Ремонтът на оградата на пловдивския затвор – наложителен

Стената се разпада заради влагата, обясни директорът Божил Иванов
12 окт 2016 21:37,
12
Ремонтът на оградата на пловдивския затвор – наложителен
Снимка: Dnes.bg

Петима затворници от пловдивския затвор продължиха да поставят изолация на външната ограда на зандана. Това се случи часове, след като снимка, която показва как те санират оградата на затвора, взриви социалните мрежи.

Още по темата

Породиха се стотици коментари за това, че се разхищават средства за ремонт на оградата, докато самата сграда стои без топлоизолация. От ръководството обясниха, че ремонтът е наложителен, защото стената се разпада заради влагата.

"Ако не се спре тази влага, тя още повече попива в нея и в един момент тази стена ще рухне", заяви пред Dnes.bg директорът на затвора Божил Иванов.

Средствата от 5000 лева са осигурени от Държавно предприятие "Фонд затворно дело". Според директора на затвора, реалната стойност за ремонта е 5 пъти по-висока, но за да спести средства, той е избрал този начин на укрепване.

"Стената се рони на ръка и нито мазилката, нито тухлата може да бъде спряна с една боя, няма как да стане", казва още Иванов.

Той е категоричен, че затворник не може да изкопае дупка в оградата, защото охраната на затвора не ги допуска да припарят до нея.

Ремонтът се извършва с доброволен труд на затворници. Един от тях е Тодор Генов, който излежава присъда от 20 години лишаване от свобода за убийство.

"Това е най-удачната изолация, за да се спре влагата, ако беше избран другия вариант за ремонт, щеше да струват около 20 хиляди лева само материалите", категоричен е Тодор, който работи и като поддръжка на затвора.

Остава му да излежи присъда от още 4 години. Твърди, че вече е поправил поведението си и никога повече не би убил човек.

Сега предстои укрепване на цялата ограда на пловдивския затвор, която е с дължина 160 метра и височината от 4 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 7 години
Ако се вгледате, дюбелите се слагат по края между плоскостите. Вместо това трябва да се слагат по 8 дюбела на плоскост. Обърнете внимание, че има плоскости, на които няма нито един крепежен дюбел. Въпросната изолация ще падне след време заради спестените дюбели.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това е най-удачната изолация, за да се спре влагата, ако беше избран другия вариант за ремонт, щеше да струват около 20 хиляди лева само материалите", категоричен е Тодор, който работи и като поддръжка на затвора."Поставянето на изолация не е ремонт. Ако стената се рони както го описваш, трябва да разруши и изгради нова.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той е категоричен, че затворник не може да изкопае дупка в оградата, защото охраната на затвора не ги допуска да припарят до нея."Ясно, значи стената е сложена само за красота там ахахах
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Остава му да излежи присъда от още 4 години. Твърди, че вече е поправил поведението си и никога повече не би убил човек."Осъден е на 20 години за убийство остават му още 4, явно присъдата му е била поставена преди брюкселското хуманно правораздаване.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Стената се рони на ръка и нито мазилката, нито тухлата може да бъде спряна с една боя, няма как да стане", казва още Иванов."Разбира се, но като поставиш бронята от стиропор даже и танк не може да я разруши. Абе ти за балъци ли ни взимаш бе? Ако стената беше структурно нестабилна, щеше да се бутне и да се построи нова, нямаше да се слага изолация!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От ръководството обясниха, че ремонтът е наложителен, защото стената се разпада заради влагата."Интересно как се образува тази "влага" в отвореното и проветриво пространство около стената. Да не започвам да задавам въпроси от рода на как тази стена е оцеляла десетилетия без да се руши от "влагата". Подочух, че роднина на директора държи фирмата доставяща изолационният материал.
6
1
 
13
 
! Отговори
Обществената поръчка преди 7 години
Абе, пуста сопо крива, тези хрантутници в ГЕРБ толкова ли нямат един, един бе, компетентен, да им каже, че влага се спира с ХИДРО, а не топло-изолация! Що за пладнещки грабеж от народа е да топлоизолираш ограда?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонтът се извършва с доброволен труд на затворници. Един от тях е Тодор Генов, който излежава присъда от 20 години лишаване от свобода за убийство.Тодор си слага стиропор, за да му е лесно като копае дупка в стената ха ха хаспециалист ТодорДиректорът на завода печели наградата за Главен Глуппак
4
1
 
14
 
! Отговори
главбулгарстрои преди 7 години
със стиропор ако се спираше влагата всички така ще правеха ахаха иновация
3
1
 
7
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Обяснил директора на затвора..... Ба си таашаацитее !
2
0
 
16
 
! Отговори
рр преди 7 години
По този и подобни начини -поръчки ГРОБ /ГЕРБ/ ограбиха народа,,,пари има само за ///////НАШТЕ /на гроб хора...другите сме *** за тях...все оше ги търпим, ВИЖТЕ КАКВО ЗНАЧИ ОМРАЗЕН ДЪЛГ...
1
3
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нещо не се сещам как ще спрат влагата със стиропор ,ама това може да си е ноу хау на пандиза и да представлява фирмена тайна.