Цветанов отсече: Не сме буфер и не ни мислят за такъв!

Мигрантите вече са предимно афганистанци, посочи той
Обновена: 4 окт 2016 12:22 | 4 окт 2016 11:52,
33
Цветанов отсече: Не сме буфер и не ни мислят за такъв!
Снимка: архив, Bulphoto

България не е разглеждана като страна - буферна зона за мигрантите. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов в отговор на въпрос в рамките на дискусионен форум, предава БТА.

По думите му в разговори с представители на Европейската комисия и колеги от Германия е станало ясно, че се обмисля вариант за укрепване на центровете за бежанци в Турция и в Египет.

По отношение на профила на мигрантите Цветанов каза, че за разлика от преди година, когато през българската граница са преминавали основно семейства с деца, сега преобладават граждани на Афганистан, които търсят по-добър начин на живот.

Той посочи, че в момента средата за сигурност в България позволява да има добри перспективи за бизнеса.

"Най-важно е да изпълним ангажимента за ограничаване на бежанския поток, който може да промени рязко средата за сигурност", подчерта Цветанов и припомни, че страната ни получава 160 млн. евро от ЕС и те са само и единствено за укрепване на външната граница на Съюза.

Следваща стъпка по думите му е да се усъвършенстват интелигентите системи за сигурност. Трябва да засилим мерките за сигурност, защото няма как да правиш бизнес, без сигурност и устойчивост в страната, заяви Цветанов.

"Сигурността и устойчивостта са златната инвестиция в страната ни", категоричен бе той.

Цветан Цветанов пожела успех на жените в бизнеса и посочи, че те някой път се възприемат като по-сериозни, защото са по-отговорни и всеотдайни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Тоягов преди 7 години
А бе Цветанов.Темата за мигрантите не е маловажна и трябва да се решава.Очакванията ми бяха в ГЕРБ през втория мандат да реформира съдебната система,да извърши декомунизация,да се направи ревизия на бандитския преход от комунистите и да тръгнем на чисто.Цялата власт беше в ръцете ви,заедно с Плевнелиев.Кои сте.Имаше един Костов "синята мъгла",който ни излъга,сега сме пак в патова ситуация.Вие все още комунисти ли сте???
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не Ви мисли за буфер Вие сте просто тоталитарни
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе този не беше ли осъден? И каква е тая партия.в която престъпници определят бъдещето на народа? Или ПУЦ~овете са в Централния т затвор?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странжа ти платен гнусен зат клавиутурен плъх, човек която и статия да отвори ти си там и спамиш.
19
9
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Голям дипломат и Държавник от ранга на Стамболов. Браво Цветанов! Жалко, че не се кандидатира за Президент защото Г-жа Цачева вършеше огромна работа в Парламента.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цвък,ти си ***,алчен и лъжлив милиционер!Всички те мислим за такъв.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нормално е да свършат сирийците !Те и преди бяха % и то не голям .
16
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Лъжец ......
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
афганистанците не са ли един *** народ, известен с това, че сам е изсякъл горите си и превърнал държавата си в пустиня за няколко десетилетия? ето такива идват в момента - прости ***, които не са успели да се затрият сами, но имат хищнически апетит към чуждото.
14
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 7 години
До до Цв.Цв. ,защо ?Кво е "СТРУКТОР", бе тъпан?
13
0
 
17
 
! Отговори
ФАКТИТЕ в Бг преди 7 години
България се крепи на заеми , вносът на стоки в България е ''САМО'' 93 %.''САМО'' 94 % НЯМАТ доверие в Бг-СЪД.СИСТЕМА , ''САМО'' 97 % НЯМАТ ДОВЕРИЕ В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ КАТО ЦЯЛО .Каква държава е България , след като най-важните държавни институции се славят с такива ОГРОМНИ ''УСПЕХИ'' ?
12
0
 
14
 
! Отговори
ОдГОВОР ! преди 7 години
До до Цв.Цв. ,защо ?Защото няма далавера и търгаш , в затвора ли искаш да влизаме?
11
1
 
27
 
! Отговори
до Цв.Цв. ,защо ? преди 7 години
Гусин Цветанов ,защо България продължава да потъва с всеки изминал ЧАС ,......И ПРИ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ , ЗАЩО НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ РЕФОРМИ В СЪД. СИСТЕМА И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТОРИ ????---ЗАЩО ?---ЗАЩО ?---ЗАЩО ?
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес в Брюксел са подписали споразумение за екстрадиция на нелегалните афганистанци в Европа. ПОЧВАЙТЕ ДА ГИ ТОВАРИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ И КОЙ ОТ КЪДЕ Е !!! ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ. НАШАТА РОДИНА Е ЗА НАС !
9
1
 
20
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Добре де Европа официално ги опроверга тоя продължава да лъже!160млн са за бежански центрове а не за укрепване.И ние имаме ТВ ,не ядем доматите с колците!!
8
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Не, не сме буфер, Цвъцко ! Депо сме !Депо за човешки ***. Западът си изхвърля пенсионерите тук, светът си изхвърля ц.иганията.И с това май се гордеете ?А, ние по-големите помним и една друга БЯЛА и ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ с 95% българи в нея.
7
1
 
12
 
! Отговори
гтф преди 7 години
ние сме цел - ***, само ти не си разбрал, че исляма иска да завладее европа и вече е започнал.
6
1
 
16
 
! Отговори
до Цецо Цв. преди 7 години
Какво зависи от вас , г-н Цветанов , за да правите такива изказвания ?Всичко ще стане обратното , на това което говорите , а после ще се СКРИЕТЕ, нали ?
5
1
 
14
 
! Отговори
даа. преди 7 години
Цветанов , не си интересен , ВЕЧЕ!
4
1
 
17
 
! Отговори
за съжаление!!!!!!! преди 7 години
Предвижда се , в България да бъдат върнати , над 500 000 бежанци от ЕС , и България да бъде основен бежански център .Няма рима , но е вярно.На практика се вижда какво се ''сътворява'' за ''благото'' и ''доброто '' за България.