Спипахме у нас радикализиран франзуцин, пътуващ към Турция

20-годишният мъж посещавал редовно сайтове на джихадисти
28 сеп 2016 22:43,
10
Спипахме у нас радикализиран франзуцин, пътуващ към Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Млад французин, поставен под съдебен контрол заради предполагаеми връзки с джихадисти, е бил задържан днес в България на път за Турция, съобщи вестник "Фигаро".

20-годишният мъж, който приел исляма и се радикализирал, стана причина за затварянето миналата седмица на юридическия факултет в северния френски град Руан, около който се навъртал подозрително. Той посещавал джихадистки сайтове и бил поставен под съдебен контрол.

Младежът трябвало да се явява всеки ден в районния полицейски участък. Той обаче избягал снощи от Франция с личния си автомобил. Задържан бил рано тази сутрин на сръбско-българската граница.

В момента мъжът се намира в арест в България. След като бъде върнат във Франция, прокуратурата ще поиска той да бъде задържан за постоянно. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: французинджихадист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Анонимен 6Понеже съм в тоя бранш мога да ти отговоря. На международно ниво не може да се изреже цяла страна от трафика. това може да се направи от вътре но не и от вън. Но дори и да можеше (да речем се блокират всички А клас мрещи купени от съответната държава) то това спира нета не само на ИД а на всички, и това говорим само за конвенционален нет, при спътникова връзка е още по трудно. Защо мислиш диктаторите мислят нета за творение на сатаната - не могат да го контролират.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все ми се иска да питам защо ИД има интернет? Защо американските фирми доставчици не им дръпнат шалтера? О, забравих, парите са по-важни от всичко!И после говорят, че се борят срещу ИД
3
4
 
2
 
! Отговори
do 3 преди 7 години
tvoqta diagnoza eeeeee eh zabravih no e nelechimo
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младия французин французин ли еили са го взели в цирка да забавлява французите, а после са му дали френско поданство, а той сега им връща услугата?
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко минаха?