Ало измамници свиха 33 000 лв. от възрастни русенци

Парите били хвърлени през тераса, оставени в трафопост...
20 окт 2016 12:44,
38
Ало измамници свиха 33 000 лв. от възрастни русенци
Снимка: архив, Dnes.bg

Телефонни измамници взеха от две жени и мъж в Русе близо 33 000 лева. И трите измами са извършени вчера, съобщават от полицията в града.

При първия случай на домашния телефон на 84-годишна жена се обадил непознат мъжки глас, който обяснил, че е Георги Георгиев - полицай от Трето РПУ в Русе. Той й казал, че полицията разследва група измамници, които се подслушват, и всеки момент те ще й позвънят. "Полицаят" й обяснил, че трябва да съдейства за залавянето на престъпниците, като им даде всички възможни пари, за да могат бандитите да бъдат арестувани със сумата.

По указание на мнимия униформен жената му дала адреса и номера на мобилния си телефон. Последвало обаждане, при което непознат мъж я заплашил, че ще я убие, ще я заколи, за да й вземе бъбреците, ако не му бъдат дадени 15 000 лева.

В дамска чанта русенката поставила 1000 евро, 338 долара, около 300-400 лева и бижута, след което я пуснала през прозореца на къщата си. Отдалечила се, за да не пострада при евентуалната престрелка между полицията и престъпниците.

По указание на "полицая" отишла и до банка, като изтеглила 3000 евро. От тях 2700 евро поставила в кош на улицата. След това отишла в друг клон на същата банка, но там не успяла да изтегли пари, тъй като полицията се намесила.

При втората измама, извършена по подобна схема, пострадал 68-годишен мъж. Той получил обаждане от "следовател Павлов", на който обяснил какви влогове има в банки. След това на мобилния му телефон позвънили от "болницата" и обяснили, че дъщеря му била оперирана след катастрофа, като за интервенцията били нужни 18 000 лева".

Мъжът изтеглил 15 277 лева от клон на банка и ги оставил до трафопост в градинката на русенско училище. След това получил указание по телефона, че са нужни още пари. Мъжът отишъл до друга банка и изтеглил 25 433 лева. Решил обаче да предаде лично парите на "полицая", а не да ги оставя на улицата. Във втората банка дошли служители от полицията и предотвратили предоставянето на изтеглената сума.

При третата измама, по вече известната схема, престъпниците взели от 73-годишна жена 2000 лева и 3 500 евро. Русенката поставила парите в чанта, хвърлила я през терасата на жилището си, а тя била взета от млад мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Не, че са редки.Такива случаи просто няма.Именно децата на дъртия вампир го бяха спрели да даде парите на измамниците.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умирам от смях като чета как пенсионерите дето все нямат и дори за близки се стискат с левче да помогнст накрая си изхвърлят парите през прозорецабна ***. Е хак да им е на дъртаците прости.
23
0
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
уж всеки беден, а хората хвърлят пари като за световно ..... въпреки че получавам прилична заплата за България няма как да ти хвърля и 1000лв
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мятат ли мятат аз немам пари за една баничка
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН АМОРТИЗИРАН ПЕВЕЦ НАЛИ НИ ПЕЕШЕ"Нас родната полиция ни пази..."
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са редки случаите, когато синове и дъщери са вбесени, че майките им не им дават пари да си направят парното (понеже са некадърни да ги спечелят сами) и спретват този номер на родните си родители.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОИ БАБИЧКИ ДОРИ ЧАКАТ С ХИЛЯДАРКИТЕ НА БАЛКОНИТЕ, ЗА ДА ГИ ХВЪРЛЯТ ПРИ ПЪРВО ПОИСКВАНЕ И СЕ ВЪЗМУЩАВАТ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ СЕ ОБАЖДА ДА ИСКА ПАРИ. ЧУВСТВАТ СЕ ИЗЛЪГАНИ.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички, които защитават измамниците са същите измамници като тях. На всички им пожелавам църковни свещи да им купят с откраднатите пари и на доктори да ги дадат.
17
3
 
3
 
! Отговори
БХк преди 7 години
браво тия хора дето мятат пачки са истински европейци,мислят за евро атлантическата интеграция на ромите ,а не са като някои баби дето се скрънзят и мятат само по няколко стотака.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Телефонистите" са големи "мъже", щом се крият като мишки и търсят лесна плячка. Искам да сгащя някой храбрец и да видя колко държи на бой...
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
идва коледа,някои ще празнуват яко !
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не вярвате, ама ви пожелавам скоро всички да повярвате..Тогава ще видите кон боб яде ли...
13
3
 
7
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Само чета, и единствено сумите за които се говори не са за вярване! Какви са тия русенски пенсионери, бе! Стискали се цял живот, и накрая нямали какво да си правят парите, та ги дали на ало измамници... Колко мъка има на тоя свят!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали-дали!
11
1
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Значи баламурници може, а л.а.п.н.и-шарани - не... Егати колко сте умни!
10
2
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Скъпи.... журналисти! Вие не разбрахте ли, че и по 100 статии за престарели ***-шарани, успешно ограбени от ало измамници на ден да пускате нито те ще поумнеят, нито апашите ще се спрат! Вземете, та поне вие се спрете!
9
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
ДоDa, taka e, no togava da ne se praviat na mnogo umni i s ogromna usta, a da ostaviat niakoy da se griji za parite im. No ne, niamat doverie nikomu, Нормален.
8
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Не схващам две неща. Как може толкова неадекватни хора да имат пълен достъп до 5-цифрени суми от раз? И как може тази схема да става все по-работеща и безнаказана?
7
4
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
i az ne gi viarvam tezi istorii!
6
3
 
14
 
! Отговори
Знам ги тия преди 7 години
Така им се пада!Сигурен съм, че тия вампири не са извадили стотинка да дадат на децата си докато са били в затруднение.Овълчените от комунизма дъртофелници са 90% такива.Лично аз познвам няколко такива.Единия дума не продумва на сина си, един лев не му е дал когато е правил централното отопление на къщата, от което обаче дъртия вампир се възползва, но щом се обадила ,,племенницата" му на часа извадил 8 бона.Да ги одрусат до шушка тия мизерници!Грам жал нямам към такива!