Опасност от наводнения и аквапланинг днес в 7 области

И днес остава облачно, хладно, дъждовно
11 окт 2016 08:38,
1
Опасност от наводнения и аквапланинг днес в 7 области
Снимка: архив, Bulphoto

Жълт код за обилни валежи е обявен за 7 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Предупреждението е в сила за областите София – град, София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области ще има значителни валежи от дъжд, със сумарно количество около и над 35 л/кв.м.

При тази степен на предупреждение има възможност от локални наводнения и затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито.

Днес времето ще е предимно облачно. С временни прекъсвания, дъжд ще вали през целия ден, като на отделни места и ще е значителен. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Югоизточна България до 21°.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, съобщава "Фокус". Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2500 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Alow преди 7 години
Ако си стоя на дивана ще има ли опсатност от аквапланинг.