Самоков настръхна срещу бежанците: Заселване, абсурд!

"Те не идват да търсят помощ, те идват, за да завоюват територия"
7 окт 2016 09:07,
52
Самоков настръхна срещу бежанците: Заселване, абсурд!
Снимка: архив, Булфото

От няколко седмици в Самоков се носят слухове, че сградата на някогашното поделение ще бъде превърнато в бежански лагер. В града се говори още, че има идеи за настаняване на бежанци в няколко съседни села - Говедарци и Гуцал.

Хора, излезли на спонтанен протест, твърдят, че информацията им е достоверна и разполагат с нея от две седмици.

Още по темата

"Правени са огледи за настаняване на мигранти в това поделение, а също е оглеждано и второто поделение на бивши военни в града", споделят недоволните граждани.

По думите им те са се обърнали към общинската администрация, но са им казали, че нямат информация. Именно за това притеснените жители искат да организират мирен протест в неделя.

"Не желаем в Самоков да бъдат настанявани мигранти, както и на територията на общината", категорични са хората. Кметът на града сподели по телефона за Bulgaria ON AIR, че няма такива сведения.

Според гражданите обаче настаняването на мигранти в региона би развалило поминъка на много хора.

"Безработицата е висока в Самоков. Това ще създаде напрежение между граждани и мигранти. Няма да позволим да бъдат настанени бежанци тук", категорични са жителите и добавят, че въпросното поделение е светиня за града и трябва да бъде превърнато в музей на бойната слава, а не в бежански лагер.

Недоволните самоковци споделят, че ако тази информация се окаже истина, са готови на бунт.

"Искаме да бъде отменено постановление №208 от 12 август за интеграция на мигранти в България. Категорично ще заявим, че не желаем мигранти в града ни. В момента тече подписка. Готови сме периодично да излизаме и да протестираме, ако няма отзвук", уточнява организаторът на протеста Рени Мутафчийска.

Хората се страхуват, че ако има заселвана, ще има по-висока престъпност, обири и кражби.

"Ако са сирийски бежанци наистина, нямаме против да помогнем. Това са афганистанци. Говорим за ИД, не за бежанци. Те не идват да търсят помощ, те идват, за да завоюват територия", заключи Мутафчийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37,Това не са бедни, страдащи от глад афганци. В Афганистан от повече от 25 години има непрекъснато война. Това са хора, които не са израстнали в нормална обстановка(затова се бият помежду си) и повечето то тях не са изстрадали бедняци, а талибани, които бягат от групировките взели надмощие или такива изпратени от имамите да завладяват Европа и да насаждат с терор исляма.Да ги затворят с полицейска охрана и даги върнат след 1 януари, какато ни обещаха вчера, в родината им.
25
0
 
22
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Как тихичко ББ и оная Бъчварова опипват в кой град няма да скочат хората против имигрантите за да ги настанят там. Продажни плазмодии. За 160 милиона са готови да ни затрият държавата.
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така.За завоюване на територии.Предаваме се бавно,но сигурно.Без бой,без война.ДОКОГА?Докога ще търпим националните предатели,които ни докараха до тук???
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам грам съчувствие към бедните страдащи афганистанци, бягащи от поредната си война поради глад. Ако моите родители имаха 5-10 деца и ние щяхме да сме супер бедни и да се бием помежду си за *** хляб. Аре чупка.
22
0
 
13
 
! Отговори
защо преди 7 години
защо журналистите на питат управляващите за Постановление 208?!dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769
21
0
 
27
 
! Отговори
Суверенът преди 7 години
Българи, довечера на протест! Който е в София от 20:00 на площад "Света Неделя", в Бургас на площад тройката, в Харманли... Нека се събудим от дългата летаргия. Да се види недоволството и несъгласието на хората, които отказват страната им да се превърне в Афганистан. Следват Самоков, Русе и другаде, където се предвижда да се настаняват "преселници" (комай това е новата дума за незаконно преминал държавна граница). И ако властта не се съобрази със суверена, то гражданското неподчинение е задължит
20
0
 
