До 2 години затвор за гаврата в пловдивско училище

Прокуратурата започна проверка след публикации в медиите
Обновена: 4 окт 2016 19:46 | 4 окт 2016 19:31,
21
До 2 години затвор за гаврата в пловдивско училище
Снимка: Dnes.bg

Затвор до две години грози момчетата, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив. Това обявиха от Районната прокуратура.

Тя се самосезира след публикациите в медиите на клипа, на който се вижда как едно момче държи свой съученик, а друг допира задните си части в лицето на хванатия младеж. Срещу задържаните Димитър - на 16 години, и Иван - на 17 години, е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Още по темата

"Тези действия не са безобидна шега, а престъпление по Наказателния кодекс", каза прокурор Атанас Илиев. От думите му стана ясно, че на мястото, където се е случило престъплението - градинката до кметството на район "Северен", на 25 септември са присъствали повече деца.

"Съдържанието на клипа е изключително грозно. Наказанието е затвор до 2 години. Вероятно са го възприели като някакъв вид шега, но това е престъпление и се нарича хулиганство. Започнали да се подиграват на момчето, че е женчо и че заеквал, после са започнали и физически да издевателстват. Действията грубо нарушават обществения ред и са в пълен разрез с човешкия морал", коментира прокурор Илиев.

Инспекторътът по образование е назначил пълна проверка на скандалния казус, уведомена е  Държавната агенция за закрила на детето и Социално подпомагане.

"Самото момче беше вчера много притеснено, пред нас беше ревейки. Изненадани сме от цялата ситуация", обясни пред Dnes.bg зам.директорът на гимназията по строителство Величка Димовска.

В интернет се появи видео, в което се вижда как двамата насилници се извиняват на жертвата си.

"Извинявай, повече така няма да правим, това беше шега", казват насилниците и стискат ръката на на връстника си.
Кадрите са заснети в тъмната част на денонощието, а дали извиненията им са искрени, знаят самите те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Пловдивнасилиедеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Канадец преди 7 години
Крайно време е вече да се спазват законите и всички да са равни пред тях. Всеки трябва да носи отговорност за действията си!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5 - Само за едно (14)И сега в София е пълно само с кореняци софиянци.А кореняк софиянец може да е само този, който може да покаже как дядо му си гони прасето по Пиротска. Те т'ва е шоп!Останалите са ментета!От 15000 души село няма как с естествен прираст да се получи град с 2000000 жители.Да не говорим, че "кореняци софиянци" могат да бъдат само тези от някои от околните села на София.Колкото за простотията - тя е характерна за комплексарите - няма значение с/без пари...
13
1
 
5
 
! Отговори
До 5 - Само за едно преди 7 години
не си прав. Мъжеподобните мамини синчета не са плод на деКорацията.Имало е единици в древни времена и са били обект на подигравки.Имало ги е през царско време - една част от богаташчетата, но не всички. Били са обект на презрение.През соца започна масовото им произвеждане - *** лягаха с всекиго, за да докопат градско жителство. Панелни пролетарки и уж-интелигентки решиха, че щом вече не копат, а са кифли в апартаменти, значи синчетата им са царчета -нали те са им "визите" за градО ?
12
1
 
25
 
! Отговори
Управляващи,мислете! преди 7 години
Женчо е онзи, който се подиграва на по-слаб от него човек.В конкретния случай, тези не само са по-силни от пострадалото момче, но са и двама, а той е сам!Затова е редно, ако не могат да ги вкарат в затвор, да ги пратят в ТВУ. Там има калени в улични боеве кипящи от хормони 17-годишни ***, които мечтаят за компанията на някой женчо. Така подигравчиите ще получат онова, което заслужават.Кой твърди, че ТВУ-тата трябва да се закрият?!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В затвора ше има да им опират дупета в носовете. Хак им е. Самозабравиха се.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 9 да им дадат 2 години и 2 години някой *** вътре да си допира атрибутите си във халката на тия ***. Да им е за обица на ***
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им дадът по 2 години и да излежат по 1 месец, да им е обица на ухото.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е,като почнат родителите на тарикатите да обжалват........а може би ще е добре,някой да се пошегува така и с техните юначаги ?
7
4
 
3
 
! Отговори
ined преди 7 години
Гледали са много кеч като малки, и да е изтрит клипа може да потърсите в тубата rikishi stinkface
6
0
 
35
 
! Отговори
до прокурор Илиев преди 7 години
Извинете , но това са блудствени действия и за тях закона предвижда от 5 до 10 години . Това не е просто хулиганство . Прочете пак НК! Да не говорим , че и клипа е разпространен и така има още алиней които могат да се разгледат !!!!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АУ, сакън! Тия са типичните деца на майки-героини, дето са ги из-рали с цел да вържат някой мъжь и независимо от това дали са или не са успели, са отгледали *** - ***, расли без бащи на място, които да им отперват по два шамара при необходимост, та са ги вкарат в правия път. Същите изпуснати к.елеши, за чийто рахат да бъдат оставени да лъжат с извинителни бележки в съседната статия пледират масата "родители" на същия тип ***. Продуктите на декорацията натюр!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две години?!А таканаречения министър москов колко ьаслужава за гаврата с всички пациент?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две години затвор за двамата са напълно справедливо наказание.
2
3
 
24
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Аууу... Законът колко е строг.Иначе, ако убиеш някой докато си караш със 100 градско само мъмрене.
1
7
 
7
 
! Отговори
Икономов преди 7 години
По принцип, журналистите са прави да бързат да пишат новини, но все пак в такива случаи трябва да се изчаква! Не бива прибързано да се пишат такива неща, като затвор и прочие, преди да се консултират с нашите членове и членки по места. Те трябва преди всичко да установят коя от страните в конфликта има по-правилно идеологическо-политическо мислене. Единствено на базата на такава преценка могат да се правят по-нататъшни заключения и препоръки към съдиите!