Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен

10-годишните деца са приети в болница с охлузвания
30 сеп 2016 14:37,
96
Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен
Снимка: архив Булфото

Полицейска патрулка блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен.

Инцидентът е станал по обед на кръстовището на булевардите "Симеон Велики" и "Ген. Столетов", което се регулира от светофар.

Две момиченца на по 10 години пресичали, когато внезапно полицейски автомобил, правещ ляв завой, ги блъска, съобщи "Дарик".

Децата са приети в Спешното отделение на местната болница в добро състояние. Според първоначалните данни те са с охлузвания.

Полицаят, който е бил зад волана, е тестван с дрегер. Пробата му е отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88:ЦИТИРАМ ТЕ: "ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИТЕ..." И ГИ СРАВНЯВАШ С "ВПРЕГАТИ ЖИВОТНИ"...А ТИ ОТ КОИ СИ,АКО НЕ СИ БЪЛГАРИН,НИТО ВПРЕГАТО ЖИВОТНО/пише се"впрегатни",необразован анти-българино/?!КАК ОЦЕЛЯВАШ В БЪЛГАРИЯ С ТАЗИ ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ И КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ?!ЦИНИЧЕН,НИСКО ОБРАЗОВАН И НИСКО ИНТЕЛИГЕНТЕН/много плитки теми обсъждаш/?!И СИ МНОГО НАХАЛЕН ДА ЖИВЕЕШ ТАМ КЪДЕТО МРАЗИШ НАРОДА,СЪЩИЯТ КАТО ТЕЗИ,КОИТО ТИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВАПРЕСТЪПНИЦИ С ПРЕСТЪПНИ ПАРИ!!!
82
0
 
8
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
Шуменските полицаи са топ класа. Съвсем скоро някакъв беше обрал бензиностанция с....личния си автомобил. С маска, ама не си скрил номерата :D
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колегите от другите патрулки донесли ли са на юнака кисело мляко
80
0
 
7
 
! Отговори
До Сократис преди 7 години
Патрулката ги удря при ляв завой. Ако децата са пресичали на червено, то и патрулата е минавала на червено и обратното. Няма как да се измъкнат с тази хипотеза.
79
2
 
4
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До До 81 yyyНаистина книжката ми е отпреди 33 години, а оттогава толкова промени направиха..... Това не ми пречи, да им давам предимството. Всичко останало си е наред. И правописна грешка.
78
0
 
6
 
! Отговори
До 81 yyy преди 7 години
Пешеходна пътека с две успоредни прекъснати линии се слагат само на кръстовища регулирани с светлинен сигнал, каквото е кръстовището, на което полицая е блъснал децата (ППЗДП). Написаното за зебра в заглавието не е вярно. Има такива пешеходни пътеки правени по предишния закон, които сега са на най-обикновени кръстовища, обикновено чрез постоянна настилка в друг цвят. В сегашния закон - ЗДП, се използва термина пешеходна пътека, и никъде няма зебра и т.н.
77
1
 
12
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
ЗДП не важи за полицаите на пътя когато са зад волана се чувстват господари както и където пожелаят си паркират.Вместо ЗИДЗМВР Бъчварова е заангажирана с кандидат президентската кампания и полицията е на автопилот.Кой каквото ще си върши ОСОБЕННО ТЕЗИ ОТ гРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ВЪПРЕКИ НАЙ ГОЛЯМАТА ИМ ОСИГУРОВКА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ РЕКЕТ и трафикна бежанци.
76
0
 
3
 
! Отговори
До 81 yyy преди 7 години
Какво е ЗЗП?И не е вярно това за пътеките, което пишеш Някои неща бяха така преди не помня колко години, май преди 25-30 години, но сега не е така. В сегашният закон няма никаква разлика относно предимствата на пешеходна пътека в зависимост от вида на пешеходната пътека. И на трите вида пешеходни пътеки пешеходеца има едно и също предимство. Ако не си съгласен, моля - член еди-кой си, аз ще си го намеря. Разликата е само къде се слага единия вид и къде втория вид очертана пешеходна пътека.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Dedo IvanОтрицателна, отрицателна, но колко? Минус 1 промил, минус два? Но колко?
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки може да се случи, но полицаите... разсеяли са се, а ние....терористи
73
3
 
2
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До До 71 ууу ЗЗП беше категоричен:На нерегулирано кръстовище с пътеки "зебра" пешеходецът е цар............ с обикновени пешеходни пътеки, пешеходецът има предимство само пред завиващите МПС.На прав участък зебрата е предимство за пешеходеца, обикновената не, а само указва мястото за преминаване.Ида не се забравя градацията - регулировчик, светофар, маркровка.Зададох въпроса малко провокативно, защото малко от пешеходците знаят, че не винаги имат предимство. Друг е въпросът за наглостта
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не разбрахте ли, че след решението на Инспектората на ВСС, пешеходците вече нямат предимство на пешеходните пътеки. Решиха го и веднага започнаха да ни блъскат, започвайки от децата.
71
5
 
15
 
! Отговори
ГМ преди 7 години
*** *** полицейска! Чакам да дойде възмездие и всички да гниете където трябва. От вас, ние които ви плащаме осигуровките, заплатите, пенсиите ВИ нищо не чакаме, но вие мръсни гадове сте в схеми с продавачи да дрога, и блъскате нашите деца на пешеходни пътеки.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво бе днес бг - цензурирате текстовете във закона.
69
0
 
10
 
! Отговори
До 73 GP преди 7 години
То и сега в закона си пише достатъчно, ама го няма КАТ, който да наложи спазването на закона, както е в нормалните държави.ПримерноЧл. 116. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към хората с трайни увреждания, в частност към слепите, които се движат с бял ***, към слепо-глухите, които се движат с червено-бял *** и към престарелите хора.Има и други текствое в закона.
68
0
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
На кръстовище пак се пресича на пешеходна пътека, независимо дали има или няма светофар. В този случай няма разлика дали има светофар или няма, ако полицаят и децата са минавали на зелено и в този смисъл коментариите са напълно адекватни.
67
0
 
9
 
! Отговори
До 71 ууу преди 7 години
Пешеходните пътеки са три вида. Какво е определнието за пешеходна пътека го намари в края на закона. Там има един куп дефиниции кое какво е. пешеходната пътека е с номер 54.Само ще ти кажа, че има и неочертана пешеходна пътека - продълженията на тротоара или банкета на кръстовища и там пешеходците имат същите предимства, както и на зебрата и както на втория вид пешеходна пътека. Дано не си шофьор, щом не знаеш какво е пешеходна пътека.
66
2
 
3
 
! Отговори
GP преди 7 години
Явно сега и децата като проходят трябва да се обучат да разпознават приближяващото го превозно средство с каква скорост се движи за да разпознае дали то ще може да спре и едва тогава да предприеме преминаване по пешеходната пътека. Трябва еднозначно да се определи и вмени на всички шофьори, че при приближаване на пешеходна пътека трябва да се внимава и при наличие на хора в зоната и да се намали иако преминават да спре.
65
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Психиката н ашофьора-полицай е вече изкривена. Той се чувства напълно ненаказуем, щом е в полицейската кола, над закони и правилници. Да сте виждали полицай да проверява полицай? Този път" късмета " му е изневерил, а и децата са се движели по зебра, и то-след завой. Ако по навик не е спазвал ограниченията,, и е разчитал, че щом е в патрулката -за него не важи закона и правилника-ето резултата.
64
4
 
2
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До АнонименОткога "пешеходните пътеки са с едно и също предимство"? Защо тогава трябва да са два вида?