Варна – следващата топ СПА дестинация?

Има всички условията да стане СПА курорт, смята Тобиас Биленщейн
1
Варна – следващата топ СПА дестинация?
Снимка: Черно море

Една от основните теми във втория ден на Третия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в курорта Св. св. Константин и Елена беше "Култура и СПА. Римските СПА курорти в Европа". Сред лекторите бе и ръководителят на проекта "Римски СПА дестинации в Европа – по стъпките на римляните" Тобиас Биленщейн. Пред Медийна група "Черно море" той коментира потенциала на Варна да развива културно-познавателен и СПА туризъм.

- Г-н Биленщайн, какви са възможностите на Варна да развива културно-познавателен и СПА туризъм?
"Варна има потенциала да се превърне в център на СПА туризма. Разполагате с отлична база, хубави хотели за провеждане на СПА процедури. Варна ми напомня на едно място в Гърция, където това е постигнато и резултатите са изключително успешни", заяви Тобиас Биленщейн.

"Вярвам, че тук има всички необходими ресурси, както и добри екипи от хора, които могат да превърнат Варна в топ СПА дестинация", допълни още той.

- Кои са градовете, които са включени в проекта „Римски СПА дестинации в Европа – по стъпките на римляните“?

В проекта "Римски СПА дестинации в Европа – по стъпките на римляните" са включени градове от Португалия, Гърция, столицата на Унгария - Будапеща, Франция, Германия и други, посочи още Биленщейн.

"Всички те са и културно-познавателни, и СПА дестинации едновременно. Варна много ми напомня на повечето от тези градове", каза ръководителят на проекта.

Цялото интервю прочетете в сайта на Информационна агенция "Черно Море"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари