Дете с жестоки ухапвания в ясла. Директорката: Не са били сами!

13 деца са били с една сестра, тя често заспивала на работа
12 окт 2016 09:07,
45
Дете с жестоки ухапвания в ясла. Директорката: Не са били сами!
Снимка: Facebook

Дете на година и четири месеца е със сериозни ухапвания след... посещение в ясла в Бургас. За това сигнализираха родителите на момиченцето, които пуснаха снимки в социалните мрежи.

В детското заведение вече тече проверка по случая, разпоредена от кмета Димитър Николов.

Детенцето има ухапвания и синини на 7 места по гърба. Медицинската експертиза потвърждава, че следите са от зъби на 2-годишни деца.

Още по темата

"Останах шокирана просто, оказа се, след като разпитах, че никой не знае откъде са, дори ме попитаха дали не са от вкъщи, няма как да са от вкъщи, тъй като ги къпя всяка вечер и тези неща се забелязват", каза майката Ваня Ризова.

"Доколкото разбрах, са били 13 деца само с една сестра, но пък имам информация, че тази сестра е заспивала няколко пъти по време на смяна и не е била много адекватна", коментира тя пред БНР.

Според Ваня Ризова инцидентът е станал в понеделник между 8:30 и 10 часа.

Жената има и друго дете, по-голямо, но по думите й няма как то да е нахапало момиченцето. Размерът на неговата захапка бил 8 см, а този на ухапванията - 2-3 см.

"Имам уверението на персонала, че децата не са оставяни и за секунда без надзор", каза Гюлхан Мехмедова, директор на ОДЗ "Веселушко".

Тя увери още, че в занималнята винаги присъстват двама души, а в 10 ч. пристига и още една смяна.

Ахмедова подчерта, че няма информация, служител да спи на работното си място. Ако има подобни данни ще последва най-тежкото дисциплинарно наказание.

Това е втори подобен случай в рамките на 3 месеца. Преди време в София 2-годишната Никол беше нахапана по лицето от друго дете в ясла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
а преди 7 години
Друг е въпроса, че дете на 1г. и 4м. е твърде малко за ясла. Каквото и да и коства на майката трябва да устиска до 2г., много малко деца са толкова оправни, че да могат да се защитят на по-малка възраст от две-три годишните. Виждала съм такива, но много рядко.
35
1
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До 33Да, децата на тая вързаст се удрят и хапят и затова са възпитателите: да ги контролират и спират. Детето е нахапано 7 пъти !!! То със сигурност е оревало цялата ясла. За да стане това никъв контрол от възпитател не е имало !!! Направо са ги оставили сами и да оцелява по-силния. Който е бил на смята тогава трябва да бъде накзан, че не е бил на мястото си и не си е свършил работата.
34
0
 
6
 
! Отговори
а преди 7 години
тя мехмедова е много категорична нещо, при положение, че не е била в стаята в този момент..... сега, в яслите персонала не е образован, там работят основно нереализирани сестри и дори хора със средно образование, неуравновесени и лениви откровено мързеливи жени, на които трябва да им се забрани да работят със хора, камо ли с деца. НО проблема е, че труда е ниско платен, директорките са хора на някой от Общината в съответното населено място, разбирай несменяема *** в критическата и така нататък
33
2
 
0
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Винаги съм казвал, че те са сред нас - вампирите !
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За каква лелка говорите? Става дума за мед.сестрата,че не е гледала децата.А лелката си има други задължения-да чисти,да дава закуската,да отсервирва ,да мие посудата и т.н.
31
0
 
8
 
! Отговори
художника преди 7 години
Не знам дали е спала лелката, ама на едно 2г. дете само да му стиснеш пръстчето и почва да реве. За такива ухапвания трябва да е оквичало цялата ясла. За мен всички са замесени, от директорката до чистачката. Така си отмъщават заради ниските заплати, които им дава "държавата".
30
4
 
10
 
! Отговори
Върколаков преди 7 години
Растат им зъбките на младите хиени, за това хапят.Трябва да се провери дали не са млади върколаци, тогава и нахапаното дете става като тях.Решение:Всяко дете от яслата до като стане студент(после ще го хапят за друго) да се изпраща на градина със сребърни оръжия - патрони, мечове, кинжали, стрели.Лелките пък да имат чукле и дървен кол. Сестрите да пият кафе и да не заспиват, че става "Петък 13".Иначе - "децата са нашето бъдеще".В ОДЗ "Веселушко"-скука няма.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ля ляПрочетох всички коментари. Нито един, който да посочва истинския проблем - децата са зверчета /не само в яслите, питайте преподавателите какви са като станат по-големи!/ защото им липсва какво? ВЪЗПИТАНИЕ!!! Изпуснатото поколение нефелни "мамини дечица" на "родители", разбрали демокрацията като слободия. Невъзпитани, мързеливи, неграмотни - това са масата днешни българчета, уви!!!Лелите и учителите не са звероукротители на неуправляеми и неставащи за хора отроци на същия вид "родители.
28
4
 
3
 
! Отговори
Realnost преди 7 години
Абе и аз съм била дете, и да случвали са се такива неща! Я някой се сбие, друг паднал от пързалки или люлки, ама чак по медиите да се тръби!
27
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 7 години
До иванТака е навсякъде. Болен здрав носи, а ако опита да се защити, му казват, че си разклаща позициите тия, от които зависи нещата да не са така!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАМЕРИ ТРЯБВАТ,НАВСЯКЪДЕ!
25
0
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Още преди да построят "Кайсиева градина" започнаха да заселват блоковете и имаше и доста бразилци и едно от заниманията ни като малки беше да се замеряме с камъни докато на някой му пукнат главата .... НО това не е оправдание ,че в яслата ,децата са безпризорни и се хапят , като ще е такава грижата за детето ти , по-добре да го оставиш в колата пред офиса и в почивките да ходиш да му хвърляш по едно око
24
14
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Вие нормален/а ли сте??? Ако сте родител и си позволявате да обиждате напълно непознат само защото е изказал мнение какво възпитание ще дадете на детето си??? Да, на тази възраст децата се бият и това е нормално, и ще е така докато станат на 12-13 /при момчетата даже повече/ и започне следващото съзряване. Още повече, че в случая детето изобщо не е травмирано, майката е тази, която раздухва случая и прави от мухата слон.. Скапано поколение родители са днешните и за съжаление вече берем плодовете
23
1
 
14
 
! Отговори
първите 7 преди 7 години
Кажи пред някого, че за децата до предучилищна, най-добра е домашната среда - веднага ще бъдеш оплют, порицан и публично таковАн... Почват приказки за социализация, учебни програми, английски, танци, разнообрзна храна и др. Истината е, че на тази въраст и при такъв персонал, детето трябва да оцелява в ясли и градини.Резултатите с на лице - ежедневно в медии и соц.мрежи се публикуват побоища и гавра между "ранносоциализирани"дечурлига и тийнейджъри. Но няма как,това е положението!Давайте минусите
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Абе я твоето дете да се прибере така и ще те питам тогава, д*ишло такъв!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е много, много сериозен, и нека го мислим изначално, а не само в дадената ситуация. Недостиг на персонал - какъвто и да е, да не говорим за качествен и квалифициран, способен да гледа децата ни. Недостигът е от липсата основно на финансов стимул за млади и кадърни хора, които да заменят изморените и изнервени пенсионери. НЯМА КОЙ ДА НИ ГЛЕДА ДЕЦАТА. ПОЛИТИЦИТИИИИИИИИ СЪБОДЕТЕ СЕ ОТ ЛЕТАРГИЯТА, решете изначално проблема, за да може ние да работим и да плащаме данъци
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време в групата на детето ми беше дошло едно хапещо момиченце. На два пъти си взех детето с жестоки нахапвания. Най-много се ядосах, че не ми се обадиха веднага, а бяха слагали лед на ухапаното. И в двата случая детето ми нямаше вина, просто се беше оказала наблизо, когато хапещото дете го бяха дразнили други деца. Моето дете не беше единственото нахапано.
19
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е па голяма работа всички сме били така
18
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Кой е виновен ли ?Ами детенцето е виновно и никой друг, то ди е нахапало само гърба само и само да бъдат набедени служителките
17
3
 
25
 
! Отговори
иван преди 7 години
жена ми е детска учителка. гледа по 30 деца в групата всеки ден за 600 лева на месец. сама. защото лелката в групата при децата не влиза, мете двора, шляе се или пие кафе и пуши с другите лелки. директорката не се вяства на работа. на кой да се оплаче жена ми? на мен само.