Шестима евакуирани след пожара в Бачково

Огънят е причинил големи щети, ресторантът на хотела е унищожен
Обновена: 29 сеп 2016 21:55 | 29 сеп 2016 21:47,
1

Снимка: Dnes.bg

Пожарът в хотелския комплекс в Бачково е локализиран, но не е потушен. На място са все още четири противопожарни коли от Асеновград и Пловдив, които гасят огъня, а огнеборците ще дежурят цяла нощ на мястото.

"Колегите реагираха светкавично, но пораженията са големи заради стиропор по тавана и заради голямото количество дървен материал, който е използван за строежа на сградата. Огънят е тръгнал от кухненския блок, сочат свидетелските показания, но точната причина тепърва ще се установява", съобщи за Dnes.bg Щилиян Гочев - началник служба "Пожарогасане" – Асеновград.

Унищожен е целият ресторант, покривът на хотелската част и близо 500 квадратни метра от двата етажа на комплекса.

"Притесних се за дъщеря ми, защото живеем в къщата до ресторанта. Много сме стресирани, защото такова нещо Бачково не помни", разказа София Милева.

Огънят е обхванал и градинската част. Четири човека от комплекса и двама, които работят в магазини в съседство, са били евакуирани заради пожара.

Няма пострадали хора. Първи на помощ се притичва Атанас Гитев.
 
"Видях пламъците, влязох вътре, разбих таблото и изключих захранването, имаше газови бутилки и беше опасно", разказва Гитев.

Той подава сигнал на 112 и предупреждава за опасността. Не е мислил за живота си, когато е предприел стъпката.

Движението по пътя Бачково-Смолян в района на пожара се извършва само в едната лента за движение и се регулира от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Чорбаджийски преди 7 години
А хотелът има ли си собственик ?Питам защото само по едното име,ще се разбере причината за пожара.До колкото знам,онзи ,,Кебапчията'' душмани няма околовръз,*** знае ли се.