Две сестри vs. България в спор за жп линия

Трасето на влака Септември-Пловдив минава на 2 метра от къщите им
Обновена: 27 сеп 2016 09:37 | 27 сеп 2016 09:37,
7
Две сестри vs. България в спор за жп линия
Снимка: архив Bulphoto

През 2014 година Зафирови завеждат дело срещу отказа на РДНСК да спре незаконния според тях строеж на жп трасето, което минава на два метра от дома им. Две години те търсят експерти, които да се съгласят да измерят вредностите в имота им.

"Абсурдното е, че точно, когато се появи експертизата,  дългоочаквана, тъй като дълго търсихме вещи лица, изцяло е в наша полза, се намериха хора които да докажат, че нещата са изцяло нарушени в няколко аспекта, и точно тогава и ни се обясни че делото е прекратено", обясни пред БНТ Смиляна Зафирова.

Междувременно жп линията вече функционира. Директорът от НКЖИ отговарящ за строежа на подучастъка Септември-Пловдив заяви през ноември миналата година , че няма опасност от наводняване на къщите и дворовете, защото под трасето има дренажи.

Антоанета Зафирова обаче твърди, че няма отводнителни канали и всичката вода е в техните дворове, нищо не е по-добро.

Сестрите се страхуват да не станат жертва на влакова катастрофа или при авария имота им да бъде съборен.

Адвокатът им заяви, че е изненадан от внезапното спиране на делото заради недопустимост на жалбата.

"Аз като юрист честно казано недоумявам за мотивите на съда, с които това е прекратено, но това ще бъде предмет на последващ съдебен контрол. За моите доверители остава така огорчението и съмнението, че това закъсняло определение на съда има някаква друга причина", обяснява адвокатът на сестрите Снежана Стефанова.

Зафирови ще обжалват пред Върховния административен съд, а адвокатът им вече подготвя жалба до съда в Страсбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Българиясестри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
12
 
! Отговори
КИРО преди 7 години
ОТ ТАЗИ СКОРОСТНА ЛИНИЯ МНОГО СЕ КРАДЕ ,СТРАШНО МНОГО И БАЦЕ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА СЕ ПОТУЛИ СЛУЧАЯ ДО СТРАСБУРГ НЯМА ДА СТИГНЕ,ПАРИТЕ СА ОТ ЕВРОПА ,НАРУШЕНИЯТА СА МНОГО ПАРИЧКИТЕ ВЛИЗАТ В ДЖОБА НА БОЙКО И ПЕЕВСКИ
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътувам редовно с този влак - няма участък, който минава на 2 метра от къща!!! Не казвам, че няма проблем, а че се преувеличава!
4
1
 
17
 
! Отговори
до ивчо преди 7 години
Ивчо мамин...желая ти само едно----ако си горд собственик, примерно на селска вила..... да ти прекарат на два метра от нея ж.п. линия...
3
3
 
12
 
! Отговори
ОПАА преди 7 години
Голяма част от обществените поръчки се печелят от фирми, близки до Пеевски. Как става това?- Ами, питайте Борисов! Как всички негови кметове са подписали договори с ЛафкаВодстрой? Какво е Водстрой? Това бяха два продънени самосвала. Това е една пощенска кутия за кражби. Вижте също така какви договори са подписвани от ЖП инфраструктура с Водстрой при министерстването на Ивайло Московски рамкови договори, които са престъпление. Вижте и престъпните договори в Държавен резерв
2
23
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
стига занимасйте цялата страна с тез двете интересчийки. медийни звезди, телевизии ,сайтове. Вдигат цената на имота. Ясно че чакат да ги овъзмездят, примерно, на Витошка в Сф. А да режеш релсите си е вид тероризъм без значение от мотиеите.
1
3
 
47
 
! Отговори
убеден преди 7 години
Убеден съм, че БГ съдът е зависим от политиците./ако изобщо - Тиквата, хидроинженера, болен сидеров... и сие- са политици/. Убеден съм, че ако стигне до Страсбург ще спечелят делото. Убеден съм, че правосъдието на Тиквата ще ги застигне по - рано--ще бъдат: изнудвани, заплашвани, малтретирани....така действа СИК и нашият пръв другар.