Откраднаха пинчерче в Пловдив, почина от болно сърце

Собствениците му се надяват на справедлив процес
17 окт 2016 08:37,
16
Откраднаха пинчерче в Пловдив, почина от болно сърце
Снимка: Facebook

За справедлив процес и пълно прилагане на закона настояват стопаните на загинало след нагла кражба кученце в Пловдив. Домашният им любимец – пинчерът Джери, имал болно сърце и претърпял операция, разказва "Монитор".

Това не спряло извършителя да го отмъкне, за да го продаде и да спечели от животинката 130 лева.

След всичко преживяно сърцето на кученцето не издържало и то починало.

Мъникът Джери придружил на 12 януари т.г. стопанката си до магазин на ул. "Пере Тошев" 33 в Пловдив. Пинчерчето било завързано само за 5 минути пред магазина, което време било напълно достатъчно за крадеца му. Минавайки оттам, буквално за секунди, мъж на средна възраст, облечен с бяло яке, отвързал Джери и го мушнал под връхната си дреха.

Цялата кражба била заснета от охранителните камери на магазина. Няколко дни по-късно крадецът обявил Джери за продан срещу 130 лева. Междувременно стопаните на пинчерчето едва не се поболели от притеснение.

Те пуснали обяви в социалните мрежи, че кученцето им е откраднато и само ден – два по-късно получили добра вест. Обадил им се човек, който попаднал на обява за продажбата на Джери. Кученцето било откупено, но болното му сърце не издържало на преживения шок и на 19 януари Джери издъхнал.

Неговият похитител е обвинен от районната прокуратура и предстои да се изправи на 2 ноември пред Пловдивския районен съд. От семейството на Джери призоваха съдът да наложи най-тежкото наказание на извършителя, а не глоба, с каквато обикновено се отървават насилниците на животни.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Друг анонимен преди 7 години
До Анонимен - то такива като теб с два леви ... у левия джоб .. пък кой ги пита?
15
0
 
1
 
! Отговори
Ако е било чипирано, преди 7 години
е много добре, защото с по-голяма сигурност биха могли да искат някакво законно обезщетение. Поне така си мисля, но щом се е наложило да го откупуват... Капка в морето).
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага си го премествам в левия крачол...
13
5
 
18
 
! Отговори
аз преди 7 години
Не знам дали ще ме разберете правилно, но моето куче, котка, заек за мен са по-важни от който и да е непознат човек. И ако случайно някой се опита да им навреди по някакъв начин - сори ама няма да си трая. Дано този си получи заслуженото!
12
4
 
7
 
! Отговори
Няма преди 7 години
Как това е новина???
11
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болното му сърце не издържало на шока....ами като е било болно, собствениците защо го оставят без надзор? Или като мине по-голямо куче и мъникът се уплаши-да съдим собственика на голямото куче ли? Постоянно деца стават жертви на домашни кучета с безотговорни стопани, а днеса тръгнал да ми разправя сополиви небивалици- срамота! Крадецът да бъде съден за кражба, а не за малтретиране на животно, за което няма никакви доказателства!
10
4
 
4
 
! Отговори
Един от селото преди 7 години
А моето куче го боли ****,и искам някой да го открадне.
9
4
 
18
 
! Отговори
до тъпи и ограничени преди 7 години
Само , който не е има домашен любимец може да пише подобни глупости , като написаното от някой големи разбирачи. Моето куче също има болно сърце и повярвайте ми третирате го като нормално живо същество, на което искате да му спасите живота.
8
1
 
7
 
! Отговори
Значи преди 7 години
вземете си за домашен любимец змия(не тъщата обаче).Примерно кобричка,мамбичка или Сиднито да изпрати някое тайпанче, пък да видим как ще го крадат!
7
29
 
10
 
! Отговори
?! преди 7 години
Това всичкото сериозно? Започнах да се съмнявам в психическото състояние на собствениците от момента когато прочетох, че са плащали сърдечна операция на кучето.
6
26
 
11
 
! Отговори
Народът изпростява преди 7 години
"едва не се поболели от притеснение" - намаляйте малко, правете разлика между хора и животни. "болното му сърце не издържало на преживения шок" - а какво да кажат безброй деца в семейства на алкохолици и *** търкащи лотарийни билети? Да бяха взели едно дете да отгледат, вместо торба с въшки.
5
3
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Крадеца да оставят за 5 минути на някой питбул.
4
27
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
добре че още като гимназист се излекувах от животнолюбството
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз затова си сложих метална врата, да не могат да ми откраднат кучето!
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдът трябва да е за кражба и нанесени морални щети на собствениците. Жалко за кученцето, но насилието над животни винаги е на втори план. Нямаме ли добри съдебни практики в човешките отношения, няма как да се надяваме да подобрим отношението си към четириногите приятели.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А "похитителят" - MAHГО ДЖЕРИ (яcтpeб)