Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли

Мигрантите ходели на тълпи, жените не смеели да се доближат
1 окт 2016 14:00, Петя Славова
110
Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли
Снимка: архив, Булфото

Страхът в Харманли вече е въвел вечерен час за част от жителите на града край Марица.

Жените избягват да излизат вечерно време в града заради притеснения от мигрантите от бежанския лагер. Жителите се организират на нов протест, който ще се проведе в неделя.

Още по темата

За разлика от началото на кризата, когато в лагера е било пълно с бежанци от войната в Сирия, днес бившите поделения на мотострелковия полк са почти сто процента граждани на Афганистан и Пакистан.

Профилът е на млади мъже между 20 и 30 години. Всеки ден в лагера избухват скандали и побоища.

"Навсякъде мирише на тоалетна. Ходят на тълпи и жените не смеят да минават покрай тях", разказва пред "Труд" жител на Харманли.

"Факт е, че у хората се е настанил страхът, но мисля, че проблемът се преекспонира", обяснява редактор на местна меди. Той твърди, че младите мъже от лагера се държат като в родината си – събират се на групички в градините, сядат и с часове седят в междублоковите пространства на квартала срещу поделението, в парка, по центъра на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
10
 
! Отговори
до 80: преди 7 години
"Не си в час за журналистиката у нас. "Статията не е писана от журналистка, а от машинописка. Преписва стриктно поръчаното от чорбаджията й.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е:"На Фалкона - и дома"
76
5
 
1
 
! Отговори
хайдде пак преди 7 години
очите са големи когато акълът е малко
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай Петко:МАГАРЕ С МАГАРЕ СЕ ЗАМЕНЯ,ЕВЕНТУАЛНО С МАГАРИЦА!ВСИЧКИ СМЕНИ СА ЖАЛЪК ОПИТ ДА НАКАРАТ ОЩЕ,И ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА ИМ СЕ ПОВЯРВА НА ОБЕЩАНИЯТА И ПОСТОЯННИТЕ ПРИКАЗКИ ЗА"ТОВА И ОНОВА"!БЛАБЛАБЛА И ТАКА НАТАТЪКЗАВИНАГИ И ОТ КРАЙ ВРЕМЕ! ОТДАВНА НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО!МОЛЯ БОГ ДА СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ САМОУНИЩОЖЕНИЕ И ОТ УПРАВНИЦИАТЕИСТИ И СЕКТАНТИ,ЧЕ ОПРОПАСТИХА ЧОВЕКА! ЖИВОТЪТ НИ Е РУИНИРАН ПОРАДИ ТАКИВА РЪКОВОДИТЕЛИ! БЕЗ БОГ СМЕ СЛЕПИ,А ДА УПРАВЛЯВАШ Е ЛУДОСТ,ВОДЕЩА ДО КОЛАПС ВСИЧКИ!!!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Разведка от чужбина: A СТРАХ ОТ БОГА НЯМАТ ЛИ?!ВКЛЮЧИТЕЛНО ТЕХНИТЕ СВЕТОВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ!ЗАЩОТО СА МНОГО ТОЧНИ ВСИЧКИТЕ,ЗАТОВА ЛИ СВЕТЪТ СЕ РАЗПАДА ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ?!НЕ РАЗБРАХА ЛИ,ЧЕ РЕЛИГИЯ И ПОЛИТИКА СА НЕСЪВМЕСТИМИ ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ ПОНЯТИЯ ?!И АКО ЗНАЯТ ТОВА,ЗАЩО ДЕМОНСТРИРАТ ВЯРА В БОГ?!ЗА ДА ИЗЛЪЖАТ ОТНОВО ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО,РАЗБИРА СЕ!ЗАЩОТО АКО СЛЕДВАШ ВСЕВИШНИЯ ПРАВИЛНО,НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕШ ТАКИВА УНИКАЛНИ ГРЕШКИСВЕТЪТ СЕ ЗАДЪХВА ОТ РАЗРУХА И БЕЗИЗХОДИЦА!АТЕИСТИ И СЕКТАНТИ!
73
2
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
До 85 Ами ако той е магарето ???
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aми защо не се оплачат на любимия премиер , нали той е всемогъщ !? Сега на изборите идете и отново изберете посоченото от него магаре ! За да сме в това положение сме си виновни ние самите !
71
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77Ти не разбираш ли, че това не са бежанци, а икономически мигранти. Разликата е от земята до небето. Мигрантите трябва да им се бие шута на момента обратно от където са дошли. Това са 90 % от пресичащи границата. Бежанците, малко или много ги разбирам. Във всяка държава може да има война. Но не разбирам 20-30 годишни мъже бягащи като плъхове от родината си, вместо да вземат страна и да се бият за това, което обичат. Но това е типично по арабски...лицемери!
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сърбите и румънците ни връщат тези бок... а боко мисли как ще стане президент кои ще гласува за този ***
69
0
 
