Причини за конфликтите в семейството с деца?

Да управляваш живота на детето, не е достатъчно да си добър родител
30 сеп 2016 22:28, Eкип на Puls.bg
0
 Причини за конфликтите в семейството с деца?
Източник: Reuters
Съвременното ежедневие на родителите само по себе си подхранва конфликтите, заради хронично запълнените графици, забързаните дни и трудното съвместяване на всички задължения и отговорности. Но необходимостта и важността да намирате време за общуване и пълноценно свързване с децата си остава.
 
Много родители прекарват доста време с децата си, но често това е време, в което ги подготвят за детска градина или училище, водят ги на различни дейности като спорт и др., помагат им за домашните, карат ги да правят неща, които трябва и т.н. Родителите са заети да управляват живота на децата си и нямат време да си поговорят с тях, да играят или просто да се забавляват.
 
Какво да направите? Намерете време за свързване. Докато децата са все още малки, създайте си навик да се радвате едни на други като играете заедно, пеете, танцувате, рисувате, разхождате се, говорите за мечтите си, смеете се и се прегръщате. Отделяйте време всяка седмица за семейството, да правите заедно нещо забавно. Правете си семейни срещи, в които да играете забавни игри и да говорите какво се случва със всеки от семейството, те са важни за създаване на семейна среда на споделяне и сътрудничество. Важно е тези срещи да се планират и да се приоритизират, иначе няма да се случват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари