Родител на блъснатото момиче: Децата на пътя не са мравки!

Момичетата са стресирани, лежат в болница с фрактури на ръцете
Обновена: 1 окт 2016 11:23 | 1 окт 2016 10:45, Петя Славова
7
Родител на блъснатото момиче: Децата на пътя не са мравки!
Снимка: архив, Булфото

"Децата на пътя не са мравки, та да не ги видиш". Така бащата на едно от момичетата, блъснати от патрулка на улица в Шумен, коментираха извинението на полицая, седял зад волана.

Още по темата

Майката и бащата на 10-годишната Гюляй казаха, че 34-годишният служител на МВР е отишъл в болницата при пострадалите деца и лично се е извинил на родителите им. Никой друг представител на полицията не се е опитал да се свърже със семействата, съобщи Нова тв.

Севим и Нихат разказаха, че са в шок от момента, в който разбрали, че дъщеря им е ранена при пътно произшествие. Това бил вторият инцидент, който Гюляй преживява в последните месеци.

"Децата са в общо добро здравословно състояние, с фрактури на ръцете. Стресирани са", каза още Севим. Дъщеря й разказала, че я е блъснала полицейска кола на кръстовището.

Когато жената пристигнала на мястото на инцидента, едното дете е било още на платното, а другото вече било изтеглено на тротоара.

Правен е тест за алкохол на шофиралия полицай и той е отрицателен.

Припомняме ви, че вчера патрулка блъсна двете деца на пешеходна пътека в Шумен. Инцидентът стана по обед на кръстовището на булевардите "Симеон Велики" и "Ген. Столетов", което се регулира от светофар.

Двете момиченца на по 10 години пресичали, когато внезапно полицейският автомобил, правещ ляв завой, ги блъснал.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей за това в европара към която все гледат някои пешеходна пътека точно на завоя, като при нас, няма. Винаги са след 10-15 метра, че като излезеш от завоя да имаш видимост.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Инспектората на Висшия съдебен съвет отсъди, че пешеходците винаги са виновни, ако ги блъснат на пешеходна пътека.
6
2
 
4
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Както вече Адвокатския съюз обясни а и съда го прилага - децата са виновни!
5
1
 
14
 
! Отговори
куртропович преди 7 години
За умникът по-долу и хипотезата му за "внезапно изкачащите деца на пътя":В статията изрично е упоменато, че кръстовището е регулирано от светофар. Аз допълвам - двете деца пресичат на пешеходна пътека при подаден за тях зелен сигнал. Арогантните копИлИта не спазват закона, защото се мислят за недосегаеми. Резултатът не закъснява. Положителното от цялата ситуация, че децата се отървават само с фрактури, а не с нещо по-сериозно. Надявам се, че ушев ще си понесе последствията.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децета не изскачат внезапно на пътя, поне за мен. Ако ги видя, чак когато изскачат вече ще е късно. Виждаш деца около пътя или на пътя, намаляваш, ако трябва и спираш. Вторият вариант е да предвидиш, че еди-къде си може да ти изскочат деца, които в момента не виждаш и пак е същото - намаляваш, спираш, ако трябва.В случая няма внезапно изскочили деца, а има полицейска наглост, че винаги са с предимство и правилата не важат за тях. Прекалено често го виждам, за да си мисля нещо друго.
3
15
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Както знаем всички шофьори децата винаги изкачат неичаквано на пътното платно. И почти всеки ден има инциденти с деца,от които никой не е застрахован. Това че полицая е отишъл в болницата да види как са децата и е поднесъл извинения говори много. Колко от останалите,блъснали деца са го направили това? Децата нямат спирачки!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големите нарушители на зкона за движение по пътищата са шофьорите от МВР и останалите служби, както и тези, които трябва да следят за реда в паркирането - за София това са тези от Центъра за градска мобилност.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма такава държава.....