23
 
! Отговори
111 преди 7 години
Клеченето в паркове и градинки с ножове на кръста е част от интеграцията. За справка - кмета на Кьолн и Меркел
68
1
 
22
 
! Отговори
Разведка от чужбина преди 7 години
Вижте в Ютюб разкритията на полк. Николай Марков, бивш служител в НСО, за българската политическа мафия и ще разберете защо от страх да не бъде наказана служи безпределно на господарите си от Брюксел и Вашингтон. За Б.Б. и А.Д. няма родина, няма национални интереси - този тесен политически кръг иска да стане собственик на цялата държава и слуша безропотно нарежданията на Меркел и Юнкер за да ги оставят на мира.
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако авторката е на мнение, че проблема се преекспонира, много лесно може да докаже твърдението си - да се разходи сама около лагера, ако и стиска разбира се... Щото най лесно се дават съвети на чужд гръб. Нека поживее малко в района, пък после да пише измишльотини. ===========Не си в час за журналистиката у нас. 60% са поръчкови и платени журналисти (като в този случай), 20% са засукани каки, които са на тази работа поради секс с някого, 10% връзкари и само 10% кадърни.
66
0
 
16
 
! Отговори
Орбан даде чудесно преди 7 години
предложение - в Либия да се устрои огромен бежански град и там да се разглеждат молбите за допускане в Европа, за временен статут и т.н.Ако така или иначе ще ни изнудят да даваме пари за тези пришълци, тогава поне тези пари да се използват за издръжката им в такъм мега-лагер в Либия.Повтарям моето предложение: След като в Европа не достигала работна ръка за някои видове производства, ами нека тогава корпорациите да изнесат част от индустриалните си предприятия извън Европа!
65
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако авторката е на мнение, че проблема се преекспонира, много лесно може да докаже твърдението си - да се разходи сама около лагера, ако и стиска разбира се... Щото най лесно се дават съвети на чужд гръб. Нека поживее малко в района, пък после да пише измишльотини.
64
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бежанците с преди всичко хора и то които се нуждаят от закрила, гостоприемство и помощ като чужденци, остнали без дом и чиийто живот не застрашен, в старната мни към тях трябва морално-милсотиво,раведно, справедлвио човешко отношение, а не безбожно комунстическо фашистко нацистко,раисистко дискриминиращо. Разбира се съвсем разлицно трябва д а е отношението към илямискте терористи, които като нацистите и комунистите и други безбожни слуги на дявола искат само да измаммят, убиват и крадат.
63
1
 
34
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Футболните агитки вместо да се бият като *** заради смешните си футболни пристрастия и корумпирани български отборчета, да се обединят и да почнат да млатят тия бежанци. Така като български народ ще направим нещо полезно за България, да защитим жените, децата и врата!!!
62
2
 
43
 
! Отговори
Народът е казал преди 7 години
Прекрито мляко котки го не лочат.Само че, присъствайки в града, тези пришълци вече влияят върху живота на местните жени - ограничават правото им на придвижване, а това е алинея от гарантираните права на човека.Защо мълчи БХК?!?!
61
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Афганистанци и пакистанци на възраст 20-30 години. Какви бежанци са това? В техните държави война не се води!Някой държи ли сметка какво образование имат? Носят ли си дипломите? Имат ли професии?
60
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заселвайте ги поне в обезлюдените райони, в празните села и градове.To кои ли не са...?
59
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са много по страхливи от нас щото винаги ходят по 10,20 и с ножове,освен тва знаят че каквото и да направят най-много да ги екстрадират и след една седмица пак са бежанци в друга държава в ЕС.Като се събират на групи почва да работи стадният инстинкт-т.е хищник-плячка.А те по принцип са си диваци.Така че въобще не се успокоявайте с "те са кротки".Кротки,кротки ама се бият и колят през 3-4 часа всеки ден,нали?Хората не биха се страхували ако имаха оръжие и право да го ползват за отбран