Клошари и наркомани тормозят плевенчани

Жители на смеят да отворят прозорците си заради миризма на боклук
17 окт 2016 11:52,
3
Клошари и наркомани тормозят плевенчани
Снимка: Булфото, архив

Клошари, наркомани и некоректни наематели тормозят живущи до плевенското читалище "Извор", съобщиха за БТА от община Плевен.

По настояване на жители от района до читалището кметът Георг Спартански се е срещнал с тях на място. Те са заявили, че пространството между читалището и жилищния блок редовно се замърсявало и било използвано за сбирки на наркозависими и клошари, а наематели на гараж наблизо ги притеснявали с шумни компании.

Обитателите на блока не смеели да отворят прозорците си заради непоносима миризма от боклуците. Всички усилия да почистват оставали безрезултатни, защото отново се струпвали отпадъци.

Гражданите са поискали от кмета мястото да бъде оградено за ограничаване на достъпа до него. Той им заявил, че подобни проблеми има във всички части на града, но не е по възможностите на Общината да поставя огради в междублокови пространства. Той се ангажирал да обсъди със своя екип проблема, за да се намери изход.

Като начало ще бъде проверено отдаването под наем на помещения от читалището за магазин и нон-стоп, чиято клиентела трупала отпадъците, особено нощем. Кметът апелирал за по-високо обществено съзнание за опазване на публичните площи и съоръжения и за нетърпимост към проявите на вандализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бях клошарин до преди няколко години и редовно обирах *** от кофите и ги разнасях по улиците, за да мирише и на другите.