27
 
! Отговори
Успех! преди 7 години
Само така самоков-ци!Не се предавайте! Защитавайте града си! Националните предатели напълниха родината ни с агресивни друговерци,спазвайки заповедите на Меркел.Искаме си чистата и свята република!...Идат избори.Помислете добре дали трябва отново да дзадете гласа си за същите национални предатели....Претопиха ни, унищожават ни...
19
0
 
26
 
! Отговори
българка преди 7 години
Братя българи, нека се обединим и да не позволим на нашествениците да заемат земите на бащите и дедите ни, които са проливали кръв, за да бъде България свободна и независима ! Да не позволим и на правителството да ни претопи !!! НА ТЕЗИ ХОРА МЯСТОТО ИМ НЕ Е ТУК !!! ДА ГИ ЕКСТРАДИРАТ НЕЗАБАВНО ТАМ, ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ !!! БЪЛГАРИЯ Е НАШАТА РОДИНА, ТУК СА НАШИТЕ ДОМОВЕ, ТОВА Е МЯСТО ЗА НАШИТЕ ДЕЦА. НАШИТЕ ДЕЦА ТРЯБВА ДА ИМАТ БЪДЕЩЕ ТУК, ТУК ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ !!!
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нови центрове да се откриватзадължително на първо мястов Банкя.
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега идват избори и койтоиска да заселва араби в Българиятихомълком, между другото,по подразбиране, по европейско нареждане и т. п., може лесно да се установи по дебатите на кандидатите и да бъде пратенпо-живо по-здраво за зелен хайверец.
16
0
 
48
 
! Отговори
popa преди 7 години
е няма поари за армия, за бежанци намират да напълнят сградата, баси
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на някакви журналистки-арабийки им трябват араби, нека да не ги канят от името на българския народ или държава. (Подобно на Меркел, която ги кани от името на целия Евросъюз.)Медиите не са им за лична употреба.
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
идват избориами следете кой мераклия за президентобещава да помага за изгони нашественицитеот страната и го подкрепете,а не се вайкайте. нашествениците не са проблем,а онези типове отгоре ,които трайно ги заселват у нас.
13
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде накъде някакви неграмотни български журналистки ни облъчват с термини като заселници, заселване, имигрантии т. н.Това са бежанци и трябвада го знаят от първата минутана бълг. територия. А също и чеса временно тук.Нека да го знае ибългарското правителство и да го съобщи в Брюксел за да няма недоразумение.
12
5
 
60
 
! Отговори
50 милиона рушвет преди 7 години
Искахте ли си Мутрата? Искахте си я!Получихте ли си Мутрата? Получихте си я!По-бедни ли сте? По-бедни сте!По-зле ли се живее в България след 7 години мутренско управление? По-зле!Идват ли избори? Идват!Ами действайте...
11
4
 
3
 
! Отговори
Kamon преди 7 години
V Bankya, Boyana, Borovec, Bistrica, Bansko, Shipka, Krushevo ima chudesni uslovia i mnogo prazni, no dobre ureden jilsta, hubava infrasruktura -vijte v saitovete na bg imoti, izgodni krediti.
10
1
 
53
 
! Отговори
до Един българин преди 7 години
За Сирия добре,но в Европа започна да се мъкне много народ от Близкия Изток,Средна Азия и Северна Африка нямащ нищо общо със сирийците.Там какво правим?
9
0
 
59
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 7 години
До Анонимен> Забелязвате ли как неусетно, почти без да се забелязва, така наречените бежанци вече не са бежанци, а са мигранти. Що така?Така е наредено на правителството "отгоре". И пари са дадени.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвате ли как неусетно, почти без да се забелязва, така наречените бежанци вече не са бежанци, а са мигранти. Що така?---На теория и Афганистан е военна зона като Сирия, ама с думи може да се извърти всичко.И всеки влязъл в страната нелегално или не може да поиска бежански статут.Друг е въпроса дали след преглеждане на молбата му ще му го дадат.Така че тези амуджи се наричат търсещи убежище, а не мигранти.Всичкото разбира се е нелегален икономически мигранама пуста политическа коректност.
7
1
 
63
 
! Отговори
Красимир Кънев преди 7 години
Сега през зимния сезон можем да ги настаним по хотелите на морето, като нощувките и олинклузива ще ги платим като обложим работещите българи с допълнителен данък "мигранти".