Съмнения, въпроси... Родителите на Крис търсят отговори

Бургаската прокруратура се самосезира за случая с починалото дете
21 окт 2016 17:30,
7
Съмнения, въпроси... Родителите на Крис търсят отговори
Снимка: 24 часа

Апелативна прокуратура Бургас се самосезира от публикациите за смъртта на 1-годишния Кристиян Костадинов и разпореди на окръжното обвинение да извърши проверка по случая.

Детето почина в бургаската болница на 18 октомври, два дни след като е било прието в реанимацията с гърчове. Родителите на Кристиян Ивелина и Ангел настояват за разследване.

Още по темата

Младото семейство живее в Германия, където момченцето два пъти е постъпвало в болница заради гърчове - през юли и август.

"Кристиян е роден на 29 септември 2015 г. В Германия му правиха всякакви изследвания, включително и две пункции за менингит - по време на двата престоя в болница, пробите бяха отрицателни", каза пред "24 часа" майката Ивелина.

Извършени са били също така три ЕЕГ-та - две в заспало и едно в будно състояние, като и ядрено-магнитен резонанс. Лекарите бяха категорични, че няма епилепсия, нито наченки на това заболяване, твърди Ивелина.

Родителите вече са получили медицинската документация от престоя на Кристиян в германската болница. Тя е преведена и ще бъде присъединена към сигнал, който се подготвя от адвокат. След самосезирането на прокуратурата днес процедурата ще се ускори.

Вчера  от УМБАЛ-Бургас излязоха с официално становище: "Над 12 часа реаниматорите на болницата са опитвали да съживят малкия Кристиян, който почина в 06.50 ч. сутринта на 18-ти октомври. Изказваме съболезнования на семейството на детето и ги уверяваме, че нашите лекари са направили всичко по силите си, за да спасят живота му".

"Нямаме отговори на много въпроси, имаме право да се съмняваме, искаме да разберем  какво точно се е случило", настояват обаче родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 7 години
Като живеят в Германия и като са ходили 2 пъти и са правили ЕЕГ-та ЯМР и т.н. защо не разследваат и Немската болница а? Като са докарали детето си в Бургаската болница с ясното съзнание че тези гърчове не са за първи път, предоставили ли са на лекрите в Бургас документация за състоянието му от немските им колеги? Казали ли са им че не се случва за първи път? Май не, защото според статията едва сега изискват документация от Германия!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vivian:Бог няма да прости,защото няма грехове за опрощаване!Такива невинни души отиват право в рая!Живеем във времена,в които все повече смъртни случаи и болести няма да имат обяснение-във всички възрастови групи!Разрухата от всякакъв вид и род е голяма и само вяра в БОГ,молитви за прошка и помощ,стремеж към духовно извисяване могат да ни изведат на верния път!Ще ни е трудно,но ще ни се дадат сили да понесем изпитанията!ВСЕВИШНИЯТ ще прави чудеса за верните!МОЛЕТЕ СЕ ХОРА!!! Съболезнования!!!
3
5
 
6
 
! Отговори
Потърпевш преди 7 години
И да беше лекар Mery, все тая! 66% от детската епилепсия (гърчове) се води идиопатична т.е. "медицината" не знае причините за нея. Значи докторите или са много *** или не им пука, или са коне с капаци или..... Това важи не само за немските и за българските доктори. Емпирично се изписват едни химии (лекарства), които или действат или не. Но имат страхотни странични ефекти. Явно в случая детенцето не се е повлияло от химиите, кой знае каква е била причината за гърчовете. Голяма мъка е това!
2
1
 
14
 
! Отговори
vivian преди 7 години
До meryНа същото мнение съм. Имало е причина за тези гърчове, изглежда състоянието му постепенно се е влошавало,и за зла участ детето умира в ръцете на български лекари. Ако се беше случило в Германия дали щяха да искат прокурорска проверка..... Бог да го прости детенцето :(
1
0
 
42
 
! Отговори
mery преди 7 години
Съболезнования на родителите! Не съм лекар, но си мисля че родителите трябва да зададат доста въпроси към немските лекари, които след толкова изследвания явно не са установили причината за тези гърчове и не са назначили адекватно лечение та месец след престоя си в немска болница детето да изпадне в такова състояние!