Загиналото момче често се прибирало пеш без инциденти

Социалните водели дело срещу бащата, живеели в мизерни условия
Обновена: 2 окт 2016 09:48 | 2 окт 2016 09:45,
32
Загиналото момче често се прибирало пеш без инциденти
Бащата на загиналото дете Снимка: кадър Нова

13-годишното момче, което бе блъснато от кола и загина на изхода на Ловеч, често се прибирало до селото си пеш, разказа баща му пред Нова тв.

Още по темата

Момчето е било отглеждано в село Хлевене само от баща си. Във фаталната вечер на 30 септември то се прибирало пеш към къщи. Шофьорът го блъснал край бензиностанция и избягал, изоставил и автомобила. По-късно полицаи го арестуваха, а след задържането за срок до 24 часа той бе пуснат.

„Изглежда автобусът не ги е изчакал. Той е такова момче - може да отиде оттук до Ловеч без инциденти", разказва бащата на детето Емил Иванов.

Той призна, че социалните са водили дела срещу него за отнемане на децата заради лошите условия, при които са отглеждани.

Роднините на 26-годишния Георги Георгиев, който бе задържан за 24 часа, научиха в събота сутринта за инцидента. Въпреки че бе пуснат от ареста, водачът не се появи в родното си село Слатина.

„Учуден съм, караше нормално. Няма глоби, няма нищо", заяви Светломир Георгиев, баща на шофьора.

Досъдебното производство ще изяснява подробностите около удара, при който загина дете.

И според властите водачът е с чисто минало. Тепърва предстоят експертизи на автомобила, който е запечатан на паркинг на КАТ-Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Мх преди 7 години
Нито шофьорът, нито баща му са мутри, обикновени работещи хора са. За съжаление подобни неща се случват на всички, не само на мутрите. И нищо мутренско няма в пускането от ареста, такъв е малоумния закон...
27
2
 
11
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Боже, колко мъка има по тоя свят! Жалко за детето.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за загиналото дете, но съм впечатлен от категоричността, с която някои тук говорят, без да са наясно с обстоятелствата по инцидента...Шофьорът със сигурност ще бъде признат за виновен по обвинение за убийство по непредпазливост+бягство от мястото на произшествието, но това не снема съвършено основателния въпрос кой е допуснал детето да върви седем км / това са близо два часа ходене !/ по този път, чиито банкети са точно никакви и задръстени с храсталаци, и то по тъмно, след 20:30?..
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bokluci dolni gospod zabavq no ne zabravq Amin
24
2
 
22
 
! Отговори
горкият баща.. преди 7 години
Наистина е горкият; не му стига бедността, а сега и смъртта на детето му.. Ако не сте били бедни някога, НЯМА да разберете...Да почива в мир и светлина детенцето...Бащата да намери сили, дано има работа... но другото детенце... пак самичко ще се справя до и от училище...Дано Провидението го закриля ....
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак да попитам, защо медиите не се интересуват кой е шофьорът, каква му е алкохолната проба, с каква скорост се е движил, има ли спирачен път, имало ли е видимост, къде е било детето на пътя, и други важни подробности относно инцидента, а се интересувате само от бащата? Това е абсурдно. Това би могло да бъде всяко дете. Всеки е ходил като малък за риба или на разходка. Вие в коли ли сте родени?!
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И разбира се, че на всеки може да се случи. Но нормалното е да спреш и да окажеш първа помощ ако е възможно. Да направиш нещо. А не да бягаш и да се криеш като мишка. И да не ти казват името по нито една медия, забележете. А вместо това, да дъвчат почернения баща, че бил разследван от социалните. Значи какво, шофьорът-убиец е жертвата, а бащата е злодей, щото видиш ли, детето му се прибирало пеша. Вие не сте ли ходили на разходка като деца? Мислите ли, че е нормално, да газят непридружавани деца
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам, че човек убил друг човек на пътя, бива пуснат, без да му бъде взета поне книжката. Този път не е магистрала, което значи, че момчето може да бъде на пътя. Няма закон, който да ти забранява да се прибираш пеша по пътя. Като ти свърши бензина насред нищото, какво правиш?Същото!Забележете, не се дават никакви подробности какво се е случило, къде е бил ударен, дали на пътя или до пътя, казва се само че е изхвърчал. Което значи единствено, че е ударен с висока скорост.Потресаващо
20
6
 
17
 
! Отговори
tt преди 7 години
Слушаите бе професори.Самият факт,че бяга го прави убиец и заслужава само куршум в челото,а не приказки и оправдания бе българи невежи.
19
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в 8.30 вечерта детето няма работа на пътното платно , две коли са пътували една след друга , задната няма видимост , съжелявам за детето но и водача на автомобила не е виновен , изказвате се така сякаш умишлено го е блъснал , може на всекиго да се случи , вината на водача е че е избягал
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости.Съболезнования към таткото.Клетия човек .Каква зла участ.
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата есен, около 18:00 часа се връщах от работа. Карах много бавно, защото по нашата улица има дупки, понякога кучета и не се знае още какво. Изведнъж от тротоара пред колата ми изскочи дете на колело. На косъм се разминахме. Някога велосипедите имаха светлоотразители. Толкова ли е трудно да се задължат търговците да ги продават в комплект със светлоотразители?След инцидента на малкото дете купих обувки със светещи подметки, а на голямото сложих светлоотразителни ленти на якето.
16
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покажете КОЙ е убиеца и КОЙ е татко му?Бас държа, че пак ще се окаже или някоя мутричка от "нашите" момчета, или момченце на Партията-майка!(то не че има някаква съществена разлика между двете)
15
4
 
31
 
! Отговори
Vans преди 7 години
Спрете да давате Тошковото време за пример, Тошковите бодигарди и агенти са най-големите мутри сега. Давайте Румъния за пример, върнаха си над 2млрд евро от министри в затвора!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V bg samo mutrite mutredite im jivejat dobre novobogataschite krali sabogatjali s kufar4etata na lukanov i ilia pavlov i kostov e v dalaverite sofianski agentite s karton4eta ot zarvuli milioneri i semeistvata im nikoi ne gi kontrolira pla6tat dsnazi
13
16
 
16
 
! Отговори
аз преди 7 години
Защо пишете *** коментари, като не знаете точно какво е станало? Какво са правили това малко дете и братчето му вечерта сами на пътя? Поставихте ли се на мястото на шофьора, който го е блъснал на пътя. Единствената му вина е, че е избягал. Всеки един водач на превозно средство можеше да бъде на негово място!
12
2
 
29
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До вера Така е .Децата не избират къде да се родят и как да живеят. Хората са като кучетата. Едни живеят в луксозни дове като домашни любимци , а други са *** родени и умрели на улицата. Много жалко за детето, родено без късмет.
11
7
 
28
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
По Тошово време всичката мутра беше милиционер, охрана на БКП и тайно ченге.
10
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тошево време всичката мутра беше у затвора!А днешно време законьт не допуска мутра да влезе в затвора!
9
20
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
Това което пишеш за движение на пешеходци и велосипедисти е Променено .Нормалния начин е да се движиш по посока на движението , а не срещу него .Тази отживелица от комунизма е променена и има логика .Живееш в Миналото .