Просякиня на съд: Кракът й да не стъпва в центъра!

Смолянският съд забрани на просякиня за 20 месеца да доближава центъра
4 окт 2016 08:22,
8
Просякиня на съд: Кракът й да не стъпва в центъра!
Снимка: bTV

Районният съд в Смолян осъди просякиня да не доближава повече от 100 м от центъра на града в продължение на 20 месеца. След споразумение с прокуратурата, 29-годишната Христина Костова беше наказана за системно просене.

Христина е добре позната в Смолян. Всеки ден тя обикаля центъра на града и проси. Преди 3 години получава първата по рода си присъда в областта, а миналата година е осъдена за измама с фалшиви пари. Жената има пет деца.

В момента тя се подпомага единствено с месечни помощи за децата й. Това посочи София Сиракова, директор в Социалното подпомагане. По думите й е имало отворени случаи затова, че ги използва за просия, но вече не го правела.

На друго мнение са търговците в околните магазини. Според тях тя идва често около поликлиниката и влиза вътре, а сестра й води децата и проси с тях. Те самите са подписали декларации, че ако я видят в района ще сигнализират в МВР, пише bTV.

Христина трябва да се регистрира два пъти в седмицата и да провежда срещи с пробационен служител.

Ако бъде забелязана да проси на забранените от съда места, Христина има вероятност да попадне в затвора.

Петър Шукеров, началник в пробационната служба в Смолян, заяви, че с нея се работи много трудно и вероятно е изгодно да влиза в ролята на неразбираща и трудносхватлива.  „Срокът е доста голям - две години е ограничителната мярка. Не искам да съм лош пророк, но мисля че трудно ще устои през този период да не наруши мярката и е твърде вероятно да се стигне от замяна на пробацията с лишаване от свобода", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
номера преди 7 години
В центъра на София централни хали касиерката в закусвалнята не връща ресто и не издава касов бон, ако ги поискащ те обвинява за измамник на висок глас.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София местата за просия са разпределени и просяците имат работно време. Един проси 2 часа, после идва друг на негово място. Често се бият и гонят около черквата Св. Неделя за място и тогава виждаш как захвърлят патериците и тичат като млади кончета:)
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по другите градове има такива просяци,които по различни начини лъжат хората и предизвикват съчувствието им.Слагат табелки,че са неми,или че събират средства за болен човек.Кметовете да не дремят,а да вземат пример от Смолян.
5
3
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Повече полза ще има ,ако кмет и подчинени имат забрана да стъпват в общината
4
2
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Проблемът ще се реши не посредством определянето на места, където да седят просяци.Друго е необходимо - щом е пълнолетен под 65 г., му се посочва работно място. Най-малкото - предлагат му се 10 дка земеделска земя за временно ползване. Ако откаже и продължи да проси - принудителен труд!Ако има деца, принудителният труд е задължителен, защото вече се задушихме и ние престанахме да раждаме, за да храним децата на такива същества.Просията е вид изнудване, а изнудвачеството е наказуемо!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и с какво я заплашват? С влизане в затвора, където ще я хранят и поят на корем, ще лежи по цял ден и ще гледа кабелна телевизия?! Че за нея това е курорт! Даже и с отнемане на децата не могат я уплаши - просто ще си направи нови
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кои са разрешените места за просене?
1
2
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Taя е от нашите