първомайци. Наистина прелеза е с бариери и сигнализация, влака от София се вижда отдалеч, но загиналите въобще не са спрели да се огледат. Пътниците си дърпаха багажа по камъните стотици метри...
6
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Аз лично съм видял с очите си ,как хората с куфари и чанти се придвижват пеша между релсите по ЖП линията Горна Оряховица-София. Тази жп линия е на 100-200 метра от дома.Влакът е блъснал колата на ЖП прелеза в " Калтинец", квартал на Горна Оряховица.През ЖП прелеза на село Правда се движат само влаковете по направление Русе-Горна Оряховица.Едната жп линия се нарича " Софийска" , другата покрай село Правда " Русенска".
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИГУРНО Е БИЛО ИНТЕРЕСНО,ТИКО НЕ Е КОЛА А КОВЧЕГ,А ГЕРОИТЕ НА НАШЕТО ВРЕМЕ ЯВНО МНОГО СА БЪРЗАЛИ КАКТО ВИНАГИ.
4
2
 
16
 
! Отговори
машинист преди 7 години
Къде още карат тези коли ве? От години не съм виждал Тико.Както и да е мир на праха им. В региона често стават инциденти по подобен начин. Преди години прелеза беше охраняем с бариери, а сега не е. Има звукова и светлинна сигнализация. Участъка е прав и има доста голяма видимост. Прелеза е добре направен с гумено покритие, а не с трaверси и може да се мине безпроблемно с над 60 км/ч. Предполагам са бързали и са се били засилили, като шофьора си е помислил, че пак ще мине без проблем, но фал...
3
0
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
То в правилника пише ,че при спусната бариера се спира и чЕка ,ама от къде да го знаят като сигурно нито могат да четат ,нито да пишат . Ще съм учуден ,ако имат книжки така ,че за какво идва реч тоя път са си отишли нарушителите ,а не някой случаен изпречил им се на пътя.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, просто шофьора и спътника му най-верочтно не знаят да четат и пишат. В гетото са ги обучавали как да крадат, евентуално как да лъжат, макар че си им е вродено.
1
3
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Причината е, че шофьорът и спътникът му са били номинирани за наградата Дарвин. Масово по селата се пресича при спуснати бариери и резултатът е налице.